Showing 2141–2160 of 2804

Q2141.When Ayub Khan became president

Easy
A 1956
B 1957
C 1958
D 1959
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

1958 is the correct factual response to “When Ayub Khan became president”.

Q2142.Sindh Assembly passed resolution in favor of partition from India

Easy
A 1915
B 1928
C 1938
D 1968
Pakistan Geography PPSC 2022

Correct Answer: C

1938 is the correct factual response to “Sindh Assembly passed resolution in favor of partition from India”.

Q2143.Which range is located in south of Pakistan

Easy
A Himalayas
B Karakoram
C Kirthar
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Which range is located in Kirthar.

Q2144.Honor killings in Pakistan is mostly in which areas?

Easy
A Urban
B Tribal
C Rural
D Slump
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Tribal is the correct factual response to “Honor killings in Pakistan is mostly in which areas”.

Q2145.18th amendment passed in the reign of which government?

Easy
A PPP
B PMLN
C PTI
D None of these
Constitutional & Political History PPSC 2022

Correct Answer: A

PPP is the correct factual response to “18th amendment passed in the reign of which government”.

Q2146.Who seconded the Pakistan (Lahore) Resolution from Punjab?

Easy
A Qazi Issa
B Sardar Aurangzeb
C Maulana Zafar Ali Khan
D Abdullah Haroon
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Maulana Zafar Ali Khan is the correct factual response to “Who seconded the Pakistan (Lahore) Resolution from Punjab”.

Q2147.The purpose of Hanns Seidel Foundation (HSF) Pakistan is?

Easy
A Health
B Insurance
C Scholarships
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

The purpose of Hanns Seidel Foundation (HSF) Pakistan is None of these.

Q2148.When did Pakistan withdraw from SEATO?

Easy
A 1973
B 1955
C 1982
D 1980
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

1973 is the correct factual response to “When did Pakistan withdraw from SEATO”.

Q2149.FATA was merged in 2018 in which province?

Easy
A Sindh
B Punjab
C KPK
D Balochistan
Pakistan Geography PPSC 2022

Correct Answer: C

KPK is the correct factual response to “FATA was merged in 2018 in which province”.

Q2150.The Government of Pakistan launched the Benazir Income Support Programme (BISP) in?

Easy
A 2006
B 2005
C 2008
D 2007
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

2008 is the correct factual response to “The Government of Pakistan launched the Benazir Income Support Programme (BISP) in”.

Q2151.Qazi Muhammad Issa was close friend of?

Easy
A Quaid-e-Azam
B Abdullah Haroon
C Allama Iqbal
D Maulana Zafar Ali Khan
Important Personalities PPSC 2022

Correct Answer: A

Quaid-e-Azam is the correct factual response to “Qazi Muhammad Issa was close friend of”.

Q2152.Chief Justice of Pakistan Umar Ata Bandial sworn as ______ CJ of Pakistan .

Easy
A 27th
B 28th
C 26th
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Chief Justice of Pakistan Umar Ata Bandial sworn as 28th CJ of Pakistan..

Q2153.Pakistan moves in Transparency International Index 2020 in corruption ?

Easy
A 120 to 126
B 120 to 124
C 120 to 122
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

120 to 124 is the correct factual response to “Pakistan moves in Transparency International Index 2020 in corruption”.

Q2154.Quaid-e-Azam resigned from imperial Legislative Council due to ________.

Easy
A Lucknow pact
B Rowlatt Act
C Simon Commission
D None of these
Important Personalities PPSC 2022

Correct Answer: B

Quaid-e-Azam resigned from imperial Legislative Council due to Rowlatt Act..

Q2155.PODO & EBDO was promulgated by Ayub Khan to _______.

Easy
A to make strong government
B disqualify the leaders of East Pakistan
C to get majority
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

PODO & EBDO was promulgated by Ayub Khan to disqualify the leaders of East Pakistan..

Q2156.National flag of Pakistan was designed by .

Easy
A Ahmed Ghulam Ali chaghla
B Hafeez Jalandhri
C Amir udin Kidwai
D None of these
National Symbols & Important Facts PPSC 2022

Correct Answer: C

Amir udin Kidwai is the correct factual response to “National flag of Pakistan was designed by.”.

Q2157.19th SAARC conference was held in .

Easy
A Nepal
B India
C Pakistan
D None of these
Foreign Relations PPSC 2022

Correct Answer: C

Pakistan is the correct factual response to “19th SAARC conference was held in.”.

Q2158.When National Bank of Pakistan established :

Easy
A 1947
B 1948
C 1949
D None of these
Pakistan Movement (1857-1947) PPSC 2022

Correct Answer: C

1949 is the correct factual response to “When National Bank of Pakistan established :”.

Q2159.Who was the first governor of west Punjab in 1947?

Easy
A Iftikhar Mamdot
B Francis Mudie
C Abdur rab nishtar
D None of these
Pakistan Movement (1857-1947) PPSC 2022

Correct Answer: B

Francis Mudie is the correct factual response to “Who was the first governor of west Punjab in 1947”.

Q2160.Dharmanrajaikastupa in Taxila was built in the era of _________.

Easy
A Mughals
B Kushans
C Khilji
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Dharmanrajaikastupa in Taxila was built in the era of Kushans..