Showing 2161–2180 of 2804

Q2161.Muhammad Bin Zayed first UAE leader to visit Pakistan after .

Easy
A 10 years
B 12 years
C 18 years
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

12 years is the correct factual response to “Muhammad Bin Zayed first UAE leader to visit Pakistan after.”.

Q2162.Who is the current Chief of Air Staff of Pakistan Air Force (PAF)

Easy
A Amjad Babar
B Sohail Aman
C Mujahid Anwar Khan
D None of these
Defence & Strategic Affairs PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “Who is the current Chief of Air Staff of Pakistan Air Force (PAF)”.

Q2163.The Economist Intelligence Unit 2020 Democracy index ranked the Democracy in Pakistan in which category

Easy
A Flawed democracies
B Full democracies
C Hybrid regimes
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Hybrid regimes is the correct factual response to “The Economist Intelligence Unit 2020 Democracy index ranked the Democracy in Pakistan in which category”.

Q2164.The first session of the first Constitute Assembly of Pakistan was held on------

Easy
A 8/11/2026 12:00:00 AM
B 8/10/2026 12:00:00 AM
C 8/15/2026 12:00:00 AM
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

10 August is the correct factual response to “The first session of the first Constitute Assembly of Pakistan was held on------”.

Q2165.POA stands for

Easy
A Punjab Olympic Association
B Pakistan Olympic Association
C Private Olympic Association
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

POA stands for Pakistan Olympic Association.

Q2166.Durand Line marks border between

Easy
A Pakistan-China
B Pakistan-Iran
C Pakistan-Afghanistan
D None of these
Foreign Relations PPSC 2022

Correct Answer: C

Pakistan-Afghanistan is the correct factual response to “Durand Line marks border between”.

Q2167.The space agency of Pakistan is

Easy
A JAXA
B SUPARCO
C NAMA
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

The space agency of Pakistan is SUPARCO.

Q2168.The Rawalpindi Conspiracy (also known as the Rawalpindi Conspiracy Case) was attempted coup d'\u00e9tat against

Easy
A Liaqat Ali Khan
B Muhammad Ali Bogra
C Khawaja Nazim ud din
D None of these
Important Personalities PPSC 2022

Correct Answer: A

Liaqat Ali Khan is the correct factual response to “The Rawalpindi Conspiracy (also known as the Rawalpindi Conspiracy Case) was attempted coup d'\u00e9tat against”.

Q2169.The dark green field in the flag of Pakistan represents--------

Easy
A Muslim Majority
B Minorities
C Both Muslims and Minorities
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Muslim Majority is the correct factual response to “The dark green field in the flag of Pakistan represents--------”.

Q2170.The United Nations was founded on

Easy
A 3/24/1945 12:00:00 AM
B 10/24/1947 12:00:00 AM
C 10/24/1945 12:00:00 AM
D None of these
Pakistan Movement (1857-1947) PPSC 2022

Correct Answer: C

October 24, 1945 is the correct factual response to “The United Nations was founded on”.

Q2171.What is the National Tree of Pakistan

Easy
A Neem
B Sheesham
C Oak
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

The National Tree of Pakistan is None of these.

Q2172.Kakul Military Academy is located in which city of Pakistan

Easy
A Peshawar
B Lahore
C Faisalabad
D Abbottabad
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

Kakul Military Academy is located in Abbottabad.

Q2173.Nathia Gali Beach is in which city of Pakistan

Easy
A Islamabad
B Murree
C Lahore
D Karachi
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

Karachi is the correct factual response to “Nathia Gali Beach is in which city of Pakistan”.

Q2174.Pakistan government unable to spend on people welfare due to

Easy
A Trade deficit
B Foreign debts and payments
C Fiscal deficit
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Foreign debts and payments is the correct factual response to “Pakistan government unable to spend on people welfare due to”.

Q2175.Pakistan's got 5th spot in weightlifting in Tokyo Olympics 2020

Easy
A Babar Tauseef
B Yasin Kamran
C Talha Talib
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Talha Talib is the correct factual response to “Pakistan's got 5th spot in weightlifting in Tokyo Olympics 2020”.

Q2176.Who was the last Viceroy of India

Easy
A Lord Hardings
B Lord Mountbatten
C Lord William
D None of these
Foreign Relations PPSC 2022

Correct Answer: A

Lord Hardings is the correct factual response to “Who was the last Viceroy of India”.

Q2177.Who won the first-ever Paralympics gold medal for Pakistan

Easy
A Kazim Ali
B Haider Ali
C Nasir Ali
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Kazim Ali is the correct factual response to “Who won the first-ever Paralympics gold medal for Pakistan”.

Q2178.Who was the first President of Pakistan

Easy
A Malik Ghulam Muhammad
B Muhammad Ali Jinnah
C Sikandar Mirza
D Khawaja Nazimuddin
Important Personalities PPSC 2022

Correct Answer: B

Muhammad Ali Jinnah is the correct factual response to “Who was the first President of Pakistan”.

Q2179.The Shimla Agreement between Pakistan and India was signed on

Easy
A 1972
B 1970
C 1973
D 1974
Foreign Relations PPSC 2022

Correct Answer: B

1970 is the correct factual response to “The Shimla Agreement between Pakistan and India was signed on”.

Q2180.Who presented 14 points apart from Quaid-e-Azam

Easy
A Inayatullah Khan Mashriqi
B Abul Kalam Azad
C Nehru
D Muhammad Ali Bogra
Important Personalities PPSC 2022

Correct Answer: A

Inayatullah Khan Mashriqi is the correct factual response to “Who presented 14 points apart from Quaid-e-Azam”.