Showing 2181–2200 of 2804

Q2181.When first time Indians got representation in viceroy executive council

Easy
A 1909
B 1906
C 1935
D 1947
Pakistan Movement (1857-1947) PPSC 2022

Correct Answer: C

1935 is the correct factual response to “When first time Indians got representation in viceroy executive council”.

Q2182.When Pervez Musharraf imposed martial law

Easy
A 6/12/1999 12:00:00 AM
B 5/12/1999 12:00:00 AM
C 9/12/1999 12:00:00 AM
D 10/12/1999 12:00:00 AM
Constitutional & Political History PPSC 2022

Correct Answer: A

12 June 1999 is the correct factual response to “When Pervez Musharraf imposed martial law”.

Q2183.Who presided over the first meeting of the Pakistan Constituent Assembly

Easy
A JN Mandal
B Quaid-e-Azam
C Liaqat Ali Khan
D None of these
Important Personalities PPSC 2022

Correct Answer: C

Liaqat Ali Khan is the correct factual response to “Who presided over the first meeting of the Pakistan Constituent Assembly”.

Q2184.When Ayub Khan visited China

Easy
A 1965
B 1961
C 1968
D 1969
Foreign Relations PPSC 2022

Correct Answer: D

1969 is the correct factual response to “When Ayub Khan visited China”.

Q2185.The British Indian government announced the partition of Bengal in

Easy
A 1905
B 1902
C 1909
D 1916
Pakistan Movement (1857-1947) PPSC 2022

Correct Answer: A

1905 is the correct factual response to “The British Indian government announced the partition of Bengal in”.

Q2186.Which political party in Sindh is more popular

Easy
A MQM
B PPP
C PTI
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

PTI is the correct factual response to “Which political party in Sindh is more popular”.

Q2187.What is the name of Quaid-e-Azam daughter

Easy
A Rehana
B Farzana
C Dina Wadia
D Rukhsana
Important Personalities PPSC 2022

Correct Answer: B

The name of Quaid-e-Azam daughter is Farzana.

Q2188.Batman Dam is in which country

Easy
A Turkey
B Pakistan
C China
D New Zealand
Foreign Relations PPSC 2022

Correct Answer: B

Pakistan is the correct factual response to “Batman Dam is in which country”.

Q2189.Pakistan lies in the tropic zone of?

Easy
A Torrid Zone
B Tropic of Cancer
C Tropic of Capricorn
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Tropic of Cancer is the correct factual response to “Pakistan lies in the tropic zone of”.

Q2190.Identify the Viceroy who made the August Offer in 1940?

Easy
A Lord Linlithgow
B Lord Wavell
C Lord Ripon
D Lord Mountbatten
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Lord Linlithgow is the correct factual response to “Identify the Viceroy who made the August Offer in 1940”.

Q2191.The Headquarter of Pakistan Air Force is located in?

Easy
A Islamabad
B Rawalpindi
C Karachi
D Lahore
Defence & Strategic Affairs PPSC 2022

Correct Answer: A

The Headquarter of Pakistan Air Force is located in Islamabad.

Q2192.When President Muhammad Ayub Khan passed away?

Easy
A 1971
B 1970
C 1974
D 1975
Pakistan Geography PPSC 2022

Correct Answer: A

1971 is the correct factual response to “When President Muhammad Ayub Khan passed away”.

Q2193.1962 Constitution of Pakistan lasted for how many years?

Easy
A 7 years
B 5 years
C 9 years
D 11 years
Constitutional & Political History PPSC 2022

Correct Answer: C

9 years is the correct factual response to “1962 Constitution of Pakistan lasted for how many years”.

Q2194.Which city of Pakistan is known as "Paris of Asia"?

Easy
A Lahore
B Karachi
C Islamabad
D Faisalabad
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Lahore is the correct factual response to “Which city of Pakistan is known as "Paris of Asia"”.

Q2195.Out of 565 princely states in India how many states acceded to Pakistan?

Easy
A 11
B 13
C 15
D 17
Foreign Relations PPSC 2022

Correct Answer: B

13 is the correct factual response to “Out of 565 princely states in India how many states acceded to Pakistan”.

Q2196.FATA merged in which province of Pakistan?

Easy
A Sindh
B Punjab
C Balouchistan
D KPK
Pakistan Geography PPSC 2022

Correct Answer: D

KPK is the correct factual response to “FATA merged in which province of Pakistan”.

Q2197.Which barrage is not present in Sindh province?

Easy
A Sukkhur Barrage
B Guddu Barrage
C Taunsa Barrage
D Kotri Barrage
Pakistan Geography PPSC 2022

Correct Answer: C

Taunsa Barrage is the correct factual response to “Which barrage is not present in Sindh province”.

Q2198.The former capital of Pakistan is?

Easy
A Karachi
B Lahore
C Peshawar
D Hyderabad
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

The former capital of Pakistan is Karachi.

Q2199.Jinnah's 14 points were the Muslim's reply to the?

Easy
A Simon Commission
B Nehru Report
C Lucknow Pact
D Communal award
Important Personalities PPSC 2022

Correct Answer: B

Nehru Report is the correct factual response to “Jinnah's 14 points were the Muslim's reply to the”.

Q2200.Which country's deforestation rate is the highest in Asia?

Easy
A Pakistan
B China
C India
D Afghanistan
Foreign Relations PPSC 2022

Correct Answer: A

Pakistan is the correct factual response to “Which country's deforestation rate is the highest in Asia”.