Showing 2201–2220 of 2717

Q2201.Which element has the third most % in human body?

Easy
A Oxygen 65%
B Calcium 75%
C Hydrogen 10%
D Carbon 18%
Human Body & Health PPSC

Correct Answer: C

Hydrogen 10% is element has the third most % in human body. This follows from the structure and normal physiological function of the relevant organ, tissue, or body system.

Q2202.Which element is called earth maker?

Easy
A Oxygen
B Silicon
C Carbon
D Hydrogen
Physical Science PPSC

Correct Answer: B

Silicon is element is called earth maker. Astronomical observations and measurements establish this relationship among the relevant celestial bodies.

Q2203.Which element is used as moderator in nuclear reactor?

Easy
A Light water
B Dense water
C Fresh water
D Heavy water
Physical Science PPSC

Correct Answer: D

Heavy water is element is used as moderator in nuclear reactor. Its composition and chemical or physical behavior give it the stated classification or property.

Q2204.Which form of drug abuse involves most risk of infection with the HIV (AIDS) virus ?

Easy
A Cigarette smoking
B Using alcholo
C Injection of heroine
D Taking too much aspirin
General MCQs PPSC

Correct Answer: C

Injection of heroine is form of drug abuse involves most risk of infection with the HIV (AIDS) virus. This description follows from the defining characteristics and established facts associated with the subject.

Q2205.Which four planets are also called the terrestrial planets?

Easy
A Inner planets (Mercury, Venus, Earth, and Mars)
B Outer planets (Jupiter, Saturn, Uranus, and Neptune)
C Inner planets (Mercury, Venus) and outer planets (Uranus, Neptune)
D Inner planets (Earth, Mars) and outer planets (Jupiter, Saturn)
Space & Astronomy PPSC

Correct Answer: A

Inner planets (Mercury, Venus, Earth, and Mars) is four planets are also called the terrestrial planets. Astronomical observations and measurements establish this relationship among the relevant celestial bodies.

Q2206.Which from the following is NOT a conductor?

Easy
A Aluminium
B Gold
C Graphite
D All are conductors
General MCQs PPSC

Correct Answer: D

All are conductors is from the following is NOT a conductor. The other listed choices share the property in the question, while this choice does not.

Q2207.Which from the following is true for Sound”?

Easy
A Sound cannot travel through a vacuum
B Sound cannot travel through gases
C Sound cannot travel through liquids
D Sound cannot travel through solids
General MCQs PPSC

Correct Answer: A

Sound cannot travel through a vacuum is from the following is true for Sound”. This description follows from the defining characteristics and established facts associated with the subject.

Q2208.Which gas does a Photocopier machine produce?

Easy
A Ozone
B carbon dioxide
C Sulfur dioxide
D None of these
Physical Science PPSC

Correct Answer: A

Ozone is gas does a Photocopier machine produce. Its composition and chemical or physical behavior give it the stated classification or property.

Q2209.Which gas is commonly used in balloons and airships?

Easy
A Helium
B Hydrogen
C Carbon
D Chlorine
General MCQs PPSC

Correct Answer: A

Helium is gas is commonly used in balloons and airships. Its composition and chemical or physical behavior give it the stated classification or property.

Q2210.Which Gas is included in Fry Chips Packets for safety?

Easy
A Nitrogen gas
B Carbon dioxide
C Oxygen
D Hydrogen
Physical Science PPSC

Correct Answer: A

Nitrogen gas is Gas is included in Fry Chips Packets for safety. Its composition and chemical or physical behavior give it the stated classification or property.

Q2211.Which gas is used for artificial ripening of green fruit ?

Easy
A Carbon dioxide
B Acetylene
C Ethane
D Ethylene
Physical Science PPSC

Correct Answer: D

Ethylene is gas is used for artificial ripening of green fruit. Its composition and chemical or physical behavior give it the stated classification or property.

Q2212.Which gas is used in preparation of Soda water?

Easy
A Ammonia
B Hydrogen
C Nitrogen
D Carbon Dioxide
Physical Science PPSC

Correct Answer: D

Carbon Dioxide is gas is used in preparation of Soda water. Its composition and chemical or physical behavior give it the stated classification or property.

Q2213.Which Gas is used in the preparation of Soft drinks?

Easy
A Oxygen
B Carbon dioxide
C Nitrogen
D Halogen
Physical Science PPSC

Correct Answer: B

Carbon dioxide is Gas is used in the preparation of Soft drinks. Its composition and chemical or physical behavior give it the stated classification or property.

Q2214.Which gas is used to extinguish fire?

Easy
A Nitrous Oxide
B Methane
C Carbon Dioxide
D Carbon Dioxide & Nitrous Oxide
Physical Science PPSC

Correct Answer: C

Carbon Dioxide is gas is used to extinguish fire. Its composition and chemical or physical behavior give it the stated classification or property.

Q2215.Which gas was discovered on the sun about 151 years ago during total solar eclipse?

Easy
A Hydrogen
B Helium
C Nitrogen
D Flourine
Space & Astronomy PPSC

Correct Answer: B

Helium is gas was discovered on the sun about 151 years ago during total solar eclipse. Astronomical observations and measurements establish this relationship among the relevant celestial bodies.

Q2216.Which gland in the human body is called the master gland?

Easy
A Pancreas
B Thyroid
C Pituitary
D Spleen
Human Body & Health PPSC

Correct Answer: C

Pituitary is gland in the human body is called the master gland. This follows from the structure and normal physiological function of the relevant organ, tissue, or body system.

Q2217.Which group of animals has heterogametic females?

Easy
A Domestic fowl
B Earthworm
C Rabbit
D
General MCQs PPSC

Correct Answer: B

Earthworm is group of animals has heterogametic females. This is based on the organism’s established anatomy, behavior, or biological classification.

Q2218.Which group of compounds constitute carbohydrates?

Easy
A Sugar and proteins
B Starch and proteins
C Starch and sugar
D None of these
General MCQs PPSC

Correct Answer: C

Starch and sugar is group of compounds constitute carbohydrates. Its composition and chemical or physical behavior give it the stated classification or property.

Q2219.Which Harmone contain iodine?

Easy
A Thyroxine
B Insulin
C Adrenaline.
D None of these
General MCQs PPSC

Correct Answer: A

Thyroxine is Harmone contain iodine. This description follows from the defining characteristics and established facts associated with the subject.

Q2220.Which has the lowest pH?

Easy
A Hepatic Bile
B Gastric Juice
C Saliva
D Pancreatic Juice
General MCQs PPSC

Correct Answer: B

Gastric Juice is has the lowest pH. This description follows from the defining characteristics and established facts associated with the subject.