Showing 2201–2220 of 2804

Q2201.Ormara port is in which province?

Easy
A Punjab
B Baluchistan
C Sindh
D None of these
Pakistan Geography PPSC 2022

Correct Answer: B

Baluchistan is the correct factual response to “Ormara port is in which province”.

Q2202.First female ambassador of Pakistan to Iran?

Easy
A Riffat Masood
B Maliha Lodni
C Begum Shahnawaz
D None of these
Foreign Relations PPSC 2022

Correct Answer: A

Riffat Masood is the correct factual response to “First female ambassador of Pakistan to Iran”.

Q2203.National game of Pakistan is?

Easy
A Cricket
B Football
C Boxing
D None of these
National Symbols & Important Facts PPSC 2022

Correct Answer: D

National game of Pakistan is None of these.

Q2204.The biggest fort of Pakistan is?

Easy
A Kot Diji Fort
B Rani Kot Fort
C Rohtas Fort
D None of these
Pakistan Geography PPSC 2022

Correct Answer: B

The biggest fort of Pakistan is Rani Kot Fort.

Q2205.An avalanche hit a Pakistan army base killed 140 soldiers and civil contractors at

Easy
A 4/7/2012 12:00:00 AM
B 4/6/2012 12:00:00 AM
C 4/8/2012 12:00:00 AM
D None of these
Defence & Strategic Affairs PPSC 2022

Correct Answer: A

07-April-2012 is the correct factual response to “An avalanche hit a Pakistan army base killed 140 soldiers and civil contractors at”.

Q2206.Who delivered Allahabad Address?

Easy
A Liaqat Ali Khan
B Allama Iqbai
C Quaid-e-Azam
D None of these
Important Personalities PPSC 2022

Correct Answer: A

Liaqat Ali Khan is the correct factual response to “Who delivered Allahabad Address”.

Q2207.Which industry was growing in Pakistan before 1958?

Easy
A Chemical
B Cottage
C Manufacturing
D All of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Cottage is the correct factual response to “Which industry was growing in Pakistan before 1958”.

Q2208.Nehru Report was published in?

Easy
A 1927
B 1928
C 1929
D None of these
Pakistan Movement (1857-1947) PPSC 2022

Correct Answer: B

1928 is the correct factual response to “Nehru Report was published in”.

Q2209.When Muslim League observed Day of Deliverance?

Easy
A 9/19/1938 12:00:00 AM
B 9/19/1939 12:00:00 AM
C 12/19/1938 12:00:00 AM
D None of these
Pakistan Movement (1857-1947) PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “When Muslim League observed Day of Deliverance”.

Q2210.Which operation started by Pakistan army to combat terrorism in 2014?

Easy
A Fair play
B Zarb-e-Azb
C Midnight Jackal
D None of these
Defence & Strategic Affairs PPSC 2022

Correct Answer: B

Zarb-e-Azb is the correct factual response to “Which operation started by Pakistan army to combat terrorism in 2014”.

Q2211.When Baluchistan got the status of province?

Easy
A 1970
B 1947
C 1973
D None of these
Pakistan Movement (1857-1947) PPSC 2022

Correct Answer: A

1970 is the correct factual response to “When Baluchistan got the status of province”.

Q2212.Who was the Muslim leader of first Round Table Conference?

Easy
A Quaid-e-Azam
B Allama Iqbal
C Sir Agha Khan
D None of these
Important Personalities PPSC 2022

Correct Answer: C

Sir Agha Khan is the correct factual response to “Who was the Muslim leader of first Round Table Conference”.

Q2213.The term of National Assembly of Pakistan is?

Easy
A 5 years
B 4 years
C 6 years
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

The term of National Assembly of Pakistan is 5 years.

Q2214.was also known as the 3rd June Plan?

Easy
A Mountbatten Plan
B Irwin Plan
C Radcliff Plan
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Mountbatten Plan is the correct factual response to “was also known as the 3rd June Plan”.

Q2215.The function of State Bank of Pakistan is?

Easy
A Lending business
B Inflation control
C Implement monetary policy
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

The function of State Bank of Pakistan is Implement monetary policy.

Q2216.Who wrote Bhutto Ke Akhri 323 Din?

Easy
A Colonel Riffat Ullah
B Brig. Siddique Salik
C Colonel Rafiuddin
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Colonel Rafiuddin wrote Bhutto Ke Akhri 323 Din.

Q2217.Hanns Seidel Foundation (HSF) offers Pakistan students-------?

Easy
A Medical help
B Life Insurance
C Scholarships
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “Hanns Seidel Foundation (HSF) offers Pakistan students-------”.

Q2218.First general election was held in Pakistan in?

Easy
A 1973
B 1956
C 1970
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

1970 is the correct factual response to “First general election was held in Pakistan in”.

Q2219.Lahore Resolution called Pakistan Resolution by?

Easy
A Hindu Press
B Muslim press
C English press
D None of these
Pakistan Movement (1857-1947) PPSC 2022

Correct Answer: A

Hindu Press is the correct factual response to “Lahore Resolution called Pakistan Resolution by”.

Q2220.The major dispute between Pakistan and India is?

Easy
A Water issue
B Border dispute
C Ladakh crisis
D None of these
Foreign Relations PPSC 2022

Correct Answer: D

The major dispute between Pakistan and India is None of these.