Showing 2221–2240 of 2804

Q2221.Pakistan needs how many votes from FATF members to exit from grey list?

Easy
A 12
B 10
C 14
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

12 is the correct factual response to “Pakistan needs how many votes from FATF members to exit from grey list”.

Q2222."Daughter of the East" is written by?

Easy
A Benazir Bhutto
B Fatima Bhutto
C Nusrat Bhutto
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

"Daughter of the East" is written by Benazir Bhutto.

Q2223.Pakistan's ideology is bases on the ideals of?

Easy
A Democracy
B Theocracy
C Monarchy
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “Pakistan's ideology is bases on the ideals of”.

Q2224.Rohtas fort was built during the rule of?

Easy
A Humayun
B Babar
C Sher Shah Suri
D None of these
Pakistan Geography PPSC 2022

Correct Answer: C

Sher Shah Suri is the correct factual response to “Rohtas fort was built during the rule of”.

Q2225.______ is considered the engineering hub of pakistan?

Easy
A Sialkot
B Lahore
C Gujranwala
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Lahore is considered the engineering hub of pakistan.

Q2226.When did East Pakistan become Bangladesh?

Easy
A 26299
B 26177
C 26268
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

December 1971 is the correct factual response to “When did East Pakistan become Bangladesh”.

Q2227.Kunar river is also called_____river in Pakistan?

Easy
A Chitral
B Kunhar
C Swat
D None of these
Pakistan Geography PPSC 2022

Correct Answer: A

Kunar river is also calledChitralriver in Pakistan.

Q2228.Partition of Bengal was annulled in?

Easy
A 1911
B 1909
C 1910
D None of these
Pakistan Movement (1857-1947) PPSC 2022

Correct Answer: A

1911 is the correct factual response to “Partition of Bengal was annulled in”.

Q2229.The latest season of the PSL was held entirely in Pakistan for the------- time?

Easy
A Third
B First
C Second
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

First is the correct factual response to “The latest season of the PSL was held entirely in Pakistan for the------- time”.

Q2230.What is the name of the economic corridor signed between China and Pakistan in 2015?

Easy
A CPEC
B CFEC
C CKET
D None of these
Economy of Pakistan PPSC 2022

Correct Answer: D

The name of the economic corridor signed between China and Pakistan in 2015 is None of these.

Q2231.In Pakistan, term Chhanga Manga Politics is used for ?

Easy
A Horse-trading
B Kickback
C Bribery
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

In Pakistan, term Chhanga Manga Politics is used for Horse-trading.

Q2232.What is the name of the border between Pakistan and Afghanistan?

Easy
A Durand line
B Line of control
C Radcliffe line
D None of these
Foreign Relations PPSC 2022

Correct Answer: A

The name of the border between Pakistan and Afghanistan is Durand line.

Q2233.When Makran acceded to Pakistan?

Easy
A 8/15/1947 12:00:00 AM
B 3/17/1948 12:00:00 AM
C 12/22/1955 12:00:00 AM
D None of these
Pakistan Movement (1857-1947) PPSC 2022

Correct Answer: B

17 March 1948 is the correct factual response to “When Makran acceded to Pakistan”.

Q2234.Pakistan Steel Mills was constructed in the reign of?

Easy
A Muhammad Khan Junejo
B Zia ul Haq
C Benazir Bhutto
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “Pakistan Steel Mills was constructed in the reign of”.

Q2235.When state of Kalat acceded to Pakistan?

Easy
A 1948
B 1947
C 1949
D None of these
Pakistan Movement (1857-1947) PPSC 2022

Correct Answer: A

1948 is the correct factual response to “When state of Kalat acceded to Pakistan”.

Q2236.President is elected by_____?

Easy
A Senate
B National assembly
C Provincial assemblies
D All of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

President is elected byAll of these.

Q2237.When Communist Party was banned in Pakistan?

Easy
A 1954
B 1950
C 1958
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

1954 is the correct factual response to “When Communist Party was banned in Pakistan”.

Q2238.Most populous city of Pakistan is_____?

Easy
A Karachi
B Lahore
C Quetta
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Most populous city of Pakistan isKarachi.

Q2239.How many Muslim League members were included in interim government?

Easy
A 5
B 4
C 6
D None of these
Pakistan Movement (1857-1947) PPSC 2022

Correct Answer: A

The correct number of Muslim League members were included in interim government is 05.

Q2240.Pakistan conducted nuclear tests on May 28, 1998 at?

Easy
A Chaghi hills
B Toba Kakar
C Raskoh
D None of these
Defence & Strategic Affairs PPSC 2022

Correct Answer: A

Chaghi hills is the correct factual response to “Pakistan conducted nuclear tests on May 28, 1998 at”.