Showing 2241–2260 of 2804

Q2241.What is the longest glacier in the Karakoram and second-longest in the world's non-polar in areas?

Easy
A Biafo Glacier
B Hispar Glacier
C Siachen Glacier
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

The longest glacier in the Karakoram and second-longest in the world's non-polar in areas is Siachen Glacier.

Q2242.Pakistan-China meets with which pass?

Easy
A Khyber
B Khunjrab
C Tochi
D None of these
Pakistan Geography PPSC 2022

Correct Answer: B

Khunjrab is the correct factual response to “Pakistan-China meets with which pass”.

Q2243.Rameez Raja is the_____ Chairman of the Pakistan Gricket Board:

Easy
A 37th
B 35th
C 36th
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Rameez Raja is the36th Chairman of the Pakistan Gricket Board:.

Q2244.Who is the current Chairman Joint Chiefs of Staff Committee (CJCSC), Pakistan?

Easy
A General Nadeem Raza
B General Rashad Mahmood
C General Zubair Hayat
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

General Nadeem Raza is the correct factual response to “Who is the current Chairman Joint Chiefs of Staff Committee (CJCSC), Pakistan”.

Q2245.Muslim League was founded on______by Nawab Salim Ullah Khan in Dhaka

Easy
A Dec. 25, 1906
B Dec. 30, 1907
C Dec. 30, 1906
D None of these
Pakistan Movement (1857-1947) PPSC 2022

Correct Answer: C

Muslim League was founded onDec. 30, 1906by Nawab Salim Ullah Khan in Dhaka.

Q2246.Pakistan China border agreement was signed in?

Easy
A 1965
B 1963
C 1956
D None of these
Foreign Relations PPSC 2022

Correct Answer: B

1963 is the correct factual response to “Pakistan China border agreement was signed in”.

Q2247.Indus Basin Treaty of 1960 between Pakistan and India is related to problem?

Easy
A Water
B Border
C Refuges
D None of these
Foreign Relations PPSC 2022

Correct Answer: A

Water is the correct factual response to “Indus Basin Treaty of 1960 between Pakistan and India is related to problem”.

Q2248.Which was the first country to recognize Pakistan an independent state?

Easy
A Indonesia
B Iran
C Iraq
D None of these
Foreign Relations PPSC 2022

Correct Answer: B

Iran is the correct factual response to “Which was the first country to recognize Pakistan an independent state”.

Q2249.Pakistan purchased Gwadar from____?

Easy
A Kuwait
B Oman
C Iraq
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Pakistan purchased Gwadar fromOman.

Q2250.The largest Island of Pakistan is?

Easy
A Charna
B Astola
C Manora
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

The largest Island of Pakistan is Astola.

Q2251.When was Liaquat Nehru Pact between India and Pakistan signed?

Easy
A 1964
B 1950
C 1955
D None of these
Important Personalities PPSC 2022

Correct Answer: B

1950 is the correct factual response to “When was Liaquat Nehru Pact between India and Pakistan signed”.

Q2252.Cabinet Mission Plan was announced in the year?

Easy
A 16834
B 16469
C 17199
D None of these
Pakistan Movement (1857-1947) PPSC 2022

Correct Answer: A

February 1946 is the correct factual response to “Cabinet Mission Plan was announced in the year”.

Q2253.When Mughal king Humayun recaptured Delhi darbar?

Easy
A 1560
B 1550
C 1555
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

1555 is the correct factual response to “When Mughal king Humayun recaptured Delhi darbar”.

Q2254.UNICEF was established in which of the following years ?

Easy
A 1945
B 1946
C 1947
D None of these
Pakistan Movement (1857-1947) PPSC 2022

Correct Answer: B

1946 is the correct factual response to “UNICEF was established in which of the following years”.

Q2255.Pakistan Prime Minister Liaquat Ali Khan assassinated in which city :

Easy
A Karachi
B Lahore
C Rawalpindi
D None of these
Important Personalities PPSC 2022

Correct Answer: C

Rawalpindi is the correct factual response to “Pakistan Prime Minister Liaquat Ali Khan assassinated in which city :”.

Q2256.In May 2020 which country not set growth target :

Easy
A India
B China
C Pakistan
D None of these
Foreign Relations PPSC 2022

Correct Answer: B

China is the correct factual response to “In May 2020 which country not set growth target :”.

Q2257.Which country is located in the west of Pakistan :

Easy
A Afghanistan
B Iran
C Idia
D None of these
Foreign Relations PPSC 2022

Correct Answer: B

Which country is located in Iran.

Q2258.Who was Pakistan chief of Air Staff in 1965 war:

Easy
A Anwar Shamim
B Noor Khan
C Jamal Khan
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Noor Khan is the correct factual response to “Who was Pakistan chief of Air Staff in 1965 war:”.

Q2259.Recently Absolutely not is discussed in media what does it means :

Easy
A not to participate in War
B for not to use air bases of Pakistan
C not to use nuclear weapons
D Both A & B
Defence & Strategic Affairs PPSC 2022

Correct Answer: B

For not to use air bases of Pakistan is the correct factual response to “Recently Absolutely not is discussed in media what does it means :”.

Q2260.When Quaid e Azam join All India Muslim league :

Easy
A 1909
B 1913
C 1920
D None of these
Important Personalities PPSC 2022

Correct Answer: B

1913 is the correct factual response to “When Quaid e Azam join All India Muslim league :”.