Showing 2261–2280 of 2804

Q2261.The Charismatic Leader : Quaid e Azam Mohammad Ali book wrote by

Easy
A Sir Sikanddar Hayat
B Stanley Wolpert
C Hector Bolitho
D None of these
Important Personalities PPSC 2022

Correct Answer: A

Sir Sikanddar Hayat is the correct factual response to “The Charismatic Leader : Quaid e Azam Mohammad Ali book wrote by”.

Q2262.The title "Ambassador of Hindu-Muslim-Unity" was given to Mr Jinnah by__________?

Easy
A Allama Iqbal
B Sarojini Naidu
C Mustafa Kamal
D None of these
Important Personalities PPSC 2022

Correct Answer: B

The title "Ambassador of Hindu-Muslim-Unity" was given to Mr Jinnah bySarojini Naidu.

Q2263.Why All India Muslim League celebrate Day of Deliverance :

Easy
A To Show Musilm anger
B To disregared British rule
C To Show Strength
D not celebrated
Pakistan Movement (1857-1947) PPSC 2022

Correct Answer: B

To disregared British rule is the correct factual response to “Why All India Muslim League celebrate Day of Deliverance :”.

Q2264.Who started non-cooperation movement :

Easy
A Ghandi
B Quaid e Azam
C Ali Brothers
D None of these
Important Personalities PPSC 2022

Correct Answer: B

Quaid e Azam is the correct factual response to “Who started non-cooperation movement :”.

Q2265.Ziarat was summer residence of chief commissioner of____

Easy
A Sindh
B Balochistan
C KPK
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Ziarat was summer residence of chief commissioner ofBalochistan.

Q2266."Five thousand years of Pakistan "is written by?

Easy
A Stanley wolpert
B R.E.M.Wheeler
C K.k Aziz
D None of these
Foreign Relations PPSC 2022

Correct Answer: B

R.E.M.Wheeler is the correct factual response to “"Five thousand years of Pakistan "is written by”.

Q2267.PKK stand for :

Easy
A Pakistan Korea Kingdom
B Kurdistan Workers party
C Pakistan Korea Kingship
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

PKK stands for Kurdistan Workers party.

Q2268.In Pakistan Sugar is made by Sugarcane and _______.

Easy
A Orange
B Beet
C Mango
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

In Pakistan Sugar is made by Sugarcane and Beet..

Q2269.The biggest fort of Pakistan is

Easy
A Kot Diji Fort
B Rani Kot Fort
C Rohtas Fort
D None of these
Pakistan Geography PMS 2022

Correct Answer: B

The biggest fort of Pakistan is Rani Kot Fort.

Q2270.Ormara port is in which province

Easy
A Punjab
B Balochistan
C Sindh
D None of these
Pakistan Geography PMS 2022

Correct Answer: B

Balochistan is the correct factual response to “Ormara port is in which province”.

Q2271.First female ambassador of Pakistan in Iran

Easy
A Riffat Masood
B Maliha Lodhi
C Begum Shahnawaz
D None of these
Foreign Relations PMS 2022

Correct Answer: A

Riffat Masood is the correct factual response to “First female ambassador of Pakistan in Iran”.

Q2272.Which industry was growing in Pakistan before 1958

Easy
A Cottage
B Chemical
C Manufacturing
D All of these
General MCQs PMS 2022

Correct Answer: D

All of these is the correct factual response to “Which industry was growing in Pakistan before 1958”.

Q2273.Which operation started by Pakistan army to combat terrorism in 2014

Easy
A Zarb-e-Azb
B Fair play
C Midnight Jackal
D None of these
Defence & Strategic Affairs PMS 2022

Correct Answer: A

Zarb-e-Azb is the correct factual response to “Which operation started by Pakistan army to combat terrorism in 2014”.

Q2274.When Baluchistan got the status of province

Easy
A 1947
B 1970
C 1973
D None of these
Pakistan Movement (1857-1947) PMS 2022

Correct Answer: B

1970 is the correct factual response to “When Baluchistan got the status of province”.

Q2275.National game of Pakistan is

Easy
A Cricket
B Football
C Boxing
D Hockey
National Symbols & Important Facts PMS 2022

Correct Answer: D

National game of Pakistan is Hockey.

Q2276.An avalanche hit a Pakistan army base killed 140 soldiers and civil contractors on

Easy
A 4/6/2012 12:00:00 AM
B 4/7/2012 12:00:00 AM
C 4/8/2012 12:00:00 AM
D None of these
Defence & Strategic Affairs PMS 2022

Correct Answer: B

07-April-2012 is the correct factual response to “An avalanche hit a Pakistan army base killed 140 soldiers and civil contractors on”.

Q2277.Who delivered Allahabad address

Easy
A Allama Iqbal
B Quaid-e-Azam
C Liaqat Ali Khan
D None of these
Important Personalities PMS 2022

Correct Answer: A

Allama Iqbal is the correct factual response to “Who delivered Allahabad address”.

Q2278.Nehru report was published in

Easy
A 1927
B 1928
C 1929
D None of these
Pakistan Movement (1857-1947) PMS 2022

Correct Answer: B

1928 is the correct factual response to “Nehru report was published in”.

Q2279.When Muslim league observed Day of Deliverance

Easy
A 9/19/1938 12:00:00 AM
B 12/22/1939 12:00:00 AM
C 12/19/1938 12:00:00 AM
D None of these
Pakistan Movement (1857-1947) PMS 2022

Correct Answer: B

22 December 1939 is the correct factual response to “When Muslim league observed Day of Deliverance”.

Q2280.River Kabul joins Indus River near

Easy
A Dera Ismael Khan
B Kalabagh
C Attock
D Nowshera
Pakistan Geography PMS 2022

Correct Answer: C

Attock is the correct factual response to “River Kabul joins Indus River near”.