Showing 2281–2300 of 2804

Q2281.Continental Shelf Limits of Pakistan is

Easy
A 12 Nautical Miles
B 100 Nautical Miles
C 250 Nautical Miles
D 350 Nautical Miles
General MCQs PMS 2022

Correct Answer: D

Continental Shelf Limits of Pakistan is 350 Nautical Miles.

Q2282.The Chairman of National Economic Council is

Easy
A Finance Minister
B Prime Minister
C President
D None of these
General MCQs PMS 2022

Correct Answer: B

The Chairman of National Economic Council is Prime Minister.

Q2283.Objectives Resolution was presented in the Constituent Assembly on

Easy
A 2nd March 1949
B 7th March 1949
C 12th March 1949
D 17th March 1949
General MCQs PMS 2022

Correct Answer: B

7th March 1949 is the correct factual response to “Objectives Resolution was presented in the Constituent Assembly on”.

Q2284.The only vice president of Pakistan was

Easy
A Noorul Amin
B Fazal Haq
C Fazal Elahi Chaudhery
D Ch. Zahoor Elahi
Constitutional & Political History PMS 2022

Correct Answer: A

The only vice president of Pakistan was Noorul Amin.

Q2285.The only Muslim woman who attended round Table Conference was

Easy
A Begum Salama Tasaduq Hussain
B Fatima Jinnah
C Begum Shaista Ikram Ullah
D Begum Jahaanara Shahnawaz
Important Personalities PMS 2022

Correct Answer: D

The only Muslim woman who attended round Table Conference was Begum Jahaanara Shahnawaz.

Q2286.The title of Ambassador of Hindu Muslim unity was given to Quaid e Azam by

Easy
A Gandhi
B Vijay Lakshmi Pandit
C Sarojin Naido
D Allama Iqbal
Important Personalities PMS 2022

Correct Answer: C

Sarojin Naido is the correct factual response to “The title of Ambassador of Hindu Muslim unity was given to Quaid e Azam by”.

Q2287.The Quaid e Azam resigned form the membership of imperial Legislative council on account of

Easy
A Hindu Muslim riots
B Rowlett Act
C Internal Differences of Muslim League
D Demand for Independence
Important Personalities PMS 2022

Correct Answer: B

Rowlett Act is the correct factual response to “The Quaid e Azam resigned form the membership of imperial Legislative council on account of”.

Q2288.Pakistan installed her first nuclear power station in Karachi with the cooperation of

Easy
A France
B USA
C Canada
D China
Foreign Relations PMS 2022

Correct Answer: C

Canada is the correct factual response to “Pakistan installed her first nuclear power station in Karachi with the cooperation of”.

Q2289.Pakistan tested Ghauri Ballistic Missile System in?

Easy
A
B
C 2018
D
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

2018 is the correct factual response to “Pakistan tested Ghauri Ballistic Missile System in”.

Q2290.Who Imposed Second Martial law in Pakistan in:

Easy
A
B
C Muhammad Yahya Khan
D
Constitutional & Political History PPSC 2022

Correct Answer: C

Muhammad Yahya Khan is the correct factual response to “Who Imposed Second Martial law in Pakistan in:”.

Q2291.Ormara port is in which province of Pakistan:

Easy
A
B
C
D Balouchistan
Pakistan Geography PPSC 2022

Correct Answer: D

Balouchistan is the correct factual response to “Ormara port is in which province of Pakistan:”.

Q2292.Which state of the US marked 5 February as Kashmir day by adopting a resolution by a voice vote after years of efforts by the American Pakistan advocacy group:

Easy
A
B
C New York
D
Pakistan Geography PPSC 2022

Correct Answer: C

New York is the correct factual response to “Which state of the US marked 5 February as Kashmir day by adopting a resolution by a voice vote after years of efforts by the American Pakistan advocacy group:”.

Q2293.Who was second Governor General of Pakistan?

Easy
A
B
C Khawaja Nazimuddin
D
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Khawaja Nazimuddin is the correct factual response to “Who was second Governor General of Pakistan”.

Q2294.Which mountain range is located between china and Pakistan?

Easy
A
B Karakoram Range
C
D
Pakistan Geography PPSC 2022

Correct Answer: B

Karakoram Range is the correct factual response to “Which mountain range is located between china and Pakistan”.

Q2295.Friendship to all, malice to none said by.

Easy
A Ayub Khan
B Quaid-e-Azam
C Allama Iqbal
D Sir Sayed Ahmed Khan
Important Personalities PPSC 2022

Correct Answer: B

Quaid-e-Azam is the correct factual response to “Friendship to all, malice to none said by.”.

Q2296.What is the other name of Mohammad Ali Bogra Formula?

Easy
A New Law of Pakistan
B Constitutional Formula
C Pakistan Report
D None of these
Constitutional & Political History PPSC 2022

Correct Answer: B

The other name of Mohammad Ali Bogra Formula is Constitutional Formula.

Q2297.Who was the first C-in-C of the Pakistan Army?

Easy
A Muhammad Ayub Khan
B Genenarl Sir Frank Walter Messervy
C Sikander Mirza
D None of these
Defence & Strategic Affairs PPSC 2022

Correct Answer: B

Genenarl Sir Frank Walter Messervy is the correct factual response to “Who was the first C-in-C of the Pakistan Army”.

Q2298.Who abrogated 1956 Constitution:

Easy
A Ayub Khan
B Yahya Khan
C Sikandar Mirza
D None of these
Constitutional & Political History PPSC 2022

Correct Answer: C

Sikandar Mirza is the correct factual response to “Who abrogated 1956 Constitution:”.

Q2299.At the time of Partition, Nizam's State of Hyderabad had acceded to:

Easy
A India
B Pakistan
C became independent
D None of these
Foreign Relations PPSC 2022

Correct Answer: C

Became independent is the correct factual response to “At the time of Partition, Nizam's State of Hyderabad had acceded to:”.

Q2300.When did Pakistan became a Republic:

Easy
A 1947
B 1956
C 1962
D 1973
Pakistan Movement (1857-1947) PPSC 2022

Correct Answer: B

1956 is the correct factual response to “When did Pakistan became a Republic:”.