Showing 2321–2340 of 2804

Q2321.In which year Mughal Maulvi Syed Mumtaz Ali and his Second wife Muhammadi Ali begum published Gender equality magazine?

Easy
A 1898
B 1896
C 1890
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

1898 is the correct factual response to “In which year Mughal Maulvi Syed Mumtaz Ali and his Second wife Muhammadi Ali begum published Gender equality magazine”.

Q2322.Which of the following was the style of Mughal Architect?

Easy
A Indo-Persian
B Islamic-Indo
C Persian-Indo
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Indo-Persian is the correct factual response to “Which of the following was the style of Mughal Architect”.

Q2323.During British administration in which year Shimla declared as Summer Capital of British India?

Easy
A 1864
B 1865
C 1866
D None of these
Foreign Relations PPSC 2022

Correct Answer: A

1864 is the correct factual response to “During British administration in which year Shimla declared as Summer Capital of British India”.

Q2324.What is the name of the border between Pakistan and Afghanistan

Easy
A Line of control
B Oder-Niessi Line
C Durand Line
D None of these
Foreign Relations PPSC 2022

Correct Answer: C

The name of the border between Pakistan and Afghanistan is Durand Line.

Q2325.Which is the longest water tunnel in Pakistan ?

Easy
A Warsak
B Khojak
C Lowari
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Warsak is the correct factual response to “Which is the longest water tunnel in Pakistan”.

Q2326.The smallest province of Pakistan by Area is

Easy
A KPK
B Sindh
C Punjab
D None of these
Pakistan Geography PPSC 2022

Correct Answer: A

The smallest province of Pakistan by Area is KPK.

Q2327.Durand Line is the border between Pakistan and

Easy
A Iran
B China
C Afghanistan
D None of these
Foreign Relations PPSC 2022

Correct Answer: C

Afghanistan is the correct factual response to “Durand Line is the border between Pakistan and”.

Q2328.A strip of Land which connect Pakistan with Tajikistan :

Easy
A Hindenburg Line
B Wakhan
C 38th Parralel
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Wakhan is the correct factual response to “A strip of Land which connect Pakistan with Tajikistan :”.

Q2329.What is the ( area wise ) rank of Pakistan among the world largest country

Easy
A 9th
B 33th
C 68th
D 76th
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

The ( area wise ) rank of Pakistan among the world largest country is 33th.

Q2330.WHO certifies which country as Malaria free in 2021:

Easy
A Pakistan
B China
C Brazil
D Japan
Foreign Relations PPSC 2022

Correct Answer: B

China is the correct factual response to “WHO certifies which country as Malaria free in 2021:”.

Q2331.when PPP was established :

Easy
A 1962
B 1965
C 1967
D 1970
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

1967 is the correct factual response to “when PPP was established :”.

Q2332.According to population Pakistan Multan is Largest city of Pakistan

Easy
A 5th
B 6th
C 7th
D 8th
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

7th is the correct factual response to “According to population Pakistan Multan is Largest city of Pakistan”.

Q2333.When US accept Nuclear status of Pakistan ?

Easy
A 2002
B 2004
C 2006
D 2008
Defence & Strategic Affairs PPSC 2022

Correct Answer: B

2004 is the correct factual response to “When US accept Nuclear status of Pakistan”.

Q2334.When Pakistan tested his first Missile :

Easy
A 2005
B 1998
C 2010
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

2005 is the correct factual response to “When Pakistan tested his first Missile :”.

Q2335.When Pakistan and India agree to reduce the risk of atomic attack :

Easy
A 2005
B 2007
C 2000
D None of these
Foreign Relations PPSC 2022

Correct Answer: B

2007 is the correct factual response to “When Pakistan and India agree to reduce the risk of atomic attack :”.

Q2336.when was the Shimla agreement signed between India and Pakistan ?

Easy
A 1948
B 1965
C 1971
D 1972
Foreign Relations PPSC 2022

Correct Answer: D

1972 is the correct factual response to “when was the Shimla agreement signed between India and Pakistan”.

Q2337.How many British officer join Pakistan army after independence :

Easy
A 500
B 1000
C 13500
D None of these
Defence & Strategic Affairs PPSC 2022

Correct Answer: C

The correct number of British officer join Pakistan army after independence : is 13500.

Q2338.Who was the viceroy of India at the time of partition of Bengal ?

Easy
A Lord curzon
B Lord Wavell
C Lord Minto
D None of these
Pakistan Movement (1857-1947) PPSC 2022

Correct Answer: A

Lord curzon is the correct factual response to “Who was the viceroy of India at the time of partition of Bengal”.

Q2339.1909 act is also known as :

Easy
A Minto-Morley reforms
B Montagu -Chelmsford reforms
C Govt.India act
D None of these
Pakistan Movement (1857-1947) PPSC 2022

Correct Answer: A

Minto-Morley reforms is the correct factual response to “1909 act is also known as :”.

Q2340.Name the first president of Balochistan Muslim students Federation ?

Easy
A Fayyaz Khan
B Fazal Ahmad Ghazi
C Zafar-ullah
D Ijaz Hussain
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Fazal Ahmad Ghazi is the correct factual response to “Name the first president of Balochistan Muslim students Federation”.