Showing 2361–2380 of 2804

Q2361.When America declared Pakistan front line state against war on terror :

Easy
A 2002
B 2008
C 2019
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

2002 is the correct factual response to “When America declared Pakistan front line state against war on terror :”.

Q2362.Secular and Nationalist Jinnah book wrote by :

Easy
A Kamran Javed
B Iqbal Qurashi
C Ajeet Javed
D None of these
Important Personalities PPSC 2022

Correct Answer: C

Ajeet Javed is the correct factual response to “Secular and Nationalist Jinnah book wrote by :”.

Q2363.Who is the author of the book " struggle for Pakistan : ?

Easy
A Aysha Jalal
B K.K Aziz
C Shahid Rafique
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Aysha Jalal wrote the book " struggle for Pakistan :.

Q2364.Meeting of the India Pakistan permanent Indus Water Commission 2002 was held in :

Easy
A Lahore
B Delhi
C Karachi
D Islamabad
Foreign Relations PPSC 2022

Correct Answer: D

Islamabad is the correct factual response to “Meeting of the India Pakistan permanent Indus Water Commission 2002 was held in :”.

Q2365.Chief Justice of Pakistan Umar Ata Bandial sworn as ______ CJ of Pakistan

Easy
A 27th
B 28th
C 26th
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Chief Justice of Pakistan Umar Ata Bandial sworn as 28th CJ of Pakistan.

Q2366.Quaid-e-Azam resigned from imperial Legislative Council due to ________

Easy
A Lucknow pact
B Rowlatt Act
C Simon Commission
D None of these
Important Personalities PPSC 2022

Correct Answer: B

Quaid-e-Azam resigned from imperial Legislative Council due to Rowlatt Act.

Q2367.PODO & EBDO was promulgated by Ayub Khan to _______

Easy
A to make strong government
B disqualify the leaders of East Pakistan
C to get majority
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

PODO & EBDO was promulgated by Ayub Khan to disqualify the leaders of East Pakistan.

Q2368.National flag of Pakistan was designed by

Easy
A Ahmed Ghulam Ali chaghla
B Hafeez Jalandhri
C Amir udin Kidwai
D None of these
National Symbols & Important Facts PPSC 2022

Correct Answer: C

Amir udin Kidwai is the correct factual response to “National flag of Pakistan was designed by”.

Q2369.19th SAARC conference was held in

Easy
A Nepal
B India
C Pakistan
D None of these
Foreign Relations PPSC 2022

Correct Answer: C

Pakistan is the correct factual response to “19th SAARC conference was held in”.

Q2370.Dharmanrajaikastupa in Taxila was built in the era of _________

Easy
A Mughals
B Kushans
C Khilji
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Dharmanrajaikastupa in Taxila was built in the era of Kushans.

Q2371.Muhammad Bin Zayed first UAE leader to visit Pakistan after

Easy
A 10 years
B 12 years
C 18 years
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

12 years is the correct factual response to “Muhammad Bin Zayed first UAE leader to visit Pakistan after”.

Q2372.POA Stand for

Easy
A Pakistan Olympic Association
B Punjab Olympic Association
C Private Olympic Association
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

POA stands for Pakistan Olympic Association.

Q2373.Who is the Current chief of Air Staff of Pakistan Air Force(PAF)?

Easy
A Zaheer Ahmad Babar
B Amjad Babar
C Mujahid Anwar Khan
D Sohail Aman
Defence & Strategic Affairs PPSC 2022

Correct Answer: A

Zaheer Ahmad Babar is the correct factual response to “Who is the Current chief of Air Staff of Pakistan Air Force(PAF)”.

Q2374."The Economist Intelligence Unit 2020 Democracy Index" ranked the Democracy in Pakistan in which category?

Easy
A Full Democracies
B Flawed Democracies
C Hybrid regimes
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Hybrid regimes is the correct factual response to “"The Economist Intelligence Unit 2020 Democracy Index" ranked the Democracy in Pakistan in which category”.

Q2375.What is the National tree of Pakistan :

Easy
A Sheesham
B Neem
C Oak
D Deodar
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

The National tree of Pakistan : is Deodar.

Q2376.The first session of the first Constituent Assembly of Pakistan was held on

Easy
A 8/10/2026 12:00:00 AM
B 8/11/2026 12:00:00 AM
C 8/15/2026 12:00:00 AM
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

10 August is the correct factual response to “The first session of the first Constituent Assembly of Pakistan was held on”.

Q2377.The space agency of Pakistan is:

Easy
A SUPARCO
B JAXA
C NAMA
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

SUPARCO is the correct factual response to “The space agency of Pakistan is:”.

Q2378.The Rawalpindi Conspiracy ( also known as the Rawalpindi Conspiracy Case ) was an attempted coup d'etat against

Easy
A Muhammad Ali Bogra
B Liaqat Ali Khan
C Khawaja Nazim ud din
D None of these
Important Personalities PPSC 2022

Correct Answer: B

Liaqat Ali Khan is the correct factual response to “The Rawalpindi Conspiracy ( also known as the Rawalpindi Conspiracy Case ) was an attempted coup d'etat against”.

Q2379.The Dark green field in the flag of Pakistan represants

Easy
A Minorities
B Muslim Majority
C Both Muslims And Minroties
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Muslim Majority is the correct factual response to “The Dark green field in the flag of Pakistan represants”.

Q2380.Hanns Seidel Foundation (HSF) offers Pakistan students

Easy
A Life Insurance
B Medical help
C Scholarships
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Medical help is the correct factual response to “Hanns Seidel Foundation (HSF) offers Pakistan students”.