Showing 221–240 of 2717

Q221.A milkman adds 10 liters water in 10-liter milk, his son takes 15 liter of milk and adds 5 liter water in it. Find out amount of water in liter in this milk.

Easy
A 10
B 12.5
C 13.8
D 15
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q222.The longest and the strongest bone in the human body is

Easy
A Tibia
B Pelvis
C Femur
D Jaw
Human Body & Health PPSC 2020

Correct Answer: C

Q223.The second most abundant metal found in the Earth's crust is

Easy
A Iron
B Aluminum
C Calcium
D Sodium
Physical Science PPSC 2020

Correct Answer: A

Q224.The gas commonly known as "Laughing gas " Co2 Sulphar Dioxide

Easy
A Nitrous
B Oxide
C Sodium
D Oxide
Physical Science PPSC 2020

Correct Answer: C

Q225.CNG has the same chemical composition as that of : LPG Sui

Easy
A Gas
B Tear
C Gas
D Hydrogen
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q226.The largest planet of the solar system is

Easy
A Jupiter
B Mars
C Saturn
D Earth
Space & Astronomy PPSC 2020

Correct Answer: A

Q227.Electric current is measured in

Easy
A Volts
B Watts
C Kilojoules
D Amperes
Measurements & Scientific Instruments PPSC 2020

Correct Answer: D

Q228.The largest planet of our solar sysytem is:

Easy
A Jupiter
B Mercury
C Mars
D Venus
Space & Astronomy PPSC 2020

Correct Answer: A

Q229.Iron deficiency in human body causes:

Easy
A Bone deformity
B Irregular heart-beats
C Anaemia
D Tooth decay
Human Body & Health PPSC 2020

Correct Answer: C

Q230.The largest planet of our solar system is:

Easy
A Earth
B Jupiter
C Mars
D Saturn
Space & Astronomy PPSC 2020

Correct Answer: B

Q231.Which of the following vitamins maintains normal clotting of blood?

Easy
A Vitamin A
B Vitamin C
C Vitamin D
D Vitamin K
Human Body & Health PPSC 2020

Correct Answer: D

Q232.The uncharged particles in an atom is called:

Easy
A Proton
B Electron
C Neutron
D Gamma
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q233.The hottest planet of the solar system is:

Easy
A Venus
B Jupitar
C Mars
D None of these
Space & Astronomy PPSC 2020

Correct Answer: A

Q234.The smallest unit of ownership of a company is:

Easy
A A share
B A debenture
C Invest money
D Capital deposit
Measurements & Scientific Instruments PPSC 2020

Correct Answer: A

Q235.Which is the second largest planet in our solar System ?

Easy
A Jupiter
B Saturn
C Uranus
D Nrptune
Space & Astronomy PPSC 2020

Correct Answer: B

Q236.Which element of the following is not essential for plants ?

Easy
A Pb
B K
C P
D N
Physical Science PPSC 2020

Correct Answer: A

Q237.Which of the following is a man-made substance?

Easy
A Timber
B Leather
C Plastic
D Natural Gas
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q238.Photosynthesis in plants takes place faster in

Easy
A Yellow light
B Red Light
C Qarkness
D White light
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q239.Which of the following is the smallest planet in our Solar System?

Easy
A Venus
B Mercury
C Neptune
D Uranus
Space & Astronomy PPSC 2020

Correct Answer: B

Q240.Trachoma is a disease of the

Easy
A Lungs
B Digestive system
C Eyes
D Kidneys
Human Body & Health PPSC 2020

Correct Answer: C