Showing 2381–2400 of 2804

Q2381.The term of National assembly of Pakistan is

Easy
A 4 years
B 5 years
C 6 years
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

The term of National assembly of Pakistan is None of these.

Q2382.First general election was held in Pakistan in:

Easy
A 1956
B 1973
C 1970
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

1970 is the correct factual response to “First general election was held in Pakistan in:”.

Q2383.Who was the second Prime Minister of Pakistan:

Easy
A Liaqat Ali Khan
B Khawaja Nazim-ud-Din
C Ch. Muhammad Ali
D None of these
Important Personalities PPSC 2022

Correct Answer: B

Khawaja Nazim-ud-Din is the correct factual response to “Who was the second Prime Minister of Pakistan:”.

Q2384.The major dispute between Pakistan and India is:

Easy
A Border dispute
B Water issue
C Ladakh crisis
D Kashmir issue
Foreign Relations PPSC 2022

Correct Answer: B

Water issue is the correct factual response to “The major dispute between Pakistan and India is:”.

Q2385.Who was the Muslim leader of first Round Table Conference:

Easy
A Allama Iqbal
B Quaid-e-Azam
C Sir Agha Khan
D None of these
Important Personalities PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “Who was the Muslim leader of first Round Table Conference:”.

Q2386.National Animal of Pakistan is:

Easy
A Lion
B Tiger
C Markhor
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “National Animal of Pakistan is:”.

Q2387.______was also known as the 3rd June Plan

Easy
A Irwin Plan
B Mountbatten Plan
C Radcliff Plan
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Mountbatten Planwas also known as the 3rd June Plan.

Q2388.Lahore resolution called Pakistan resolution by

Easy
A Muslim press
B Hindu Press
C English press
D None of these
Pakistan Movement (1857-1947) PPSC 2022

Correct Answer: B

Hindu Press is the correct factual response to “Lahore resolution called Pakistan resolution by”.

Q2389.The function of State bank of Pakistan is :

Easy
A Inflation control
B Lending business
C Implement monetary policy
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Inflation control is the correct factual response to “The function of State bank of Pakistan is :”.

Q2390.Who wrote Bhutto Ke Akhri 323 Din:

Easy
A Brig. Siddique Salik
B Colonel Riffat Ullah
C Colonel Rafiuddin
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Brig. Siddique Salik wrote Bhutto Ke Akhri 323 Din:.

Q2391.Kunar river is also Called___ river in Pakistan?

Easy
A Kunhar
B Swat
C Chitral
D None of these
Pakistan Geography PPSC 2022

Correct Answer: C

Kunar river is also CalledChitral river in Pakistan.

Q2392.Pakistan needs how many votes from FATF member to exit from grey list

Easy
A 10
B 12
C 14
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

12 is the correct factual response to “Pakistan needs how many votes from FATF member to exit from grey list”.

Q2393.In Pakistan term Changa Manga Politics is used for

Easy
A Kickback
B Horse-Trading
C Bribery
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

In Pakistan term Changa Manga Politics is used for Horse-Trading.

Q2394.The latest season of the PSL was held entirely in pakistan for the __ time?

Easy
A First
B Second
C Third
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

The latest season of the PSL was held entirely in pakistan for the Third time.

Q2395.Rohtas fort was built in Pakistan during the rule of:

Easy
A Babar
B Humayun
C Sher Shah Suri
D None of these
Pakistan Geography PPSC 2022

Correct Answer: C

Sher Shah Suri is the correct factual response to “Rohtas fort was built in Pakistan during the rule of:”.

Q2396.Pakistan ideology is based on the ideals of:

Easy
A Theocracy
B Democracy
C Monarchy
D Islam
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

Islam is the correct factual response to “Pakistan ideology is based on the ideals of:”.

Q2397.____ is considered the engineering hub of Pakistan.

Easy
A Lahore
B Gujranwala
C Sialkot
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is considered the engineering hub of Pakistan..

Q2398."Daughter of the East: is written by:

Easy
A Fatima Bhutto
B Benazir Bhutto
C Nusrat Bhutto
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

"Daughter of the East: is written by Fatima Bhutto.

Q2399.When communist party was banned in Pakistan.

Easy
A 1950
B 1954
C 1958
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

1954 is the correct factual response to “When communist party was banned in Pakistan.”.

Q2400.Pakistan conducted nuclear tests on May 28, 1998 at ?

Easy
A Toba kakar
B Chaghi hills
C Raskoh hills
D None of these
Defence & Strategic Affairs PPSC 2022

Correct Answer: C

Raskoh hills is the correct factual response to “Pakistan conducted nuclear tests on May 28, 1998 at”.