Showing 2401–2420 of 2804

Q2401.Pakistan steel mill was constructed in the reign of ?

Easy
A Zia ul Haq
B Benazir Bhutto
C Muhammad khan junejo
D Zulfiqar Ali Bhutto
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

Zulfiqar Ali Bhutto is the correct factual response to “Pakistan steel mill was constructed in the reign of”.

Q2402.When state of Kalat acceded to Pakistan :

Easy
A 1947
B 1948
C 1949
D None of these
Pakistan Movement (1857-1947) PPSC 2022

Correct Answer: B

1948 is the correct factual response to “When state of Kalat acceded to Pakistan :”.

Q2403.President is elected by ______

Easy
A National Assembly
B Senate
C Provincial Assemblies
D All of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

President is elected by All of these.

Q2404.Most populous city of Pakistan is .

Easy
A Lahore
B Karachi
C Quetta
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Karachi is the correct factual response to “Most populous city of Pakistan is.”.

Q2405.How many Muslim league members include in interim government .

Easy
A 4
B 5
C 6
D None of these
Pakistan Movement (1857-1947) PPSC 2022

Correct Answer: B

The correct number of Muslim league members include in interim government. is 05.

Q2406.What is the name of the border between Pakistan and Afghanistan ?

Easy
A Durand Line
B Line of control
C Radcliffe line
D None of these
Foreign Relations PPSC 2022

Correct Answer: A

The name of the border between Pakistan and Afghanistan is Durand Line.

Q2407.When Makran acceded to Pakistan .

Easy
A 8/15/1947 12:00:00 AM
B 3/17/1948 12:00:00 AM
C 12/22/1955 12:00:00 AM
D None of these
Pakistan Movement (1857-1947) PPSC 2022

Correct Answer: B

17 March 1948 is the correct factual response to “When Makran acceded to Pakistan.”.

Q2408.Zhob and kalachi river are in ____

Easy
A KPK
B Sindh
C Balochistan
D None of these
Pakistan Geography PPSC 2022

Correct Answer: C

Zhob and kalachi river are in Balochistan.

Q2409.According To the Education Authority of Pakistan ____ seminaries are working in Pakistan

Easy
A 30000
B 35000
C 40000
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

According To the Education Authority of Pakistan 35000 seminaries are working in Pakistan.

Q2410.Who has been appointed as pakistan's first female Hindu Civil judge ?

Easy
A Iran Bedi
B Krishna Kumari
C Suman Bodani
D None of these
Foreign Relations PPSC 2022

Correct Answer: C

Suman Bodani is the correct factual response to “Who has been appointed as pakistan's first female Hindu Civil judge”.

Q2411.Who is ODI captain of pakistan Cricket team ?

Easy
A Azhar Ali
B Babar Azam
C Sarfraz Ahmad
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Babar Azam is the correct factual response to “Who is ODI captain of pakistan Cricket team”.

Q2412.Pakistan conducted successful launch of Ghauri missile system on 8 October

Easy
A 2017
B 2018
C 2019
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

2018 is the correct factual response to “Pakistan conducted successful launch of Ghauri missile system on 8 October”.

Q2413.Pakistan defeat ____ in 1971 Hockey world cup .

Easy
A Spain
B Australia
C Germany
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Pakistan defeat Spain in 1971 Hockey world cup..

Q2414.Golan Heights, sometimes seen in the news is the disputed region between which of the following countries?

Easy
A Afghanistan &pakistan
B Iran & Israel
C Syria & Israel
D None of these
Foreign Relations PPSC 2022

Correct Answer: C

Syria & Israel is the correct factual response to “Golan Heights, sometimes seen in the news is the disputed region between which of the following countries”.

Q2415.Line of Actual Control (LAC) is a disputed border- line between

Easy
A China-lndia
B China -pakistan
C India -Pakistan
D None of these
Foreign Relations PPSC 2022

Correct Answer: A

China-lndia is the correct factual response to “Line of Actual Control (LAC) is a disputed border- line between”.

Q2416.when Quaid-e-Azam joined All India Muslim League ?

Easy
A 1912
B 1916
C 1919
D 1913
Important Personalities PPSC 2022

Correct Answer: D

1913 is the correct factual response to “when Quaid-e-Azam joined All India Muslim League”.

Q2417.Which person wrote official biography of Quaid-e-Azam ?

Easy
A Stanley wolpert
B Hector Bolitho
C sharif Mujahid
D None of these
Important Personalities PPSC 2022

Correct Answer: A

Stanley wolpert is the correct factual response to “Which person wrote official biography of Quaid-e-Azam”.

Q2418.The Area Stuy Center Quaid-e-Azam University is about

Easy
A Latin America
B Central Asia
C Europe
D None of these
Important Personalities PPSC 2022

Correct Answer: A

Latin America is the correct factual response to “The Area Stuy Center Quaid-e-Azam University is about”.

Q2419.Babusar pass connects:

Easy
A Quetta with Chaman
B Abbotabad with Gilgit
C Peshawar with afghanistan
D None of these
Pakistan Geography PPSC 2022

Correct Answer: B

Abbotabad with Gilgit is the correct factual response to “Babusar pass connects:”.

Q2420.Which country is located in the East of Pakistan :

Easy
A China
B India
C Iran
D None of these
Foreign Relations PPSC 2022

Correct Answer: B

Which country is located in India.