Showing 2421–2440 of 2804

Q2421.The area which separates Pakistan from Tajikistan is called

Easy
A Wahkhan
B Pamir Knot
C Khyber pass
D None of these
Pakistan Geography PPSC 2022

Correct Answer: A

The area which separates Pakistan from Tajikistan is called Wahkhan.

Q2422.Who said Pakistan should close Sanctuary near the border of Pakistan and Afghanistan due to that instability in Afghanistan

Easy
A US secretary of state
B Pentagon
C Defence ministry of US
D None of these
Foreign Relations PPSC 2022

Correct Answer: A

US secretary of state is the correct factual response to “Who said Pakistan should close Sanctuary near the border of Pakistan and Afghanistan due to that instability in Afghanistan”.

Q2423.When Pakistan join SEATO :

Easy
A 1947
B 1954
C 1973
D None of these
Pakistan Movement (1857-1947) PPSC 2022

Correct Answer: B

1954 is the correct factual response to “When Pakistan join SEATO :”.

Q2424.Pakistan climate change act passed in :

Easy
A 2015
B 2017
C 2019
D None of these
Pakistan Geography PPSC 2022

Correct Answer: B

2017 is the correct factual response to “Pakistan climate change act passed in :”.

Q2425.Who is the current Chairperson of competition Commission of Pakistan ?

Easy
A Dr. Kabir Ahmed Sindhu
B Ms. Rahat Kaunain Hassan
C Joseph Wilson
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Dr. Kabir Ahmed Sindhu is the correct factual response to “Who is the current Chairperson of competition Commission of Pakistan”.

Q2426.Pakistan was one of the following country to open it embassy in :

Easy
A Tashkant
B Baku
C Tirana
D None of these
Foreign Relations PPSC 2022

Correct Answer: B

Baku is the correct factual response to “Pakistan was one of the following country to open it embassy in :”.

Q2427.Which agreement cease fire line to line of control :

Easy
A Tashkent agreement
B Karachi Agreement
C Shimla agreement
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Karachi Agreement is the correct factual response to “Which agreement cease fire line to line of control :”.

Q2428.Vaccination program of Pakistan is :

Easy
A CPI
B EPI
C DPI
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

EPI is the correct factual response to “Vaccination program of Pakistan is :”.

Q2429.The Foreign policy of Pakistan is :

Easy
A Unilateralism
B Bilateralism
C Multilateralism
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Bilateralism is the correct factual response to “The Foreign policy of Pakistan is :”.

Q2430.CPEC is a ....

Easy
A Game changer
B Joint venture between China and India
C Joint venture between China and Iran
D None of these
Economy of Pakistan PPSC 2022

Correct Answer: A

Game changer is the correct factual response to “CPEC is a....”.

Q2431.According to Indus water treaty which river will be governed by India ?

Easy
A Indus, Jehlum, Chanab
B Ravi,Sutlej and Beas
C Ravi, Sutlej and Chenab
D None of these
Pakistan Geography PPSC 2022

Correct Answer: B

Ravi,Sutlej and Beas is the correct factual response to “According to Indus water treaty which river will be governed by India”.

Q2432.When Pakistan join world bank

Easy
A 1948
B 1949
C 1950
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

1950 is the correct factual response to “When Pakistan join world bank”.

Q2433.Shimla deputation consist of how many members :

Easy
A 34
B 35
C 36
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

35 is the correct factual response to “Shimla deputation consist of how many members :”.

Q2434.The secret agency of Pakistan is :

Easy
A IB
B ISI
C FIA
D All of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

All of these is the correct factual response to “The secret agency of Pakistan is :”.

Q2435.The Tashkent declaration between Pakistan and India was signed on

Easy
A 1960
B 1966
C 1976
D None of these
Foreign Relations PPSC 2022

Correct Answer: B

1966 is the correct factual response to “The Tashkent declaration between Pakistan and India was signed on”.

Q2436.Which country is located in the east of Pakistan:

Easy
A China
B India
C Iran
D None of these
Foreign Relations PPSC 2022

Correct Answer: B

Which country is located in India.

Q2437.The Area which separates Pakistan from Tajikistan is called _______

Easy
A Wakhan
B Pamir Knot
C Khyber Pass
D None of these
Pakistan Geography PPSC 2022

Correct Answer: A

The Area which separates Pakistan from Tajikistan is called Wakhan.

Q2438.Who is the chairperson of Competition Commission of Pakistan:

Easy
A Vadiyya Khalil
B Rahat Kaunain Hassan
C Joshiph Wilson
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Rahat Kaunain Hassan is the correct factual response to “Who is the chairperson of Competition Commission of Pakistan:”.

Q2439.CPEC is a __________

Easy
A Game changer
B joint venture between China & India
C joint venture between China & Iran
D None of these
Economy of Pakistan PPSC 2022

Correct Answer: A

CPEC is a Game changer.

Q2440.Who said Pakistan should close sanctuary near the border of Pakistan and Afghanistan due to that instability in Afghanistan:

Easy
A US Secretary of state
B Pentagon
C Defence Minidtery of US
D None of these
Foreign Relations PPSC 2022

Correct Answer: A

US Secretary of state is the correct factual response to “Who said Pakistan should close sanctuary near the border of Pakistan and Afghanistan due to that instability in Afghanistan:”.