Showing 2441–2460 of 2717

Q2441.Which part of the body is attacked by Gingivitis” disease?

Easy
A Eyes
B Nails
C Gums
D Nostrils
Human Body & Health PPSC

Correct Answer: C

Gums is part of the body is attacked by Gingivitis” disease. The named agent or condition produces the characteristic biological changes associated with the disease.

Q2442.Which part of the brain controls the Pituitary Gland?

Easy
A Hindbrain
B Hypothalamus
C Hippocampus
D Midbrain
General MCQs PPSC

Correct Answer: B

Hypothalamus is part of the brain controls the Pituitary Gland. This follows from the structure and normal physiological function of the relevant organ, tissue, or body system.

Q2443.Which Part of the Brain Regulates Body Temperature?

Easy
A cerebellum
B cerebrum
C hypothalamus
D medulla
General MCQs PPSC

Correct Answer: C

hypothalamus is Part of the Brain Regulates Body Temperature. This follows from the structure and normal physiological function of the relevant organ, tissue, or body system.

Q2444.Which part of the Camera is analogue to the retina in the human eye?

Easy
A Lens
B Film
C Aperture
D Shutter
General MCQs PPSC

Correct Answer: B

Film is part of the Camera is analogue to the retina in the human eye. This description follows from the defining characteristics and established facts associated with the subject.

Q2445.Which part of the human body contains the most gold?

Easy
A Liver
B Skin
C Toenails
D Kidney
Human Body & Health PPSC

Correct Answer: C

Toenails is part of the human body contains the most gold. This follows from the structure and normal physiological function of the relevant organ, tissue, or body system.

Q2446.Which Planet has purple rocks according to NASA ?

Easy
A Jupitar
B Neptune
C Earth
D Mars
Space & Astronomy PPSC

Correct Answer: D

Mars is Planet has purple rocks according to NASA. Astronomical observations and measurements establish this relationship among the relevant celestial bodies.

Q2447.Which planet in our solar system has the most gravity?

Easy
A Jupiter
B Mercury
C Venus
D Neptune
Space & Astronomy PPSC

Correct Answer: A

Jupiter is planet in our solar system has the most gravity. Astronomical observations and measurements establish this relationship among the relevant celestial bodies.

Q2448.Which Planet is also known as Winter Planet?

Easy
A Mercury
B Earth
C Jupiter
D Uranus
Space & Astronomy PPSC

Correct Answer: C

Jupiter is Planet is also known as Winter Planet. Astronomical observations and measurements establish this relationship among the relevant celestial bodies.

Q2449.which Planet is Called Earth’s Sister?

Easy
A Mercury
B Venus
C Mars
D Neptune
Space & Astronomy PPSC

Correct Answer: B

Venus is Planet is Called Earth’s Sister. Astronomical observations and measurements establish this relationship among the relevant celestial bodies.

Q2450.Which Planet is Called Great Red Spot?

Easy
A Neptune
B Mars
C Jupiter
D Mercury
Space & Astronomy PPSC

Correct Answer: C

Jupiter is Planet is Called Great Red Spot. Astronomical observations and measurements establish this relationship among the relevant celestial bodies.

Q2451.Which planet is called Lopsided planet” ?

Easy
A Mercury
B Venus
C Uranus
D Saturn
Space & Astronomy PPSC

Correct Answer: C

Uranus is planet is called Lopsided planet”. Astronomical observations and measurements establish this relationship among the relevant celestial bodies.

Q2452.Which planet is called red planet”?

Easy
A Mars
B Venus
C Jupiter
D Saturn
Space & Astronomy PPSC

Correct Answer: A

Mars is planet is called red planet”. Astronomical observations and measurements establish this relationship among the relevant celestial bodies.

Q2453.Which Planet is known as Watery Planet?

Easy
A Earth
B Mars
C Jupiter
D Mercury
Space & Astronomy PPSC

Correct Answer: A

Earth is Planet is known as Watery Planet. Astronomical observations and measurements establish this relationship among the relevant celestial bodies.

Q2454.Which planet is losing its atmosphere at faster than the earth?

Easy
A Mecury
B Venus
C Mars
D Jupiter
Space & Astronomy PPSC

Correct Answer: C

Mars is planet is losing its atmosphere at faster than the earth. Astronomical observations and measurements establish this relationship among the relevant celestial bodies.

Q2455.Which planet is much brighter in our solar system?

Easy
A Earth
B Venus
C Mercury
D Jupiter
Space & Astronomy PPSC

Correct Answer: B

Venus is planet is much brighter in our solar system. Astronomical observations and measurements establish this relationship among the relevant celestial bodies.

Q2456.Which planet looks reddish in the night sky ?

Easy
A Jupiter
B Saturn
C Mars
D MercurY
Space & Astronomy PPSC

Correct Answer: C

Mars is planet looks reddish in the night sky. Astronomical observations and measurements establish this relationship among the relevant celestial bodies.

Q2457.Which planet of our solar system is name after a female?

Easy
A Uranus
B Saturn
C Venus
D Mercury
Space & Astronomy PPSC

Correct Answer: C

Venus is planet of our solar system is name after a female. Astronomical observations and measurements establish this relationship among the relevant celestial bodies.

Q2458.Which planets are called ice giants?

Easy
A Outer planets (Uranus and Neptune)
B Outer planets
C Saturn, Jupiter and Mercury
D Venus and Uranus
Space & Astronomy PPSC

Correct Answer: A

Outer planets (Uranus and Neptune) is planets are called ice giants. Astronomical observations and measurements establish this relationship among the relevant celestial bodies.

Q2459.Which planets of our solar system rotate clockwise?

Easy
A Venus and Uranus
B Mercury and Venus
C Uranus and Neptune
D None of these
Space & Astronomy PPSC

Correct Answer: A

Venus and Uranus is planets of our solar system rotate clockwise. Astronomical observations and measurements establish this relationship among the relevant celestial bodies.

Q2460.Which planets rotate in the opposite direction of the other planets?

Easy
A Saturn and Jupiter
B Jupiter and Neptune
C Saturn, Jupiter and Mercury
D Venus and Uranus
Space & Astronomy PPSC

Correct Answer: D

Venus and Uranus is planets rotate in the opposite direction of the other planets. Astronomical observations and measurements establish this relationship among the relevant celestial bodies.