Showing 2441–2460 of 2804

Q2441.When Pakistan join SEATO:

Easy
A 1947
B 1954
C 1973
D None of these
Pakistan Movement (1857-1947) PPSC 2022

Correct Answer: B

1954 is the correct factual response to “When Pakistan join SEATO:”.

Q2442.Pakistan climate change act passed in:

Easy
A 2015
B 2017
C 2019
D None of these
Pakistan Geography PPSC 2022

Correct Answer: B

2017 is the correct factual response to “Pakistan climate change act passed in:”.

Q2443.Pakistan was one of the following country to open its embassy in:

Easy
A Tashkent
B Baku
C Tirana
D None of these
Foreign Relations PPSC 2022

Correct Answer: B

Baku is the correct factual response to “Pakistan was one of the following country to open its embassy in:”.

Q2444.Which agreement renamed cease-fire line to line of control :

Easy
A Tashkent Agreement
B Karachi Agreement
C Shimla Agreement
D none of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Karachi Agreement is the correct factual response to “Which agreement renamed cease-fire line to line of control :”.

Q2445.Vaccination program of Pakistan is:

Easy
A CPI
B EPI
C DPI
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

EPI is the correct factual response to “Vaccination program of Pakistan is:”.

Q2446.The foreign policy of Pakistan is:

Easy
A Unilateralism
B Bilateralism
C Multilateralism
D none of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Multilateralism is the correct factual response to “The foreign policy of Pakistan is:”.

Q2447.Which modern country erstwhile Sasanian empire:

Easy
A Pakistan
B Afghanistan
C Iran
D None of these
Foreign Relations PPSC 2022

Correct Answer: C

Iran is the correct factual response to “Which modern country erstwhile Sasanian empire:”.

Q2448.According to Indus Water Treaty which river will be governed by India :

Easy
A Indus , jhelum and Chanab
B Ravi , Sutlej and Beas
C Ravi, Sutlej and Chanab
D None of these
Pakistan Geography PPSC 2022

Correct Answer: B

Ravi, Sutlej and Beas is the correct factual response to “According to Indus Water Treaty which river will be governed by India :”.

Q2449.When Pakistan joined World Bank :

Easy
A 1948
B 1949
C 1950
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

1950 is the correct factual response to “When Pakistan joined World Bank :”.

Q2450.Shimla deputation consists of how many members :

Easy
A 34
B 35
C 36
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

35 is the correct factual response to “Shimla deputation consists of how many members :”.

Q2451.The secret agency of Pakistan is:

Easy
A IB
B ISI
C FIA
D All of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

All of these is the correct factual response to “The secret agency of Pakistan is:”.

Q2452.The tomb of Anarkali is situated in.

Easy
A Kamran Baradari
B Inside of Punjab Secretariat
C Inside of Lahore Fort
D Anarkali Bazar
Pakistan Geography PPSC 2022

Correct Answer: B

Inside of Punjab Secretariat is the correct factual response to “The tomb of Anarkali is situated in.”.

Q2453.The world's highest park "Mount Everest" is located in:

Easy
A Pakistan
B India
C Nepal
D China
Foreign Relations PPSC 2022

Correct Answer: C

The world's highest park "Mount Everest" is located in Nepal.

Q2454.Pakistan won the ICC ODI world cup in _________.

Easy
A 1975
B 1983
C 1992
D 2009
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Pakistan won the ICC ODI world cup in 1992..

Q2455.Which country hosted the OIC foreign ministers' meeting (48th CFM Session) in 2021?

Easy
A Riyadh
B Pakistan
C UAE
D Dubai
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Pakistan is the correct factual response to “Which country hosted the OIC foreign ministers' meeting (48th CFM Session) in 2021”.

Q2456.Who was the last Governor of East Pakistan?

Easy
A Shah bzada Yaqoob Khan
B Abdul Motaleb Malik
C General Tikka Khan
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Abdul Motaleb Malik is the correct factual response to “Who was the last Governor of East Pakistan”.

Q2457.Who coined the name of Pakistan?

Easy
A Sir Syed Ahmed Khan
B Ch. Rehmat Ali
C Quaid-e- Azam
D None of these
Important Personalities PPSC 2022

Correct Answer: B

Ch. Rehmat Ali is the correct factual response to “Who coined the name of Pakistan”.

Q2458.Which women played a role in Lahore Resolution:

Easy
A Begum Muhammad Ali Johor
B Rana Liaqat Ali Khan
C Jahanara Shah Nawaz
D None of these
Important Personalities PPSC 2022

Correct Answer: A

Begum Muhammad Ali Johor is the correct factual response to “Which women played a role in Lahore Resolution:”.

Q2459.How many members were in the Shimla deputation:

Easy
A 30
B 35
C 40
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

The correct number of members were in the Shimla deputation: is 35.

Q2460.Which Indian Muslim leader called Quit India Movement was against Muslims:

Easy
A Liaqat Ali Khan
B Quaid e Azam
C Raja Ghazanfar
D None of these
Important Personalities PPSC 2022

Correct Answer: B

Quaid e Azam is the correct factual response to “Which Indian Muslim leader called Quit India Movement was against Muslims:”.