Showing 241–260 of 2717

Q241.Total bones in human body are?

Easy
A 206
B 220
C 307
D None of these
Human Body & Health PPSC 2020

Correct Answer: A

Q242.Which of the gland produces bile?

Easy
A Liver
B Pancreases
C Kidney
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q243.Diamond is the form of:

Easy
A Aluminium
B Carbon
C Graphite
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q244.Which material is used in normal pencil:

Easy
A Carbon
B Graphite
C Silicon
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q245.Acid precipitation results from human modifications of:

Easy
A The nitrogen and sulfur cycles
B The carbon and sulfur cycles
C The carbon and phosphorus cycles
D The carbon and nitrogen cycles\n
Physical Science PPSC 2020

Correct Answer: A

Q246.When table salt NaCl is added to water?

Easy
A A covalent bond is broken
B An acidic solution is formed
C Sodium and Chlorine ions are separated
D Sodium is attracted to the hydrogen atoms of water \n
Physical Science PPSC 2020

Correct Answer: C

Q247.Metre is the unit of: and Spaces

Easy
A Time
B Speed
C Mass
D Length \n
Measurements & Scientific Instruments PPSC 2020

Correct Answer: D

Q248.A plant species is most likely to become invasive when introduced to a new area if:

Easy
A is grows tall
B has become invasive in other places where it has been introduced
C closely related to species living in the area where it has been introduced
D has specialized disseminators of its seeds:
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q249.what is measured by the unit Joule?

Easy
A Current
B Radiation
C Power
D Heat
Measurements & Scientific Instruments PPSC 2020

Correct Answer: D

Q250.The unit of \"Force \" in S.I units is:

Easy
A Wait
B Dyne
C Newton
D Ohm
Measurements & Scientific Instruments PPSC 2020

Correct Answer: C

Q251.The only species of the cat family that lives and hunts in groups is:

Easy
A leopard
B Lion
C Tigers
D Cougers
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q252.Among the following mediums, velocity of sound is the maximum in?

Easy
A Air
B Water
C steel
D Vacuum
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q253.Ozone layer protects life on the Earth from:

Easy
A Ultraviolet rays
B Greenhouse gases
C Nitrogen
D Hydrogen
Environment & Ecology PPSC 2020

Correct Answer: A

Q254.Which Vitamin play important role in blood clotting

Easy
A Vitamin A
B Vitamin K
C Vitamin C
D Vitamin D
Human Body & Health PPSC 2020

Correct Answer: B

Q255.Which element is used to remove the permanent hardness of water

Easy
A Washing soda
B Calcium
C Magnesium
D Chlorine
Physical Science PPSC 2020

Correct Answer: A

Q256.Vitamin C is present in:

Easy
A Milk
B Wheat
C Oranges
D Ten
Human Body & Health PPSC 2020

Correct Answer: C

Q257.Removal of top siol by wind or water is called ?

Easy
A Erosion
B Food
C Water logging
D Creeping
Environment & Ecology PPSC 2020

Correct Answer: A

Q258.Which element is used to remove the permanent hardness of water:

Easy
A Washing soda
B Calcium
C Magnesium
D Chlorine
Physical Science PPSC 2020

Correct Answer: A

Q259.Which vitamin play important role in blood clotting:

Easy
A Vitamin A
B Vitamin K
C Vitamin C
D Vitamin D
Human Body & Health PPSC 2020

Correct Answer: B

Q260.What is the harm from the depletion of Earth's Ozone Layer?

Easy
A The average operation of the Earth's surface will increase gradually
B The oxygen content of the atmosphere will decrease
C Increased amount of UV rays will reach Earth's surface
D Sea levels will rise as the polar ice caps will gradually melt
Environment & Ecology PPSC 2020

Correct Answer: C