Showing 241–260 of 883

Q241.Where is Crystal Mosque (Masjid Kristal) situated?

Easy
A Malaysia
B Japan
C China
D Iraq \n
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q242.Havaldar Lalak Jan Shaheed was awarded Nishan-e-Haider for his acts of bravery and valour during the:

Easy
A 1965 war
B 1970 war
C Kargil operation
D Operation Zarb-e-Azb\n
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q243.The name of cover of Kaaba is

Easy
A Bourda
B Kiswa
C Al-Kalif
D Sajjeda \n
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q244.Hazrat Haroon (A.S) and Hazrat Mosa(A.S) were:

Easy
A Brother
B Prophets
C Contemporay
D All of the above
Beliefs & Faith PPSC 2020

Correct Answer: D

Q245.Iraq was conquered by which Muslim Caliph?

Easy
A Hazrat Abu Bakr
B Hazrat Umar Farooq
C Hazrat Usman Ghani
D Hazrat All-ul-Murtaza
Islamic History PPSC 2020

Correct Answer: B

Q246.Hazrat Amna (R.A) mother of Holy prophet is buried in:

Easy
A Macca
B Madina
C Abwa
D Yesrub
Beliefs & Faith PPSC 2020

Correct Answer: C

Q247.Who was the childhood friend of the Holy Prophet Muhammad(S.A)?

Easy
A Hazrat Abu Bakr
B Hazrat Umer
C Hazrat Usman
D Hazrat Ali
Beliefs & Faith PPSC 2020

Correct Answer: A

Q248.Torat was revealed on Which Prophet?

Easy
A Dawood(A.S)
B Moses(A.S)
C Essa(A.S)
D Abrahim(A.S)
Beliefs & Faith PPSC 2020

Correct Answer: B

Q249.Which shahbi made the ring of the Holy Prophet Muhammad (S.A.W)

Easy
A Hazrat Khuzefa (R.A)
B Hazrat Ali ( R.A)
C Hazrat Ya'ala bin Ummyah
D Hazrat Usman (R.A)
Beliefs & Faith PPSC 2020

Correct Answer: C

Q250.Amir Khusro was the disciple of:

Easy
A Hazrat Nizamudin
B Moinuddin Chishti
C Gang Shakkar
D Hazrat Ali Hijveri
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q251.و م کیاتر کیب کا مف حجستہ گا م ک ہے ؟

Easy
A مبا رک قدم
B منحو سن قدم
C تیز قدم
D sست قدم
Pillars & Worship PPSC 2020

Correct Answer: A

Q252.When did Holy prophet (SAW) go to perform Hajj?

Easy
A 10th Hijri
B 9th Hijri
C 11th Hijri
D 8th Hijri
Seerah PPSC 2020

Correct Answer: A

Q253.What companion of Prophet (PBUH) was awarded with the title of \"The lion of Allah?

Easy
A Hazrat Abu Bakr R.A
B Hazrat Umer Farooq R.A
C Hazrat Usman R.A
D Hazrat Ali R.A
Beliefs & Faith PPSC 2020

Correct Answer: D

Q254.In Which Surah the Holy Quran there is mention of Zulqarnain?

Easy
A Surah Al-Baqarrah
B Surah Al-Mujadala
C Surah Al-Imran
D Surah Al-Kahaf
Quran PPSC 2020

Correct Answer: D

Q255.Which Mughal King built the Badshahi Mosque?

Easy
A Aurangzeb
B Jahangir
C Shah Jahan
D Akber
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q256.Masjid Zu Qiblatain is situated in:

Easy
A Madina
B Makkah
C Taif
D Jabal-e-Noor
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q257.Hazrat Muhammad gave the key of Bat-Ullah to

Easy
A Hazrat Ali
B Usman Bin Talha
C Hazrat Usman
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q258.How many time Salat is mentioned in the Holy Quran ?

Easy
A 690
B 700
C 730
D None of the above
Pillars & Worship PPSC 2020

Correct Answer: B

Q259.Bait ul Maqdas was conquered during Hazrat Umar period in

Easy
A 12
B H
C 16
D H
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q260.Covers of Kaaba is called

Easy
A Kiswa
B Baraq
C Both A & B
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A