Showing 2701–2720 of 2804

Q2701.Pakistan: A Personal History" a famous book was written by:

Easy
A Aitzaz Ahsan
B Imran Khan
C Latif Khosa
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: B

Pakistan: A Personal History' was written by Imran Khan.

Q2702.The annulment of partition of Bengal took place In

Easy
A 1913
B 1912
C 1911
D None of these
Pakistan Movement (1857-1947) PPSC 2021

Correct Answer: C

The Partition of Bengal was annulled in 1911.

Q2703.A referendum on allowing Pervez Musharraf to continue as president for five years was held in Pakistan on.

Easy
A 4/30/2002 12:00:00 AM
B 4/30/2003 12:00:00 AM
C 4/30/2004 12:00:00 AM
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: A

The referendum on Musharraf's presidency was held on 30 April 2002.

Q2704.Who was the last Prime Minister of United Punjab?

Easy
A Sir Evan Jenkins
B Khizer Tiwana
C Sikandar Hayat
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: B

Khizar Hayat Tiwana was the last Premier of United Punjab.

Q2705.First Census held in Pakistan in:

Easy
A 1948
B 1950
C 1951
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: C

Pakistan's first census was held in 1951.

Q2706.When did Pakistan withdraw from the SEATO?

Easy
A 1972
B 1973
C 1974
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: B

Pakistan withdrew from SEATO in 1973.

Q2707.Fatima Bhutto is the daughter of:

Easy
A Murtaza Bhutto
B Shah Nawaz Bhutto
C Benazir Bhutto
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: A

Fatima Bhutto is the daughter of Murtaza Bhutto.

Q2708.Hanna Lake is located in which province of Pakistan?

Easy
A Sindh
B Balouchistan
C Punjab
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: B

Hanna Lake is located in Balochistan.

Q2709.Hinglaj Mata Temple, is situated in which province of Pakistan?

Easy
A Punjab
B Balouchistan
C Sindh
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: B

Hinglaj Mata Temple is situated in Balochistan.

Q2710.Al-Amal Mission " belongs to which cuntry?

Easy
A UAE
B Pakistan
C Iran
D None of these
Foreign Relations PPSC 2021

Correct Answer: A

The Al-Amal (Hope) Mars Mission belongs to the UAE.

Q2711.Pakistan Military Academy is located in the city of:

Easy
A Abbottabad
B Lahore
C Quetta
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: A

The Pakistan Military Academy (PMA) is located in Abbottabad (Kakul).

Q2712.The National Space agency of Pakistan is:

Easy
A NESCOM
B SUPARCO
C PAEC
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: B

SUPARCO is Pakistan's national space agency.

Q2713.Pakistan Steel Mills established in the reign of:

Easy
A Zulifqar Ali Bhutto
B Zia UL Haq
C Ghulam Ishaq Khan
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: A

Pakistan Steel Mills was established during Zulfiqar Ali Bhutto's era.

Q2714.Who siad,"Democracy is the Best Revenge"

Easy
A Nelson Mandela
B Benazir Bhutto
C Abraham Lincoln
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: B

Benazir Bhutto famously said 'Democracy is the best revenge.'

Q2715.Who wrote "Daughter oif the East"?

Easy
A Rabinndranath Tagore
B Benazir Bhutto
C Sirimavo Bandaranaike
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: B

Daughter of the East' is the autobiography written by Benazir Bhutto.

Q2716.Which party reign when 18th amendment passed?

Easy
A PPP
B PMLN
C PMLQ
D None of these
Constitutional & Political History PPSC 2021

Correct Answer: A

The PPP-led government was in power when the 18th Amendment was passed in 2010.

Q2717.How many districts are in Punjab?

Easy
A 34
B 36
C 41
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: C

Punjab has 41 districts (per the relevant period's administrative division).

Q2718.First Foreign Minister of Pakistan was:

Easy
A Zafar Ullah Khan
B Liaquat Ali
C Raja Ghazanfar Ali
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: A

Sir Muhammad Zafarullah Khan was Pakistan's first Foreign Minister.

Q2719.Who was assassinated on 27 December 2007 at Rawalpindi?

Easy
A Murtaza Bhutto
B Benazir Bhutto
C Shahnawaz Bhutto
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: B

Benazir Bhutto was assassinated on 27 December 2007 in Rawalpindi.

Q2720.After how many years general elections held in Pakistan

Easy
A 4
B 5
C 6
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: B

General elections in Pakistan are constitutionally held every 5 years.