Showing 261–280 of 883

Q261.Name the wife of the holy prophet who was daughter of Hazrat Umar ?

Easy
A Aysha
B Hafsa
C Zainab
D None of these
Beliefs & Faith PPSC 2020

Correct Answer: B

Q262.What is the name of oldest and biggest mosque ?

Easy
A Masjid nabvi
B Al Haram Mosque
C Masjid Nabvi
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q263.Najashi became muslim at the hand of

Easy
A Hazrat Jafar
B Usman
C Saad Bin Ubada
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q264.The heads of Zakat are :

Easy
A Seven
B Eight
C Nine
D Ten
Pillars & Worship PPSC 2020

Correct Answer: B

Q265.Which night's \"Ibadat\", during the month of Ramdan , is considered better than\"Ibadat\" of thousand months?

Easy
A Laila ul Qadr
B Shab e brat
C Shab e Miraj
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q266.How many times salat is mentioned in the Holy Quran?

Easy
A 690
B 700
C 730
D None of these
Pillars & Worship PPSC 2020

Correct Answer: B

Q267.Bait-ul-Maqdas was conquered during Hazrat Umar period in:

Easy
A H
B 16
C 18
D 20
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q268.Covers of Kaaba is called:

Easy
A Kiswa
B Baraq
C Both a & b
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q269.Name the wife of the Holy Prophet who was daughtr of Hazrat Umar.

Easy
A Ayesha
B Hafsa
C Zainab
D None of these
Beliefs & Faith PPSC 2020

Correct Answer: B

Q270.Najashi became Muslim at the hand of:

Easy
A Hazrat Jafar
B Usman
C Saad bin ubada
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q271.Hazrat Muhammad gave the key of Bait-ul-llah to?

Easy
A Hazrat Ali
B Usman bin talha
C Hazrat Usman
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q272.What is the name of oldest and biggest mosque?

Easy
A Masjid Nabvi
B Al Haram Mosque
C Masjid Nabvi
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q273.Who was the first Pakistani Sufi Opera singer ?

Easy
A Abida Perveen
B Noor Jahan
C Saira Peter
D Shazia khan
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q274.Mother of Hazrat yousaf (

Easy
A Rebecca
B Rachel
C Alishba
D Amina
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q275.Name the Masjid (Mosque) in which Holy prophet Muhammad (SAW) led the prayer during Miraaj?

Easy
A Masjid-e-Aqsa
B Masjid-e-Quba
C Masjid Nabvi
D Bait-ul-Muqdas
Beliefs & Faith PPSC 2020

Correct Answer: A

Q276.During Miraj Holy Prophet Muhammad(SAW) met with _______ on the 7th sky?

Easy
A S)
B Hazrat Moses (
C Hazrat Ibraheem (
D Hazrat Idrees (
Beliefs & Faith PPSC 2020

Correct Answer: C

Q277.The Maximum numbers of Haffaz-e-Quran (70 Hafiz)were martyred in the:

Easy
A Jang-e-Yarmook
B Jang-e-Khandaq
C Jang-e-Yamama
D Jang-e-Ajnadeen
Quran PPSC 2020

Correct Answer: C

Q278.The charter of Madina was made in:

Easy
A 1st year of Hijrah
B 2nd year of Hijrah
C 3rd year of Hijrah
D 4th year of Hijrah
Seerah PPSC 2020

Correct Answer: A

Q279.The first Masjid (Mosque) Islam that was built by the Holy prophet (SAW) was:

Easy
A Masjid-e-Nabavi
B Masjid-e-Quba
C Masjid-e-Haram
D Masjid -e- Aqsa
Beliefs & Faith PPSC 2020

Correct Answer: B

Q280.What is meant by Allah\"s attribute,\"Al-Baari\"?

Easy
A The Generous
B The Glorious
C The Aware
D The Maker
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D