Showing 281–300 of 883

Q281.Which Surah of the Holy Quran confirms the Islamic Religion as the complete Religion?

Easy
A Al-Maidah
B An-Nas
C Al-Tauheed
D Al-Baqra
Quran PPSC 2020

Correct Answer: A

Q282.Which Surah of the Holy Quran is called Umm-ul-Kitab?

Easy
A Surah Yaseen
B Surah Rahman
C Surah Baqara
D Surah Fateha
Quran PPSC 2020

Correct Answer: D

Q283.Hazrat Muhammad (SAW) gave the key of Baitullah permanently to

Easy
A Hazrat Usman Bin Talha (RA)
B Hazrat Abdullha Bin Aamir (RA)
C Hazrat Hanzia Bin Abi Aamir (RA)
D Hazrat Khalid Bin Waleed (RA)
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q284.Hazrat Muhammad (PBUH) went to Syria with Hazrat Abu Talib at the age of:

Easy
A 12 years
B 15 years
C 18 years
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q285.Hazrat Shah Wali Ullah a great religious scholar was born during the reign of which Mughal emperor?

Easy
A Akbar
B Shahjahan
C Aurangzeb
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q286.In which Surah the Tauba of three Sahaba is mentioned who lagged behind in the battle of Tabuk?

Easy
A Al-Namal
B Al-Baqrah
C An-Nissa
D Al-Tauba
Quran PPSC 2020

Correct Answer: D

Q287.Zou-Shadatain is the title of _______?

Easy
A Hazrat Khuzaima bin Sabit R.A
B Hazrat Huzaifa bin yaman R.A
C Hazrat Ammar binYasir R.A
D Hazrat Abbu Zar Ghafari R.A
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q288.In the recitation of the Holy Quran, there are how many occasions when Sajdah (Prostration)is obligatory for the Muslim\"

Easy
A A) 9
B (B) 12
C C) 14
D D) None of these
Quran PPSC 2020

Correct Answer: C

Q289.Angel is appointed for providing Food?

Easy
A Hazrat Gebriel (AS)
B Hazrat Israfeel (AS)
C Hazrat Meekall (A.S)
D Hazrat Izrail (AS)
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q290.Ayat Al Kursi is part of which Surah in the Holy Quran?

Easy
A Al Imran
B Al Baqarah
C Al Anfal
D Al Nissa
Quran PPSC 2020

Correct Answer: B

Q291.The police force was first set up to maintain law and order in the Islamic state during the Caliphate of:

Easy
A Hazrat Abu Bakr (R.A)
B Hazrat Umar (RA)
C Hazrat Usman (R.A)
D Hazrat Ali (RA)
Islamic History PPSC 2020

Correct Answer: B

Q292.which cousin of Holy Prophet Hazrat Muhammad (SAW) was "Mufassar-e-Quran"?

Easy
A Hazrat Hamza bin Abdul Muttalib(R.A)
B Hazrat Abdullah bin-Abbas(R.A)
C Hazrat Abdullah Bin Masood RA
D Hazrat Ali Murtaza bin Abi Talib(RA)
Quran PPSC 2020

Correct Answer: B

Q293.In which Para of the Holy Quran, "Surah Al-Momin" is located?

Easy
A 24
B 26
C 28
D 23
Quran PPSC 2020

Correct Answer: A

Q294.What companion of Prophet (PBUH) was awarded with the title of "The lion of Allah"?

Easy
A Hazrat Ali Al-Murtaza(R.A)
B Hazrat Khalid bin waleed(R.A)
C Hazrat Ma'az bin Jabbal (R.A)
D Hazrat Hamza bin Abdul Mattalib (R.A)
Beliefs & Faith PPSC 2020

Correct Answer: A

Q295.Among the following prophets, whose nation was awarded with "Man-O-Salwa"?

Easy
A Hazrat Dawood( A.S)
B Hazrat Essa(A.S)
C Hazrat Mussa(A.S)
D Hazrat Yusuf (A.S)
Beliefs & Faith PPSC 2020

Correct Answer: C

Q296.Hazrat Umar (R.A) embraced Islam,Influenced by which Surah of the Holy Quran?

Easy
A Surah Yasin
B Surah Taha
C Surah Nisah
D Surah Namal
Quran PPSC 2020

Correct Answer: B

Q297.Operation Zarb e Azb underwent in the former FATA Azb was the name of:

Easy
A Sword of the Holy Prophet (PBUH)
B Sword of the Hazrat Ali (R.A)
C A two headed Arrow
D War against enemies of Humanity
Beliefs & Faith PMS 2020

Correct Answer: A

Q298.The Quran and Sunnah are declared the Supreme law of Pakistan under the Amendment

Easy
A 9th
B 10th
C 11th
D 8th
Quran PMS 2020

Correct Answer: A

Q299.Surah Al Kausar is the shortest Surah of the Holy Quran. The number of its verses is

Easy
A Three
B Four
C Five
D Less than three
Quran PPSC 2020

Correct Answer: A

Q300.Prostration is obligatory in the Holy Quran , for how many times?

Easy
A 13
B 14
C 18
D 20 \n
Quran PPSC 2020

Correct Answer: B