Showing 361–380 of 2717

Q361.A member of a species that is reduced in number is called?

Easy
A Hybrid Species
B endangered Species
C Migratory Species
D Invasive species
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q362.Gallbladder is part of______?

Easy
A circulatory system
B Respiration system
C Digestive system
D Nervous system
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q363.The chemical reaction happening in the Sun responsible for heat production is ?

Easy
A Fission of Helium to hydrogen
B Fission of hydrogen to helium
C Fusion of Hydrogen to Helium
D Fusion of helium to hydrogen
Physical Science PPSC 2025

Correct Answer: D

Q364.Indus River Plain is formed by?

Easy
A Wind erosion
B Volcanic activity
C Glacial movement
D River deposition
Environment & Ecology PPSC 2025

Correct Answer: D

Q365.S.I. Unit of energy is?

Easy
A Pas
B Watt
C Newton
D Joule
Measurements & Scientific Instruments PPSC 2025

Correct Answer: D

Q366.Which metal is present in percentage in stainless steel?

Easy
A carbon
B Chromium
C Nickel
D Iron
Physical Science PPSC 2025

Correct Answer: B

Q367.Pakistan joined which organization in 1954?

Easy
A OIC
B UN
C SEATO
D CENTO
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q368.Which gas is commonly used in tungsten filament bulbs to prevent the filament from oxidizing?

Easy
A Nitrogen
B Oxygen
C Argon
D Helium
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q369.What is the unit of specific gravity?

Easy
A Galvanome
B kg/m³
C No Unit
D Newton
Measurements & Scientific Instruments PPSC 2025

Correct Answer: C

Q370.The minimum speed of sound in air at 0°C is approximately?

Easy
A 331 m/s
B 354 m/s
C 345 m/s
D 389 m/s
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q371.In which medium does sound travel the fastest?

Easy
A Air
B Steel
C Water
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q372.The chemical formula CH.COOH is called?

Easy
A Citric Acid
B Acetic Acid
C Sulfuric Acid
D Hydrochloric Acid
Physical Science PPSC 2025

Correct Answer: B

Q373.Bcc stands for ?

Easy
A Blind Carbon Copy
B Black Marketing
C Blind Credit Copy
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q374.What is the Unit of the distance ?

Easy
A Joule
B Light year
C Coulumb
D None of these
Measurements & Scientific Instruments PPSC 2025

Correct Answer: B

Q375.Chemical used in minor surgery of pain relief is ?

Easy
A Hydrogen Peroxide
B Nitrous Oxide
C Oxygen
D None of these
Physical Science PPSC 2025

Correct Answer: A

Q376.Which organization does not provide membership to Pakistan?

Easy
A SAARC
B OIC
C UNO
D G20
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: D

Q377.Process through sun create energy is called?

Easy
A Nuclear fusion
B Nuclear fission
C Both
D None of these
Space & Astronomy PPSC 2025

Correct Answer: A

Q378.Which layer of atmosphere contain the ozone layer?

Easy
A Low stratosphere
B High stratosphere
C Troposphere
D Mesosphere
Environment & Ecology PPSC 2025

Correct Answer: A

Q379.Which of the following allow the electricity to pass in molten state?

Easy
A Magnetic
B Electrolyte
C Both
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q380.Number of wavelength passing a point per second is called?

Easy
A Electrolyte
B Magnet
C Frequency
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C