Showing 361–380 of 883

Q361.Which kind of Tax is federal subject?

Easy
A Excise Tax
B Property Tax
C Zakat & Ushar
D General Sales Tax
Pillars & Worship PPSC 2020

Correct Answer: D

Q362.Wazir Khan Mosque was located in :

Easy
A Islamabad
B Karachi
C Lahore
D Faislabad
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q363.Badshahi mosque is in Lahore built by Aurangzeb in:

Easy
A 1783
B 1773
C 1673
D 1873
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q364.Which was introduced by Hazrat Umer (RA):

Easy
A Cut Hand
B Imprisonment
C Cut Finger's
D All of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q365.Which Prophet's nation was destroyed by a rain of clay stones?

Easy
A Hazrat Lut(A.S)
B Hazrat Noah (A.S)
C Hazrat Yaqoob(A.S)
D Hazrat Adam(A.S)
Beliefs & Faith PPSC 2020

Correct Answer: A

Q366.After Quran and Hadith their source of islamic jurisprudence is

Easy
A Ijma
B Namaz
C Zakat
D Haj
Pillars & Worship PPSC 2020

Correct Answer: A

Q367.Hazrat Halima the foster mother of prophet Muhammad(PBUH) was belong to tribe

Easy
A Quresh
B Bannu Ummaiya
C Bannu Asad
D Bannu Saad
Beliefs & Faith PPSC 2020

Correct Answer: D

Q368.Shah Abdul Latif Bhattai belongs to which Sufi Silsila?

Easy
A Chishti
B Idrisiyya
C Sunni
D Naqshbandi
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q369.What was the reason of Hazrat Usman(RA) death:

Easy
A Rebels
B Kufaar
C Romans
D Khawarij
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q370.Uroos-ul- is another name of

Easy
A Surah Yasin
B Surah Rehman
C Surah Kausar
D None of these
Quran PPSC 2020

Correct Answer: B

Q371.Who is called Umar-e-Sani?

Easy
A Hazrat umar bin Abdullah
B Hazrat umar bin khataab
C Hazrat Abdullah bin Umar
D Hazrat Umar bin Abdul azeez
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q372.Which Prophet's nation committed embezzlement in trusts?

Easy
A Haroon(A.S)
B Musa (A.S)
C shoaib(A.S)
D loot (A.S)
Beliefs & Faith PPSC 2020

Correct Answer: C

Q373.Which prophet is known as :Shaikh-al-Ambiya?

Easy
A Hazrat Adam
B Hazrat Ibraheem (A.S)
C Hazrat Noah
D Hzarat Dawood
Beliefs & Faith PPSC 2020

Correct Answer: C

Q374.A person who is liable to pay zakat is known as:

Easy
A Sahib-e- Taufeeq
B Sahib-e- Hisab
C Sahib-e-zakat
D Sahib-e-Nisab
Pillars & Worship PPSC 2020

Correct Answer: D

Q375.How many times the word Qul has been repeated in the Holy Quran?

Easy
A 200 time
B under 100 time
C More than 200
D 400 time
Quran PPSC 2020

Correct Answer: C

Q376.zakat was completely enforced in:

Easy
A 2AH
B 4 AH
C 8 AH
D 9 AH
Pillars & Worship PPSC 2020

Correct Answer: D

Q377.Who among the following was the first Asian t translate the Holy Quran into English?

Easy
A Abdul majid
B Abdullah Yousaf Ali
C Murza Abu Fazal
D None of these
Quran PPSC 2020

Correct Answer: B

Q378.What does the word 'Quran' mean?

Medium
A To read
B To recite
C Both A and B
D None of these
Quran CSS 2024

Correct Answer: C

Correct Answer: Both A and B.

Q379.In which year of Prophethood did the first 'Bait-e-Uqba' take place?

Medium
A 1st
B 2nd
C 10th
D None of these
Seerah CSS 2024

Correct Answer: D

Correct Answer: None of these (12th Nabvi).

Q380.What does 'Masnad' mean?

Medium
A Throne
B Mosque
C Market
D None of these
General MCQs CSS 2024

Correct Answer: A

Correct Answer: Throne.