Showing 381–400 of 2717

Q381.Pakistan is not the member of which organization?

Easy
A OIC
B SAARC
C UNO
D ASEAN
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: D

Q382.Difference between star and planet is of ?

Easy
A Light and Heat
B Wind
C Atmosphere
D None of these
Space & Astronomy PPSC 2025

Correct Answer: A

Q383.SI unit of charge is?

Easy
A Coulumb
B Joule
C Light year
D None of these
Measurements & Scientific Instruments PPSC 2025

Correct Answer: A

Q384.Which gas effects the Ozone Layer ?

Easy
A CFSc
B Hydrogen
C Oxygen
D Helium
Environment & Ecology PPSC 2025

Correct Answer: A

Q385.Hydro-electric Energy is produced from ?

Easy
A Sun
B Water
C Coal
D None of these
Space & Astronomy PPSC 2025

Correct Answer: B

Q386.Which primary component of green house gas human induced contributes to global warming?

Easy
A Hydrogen
B Helium
C Oxygen
D Carbon Dioxide
Physical Science PPSC 2025

Correct Answer: D

Q387.Who is credited with making the first controlled and sustained powered flight ?

Easy
A Orville Wright
B Albert Einstein
C Newton
D None of these
Measurements & Scientific Instruments PPSC 2025

Correct Answer: A

Q388.Which Vitamin caused blood clotting?

Easy
A Vitamin A
B Vitamin B
C Vitamin c
D Vitamin K
Human Body & Health PPSC 2025

Correct Answer: D

Q389.Maximum density of water is at?

Easy
A 4'C
B 3'C
C 2'C
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q390.Who invented the Dynamite ?

Easy
A Issac Newton
B Alfred Nobel
C Einstein
D None of these
Measurements & Scientific Instruments PPSC 2025

Correct Answer: B

Q391.Who made some experiments about sending the wireless radio signals?

Easy
A Alfred Nobel
B Marconi
C Einstein
D Newton
Measurements & Scientific Instruments PPSC 2025

Correct Answer: B

Q392.Radio activity was discovered by ?

Easy
A Alfred Nobel
B Marrie Curie
C Einstein
D Newton
Measurements & Scientific Instruments PPSC 2025

Correct Answer: B

Q393.The major cause of oceanic acidification?

Easy
A Carbon Dioxide
B Oxygen
C Helium
D Hydrogen
Physical Science PPSC 2025

Correct Answer: A

Q394.Goiter is caused by the deficiency of?

Easy
A Iron
B Iodine
C Magnesium
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q395.Which gas can be produced by baking the Baking Soda?

Easy
A Carbon Dioxide
B Oxygen
C Helium
D Hydrogen
Physical Science PPSC 2025

Correct Answer: A

Q396.Optical fiber cable introduced by?

Easy
A Narinder Singh Kapany
B Mohan Singh
C Newton
D None of these
Measurements & Scientific Instruments PPSC 2025

Correct Answer: A

Q397.Which planet is called the Morning and the Evening Star ?

Easy
A Mercury
B Venus
C Neptune
D None of these
Space & Astronomy PPSC 2025

Correct Answer: B

Q398.Main cause of Ozone layer depletion?

Easy
A CFCs
B Nitrogen
C Oxygen
D None of these
Environment & Ecology PPSC 2025

Correct Answer: A

Q399.Process in which plants convert CO2 +sunlight glucose?

Easy
A Photosynthesis
B Evaporation
C Condensation
D None of these
Space & Astronomy PPSC 2025

Correct Answer: A

Q400.Shape of Sulphur Dioxide (SO2) molecule?

Easy
A Non-linear
B linear
C Both
D None of these
Physical Science PPSC 2025

Correct Answer: A