Showing 441–460 of 883

Q441.نماز کا وقت کب شروع ہوتا فجر کا ہے ؟

Easy
A صبح صادق کے بعد
B سورج نکلنے کے بعد
C سورج غروب ہونے کے بعد
D میں نہیں کوئی
Pillars & Worship PPSC 2025

Correct Answer: A

Q442.Bani israeel ki tarf bhejay jany waly akhri nabi ka naam kia hy?

Easy
A Hazrat musa A.S
B Hazrat Essa A.S
C Hazrat Ibrahim A.S
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q443.Muazzatin means ?

Easy
A Two surah of Quran
B Three surah of Quran
C Four surah of Quran
D None of these
Quran PPSC 2025

Correct Answer: A

Q444.Name of Quran Script in Hazrat Usman Era?

Easy
A Hijazi Script
B Saudi Script
C Both
D None of these
Quran PPSC 2025

Correct Answer: A

Q445.Hadith which is directly attributed to Holy prophet ?

Easy
A Marfu
B Maqtu
C Both
D None of these
Hadith & Sunnah PPSC 2025

Correct Answer: A

Q446.Slogan Pakistan ka matlab kia Laillaha ill Allah first raised by ?

Easy
A Allama Iqbal
B Asghar Sodal
C Qutbudin aibak
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q447.Hazrat Sobia suckled with?

Easy
A Hazrat Hamza RA
B Hazrat ALi RA
C Hazrat Usman RA
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q448.Hazrat Muhammad SAW stayed how many months in Hazrat Ayub Ansari RA' House ?

Easy
A 7 months
B 8 months
C 9 months
D 10 months
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q449.Egypt concurred in which Era ?

Easy
A Hazrat Abu Bakar RA
B Hazrat ALi RA
C Hazrat Usman RA
D Hazrat Umar RA
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: D

Q450.Talah Bin Ubaida became shelter of Hazrat Muhammad SAW in which gazwa?

Easy
A Gazwa e Motta
B Gazwa e Badar
C Gazwa e Khyber
D Gazwa e Uhad
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: D

Q451.What was main reason behind that Hazrat Muhammad SAW remained monogamy for Hazrat Khadija R.A ?

Easy
A Love & Loyalty
B Trade
C Both
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q452.Wazir khan mosque was built by?

Easy
A Aurangzeb
B Shah Jahan
C Akbar
D Jahangir
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q453.میں ‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐ دینا۔ اوکھل

Easy
A اتھ
B سر
C پاؤں
D یںن کوئ
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q454.What was the title of Hazrat Umar RA?

Easy
A Ameer-ul-Momneen
B Safiullah
C Saifullah
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q455.Which wife of the Prophet( PBUH) was gifted by the Egyptian king and became mother of Hazrat Ibrahim?

Easy
A Hazrat Maria Qibtya
B Hazrat Ayesha RA
C Hazrat Khadija RA
D None of these
Beliefs & Faith PPSC 2025

Correct Answer: A

Q456.Which wife of the Prophet SAW is called Umm-ul-Masakeen?

Easy
A Hazrat Zainab binte Khuzaima
B Hazrat Ayesha RA
C Hazrat Khadija RA
D None of these
Beliefs & Faith PPSC 2025

Correct Answer: A

Q457.Who killed his infidel father in Ghazwa- e- badar?

Easy
A Abu Abaida binal Jirrah
B Abu sufyan
C Abu Jahal
D None of these
Seerah PPSC 2025

Correct Answer: B

Q458.A Hadith having only one narrator is called?

Easy
A Hasan
B Marfu
C Ghareeb
D None of these
Hadith & Sunnah PPSC 2025

Correct Answer: C

Q459.Fabricated Hadith is called ?

Easy
A Ghareeb
B Modhu
C Marfu
D None of these
Hadith & Sunnah PPSC 2025

Correct Answer: B

Q460.To check background of Hadith narrators we study the----?

Easy
A Sanad
B Tableeg
C Tehqeeq
D None of these
Hadith & Sunnah PPSC 2025

Correct Answer: A