Showing 461–480 of 2717

Q461.Steam Engine was invented by

Easy
A Enrico Fermi
B James Watt
C James Boyle
D Max Born
Measurements & Scientific Instruments PPSC 2022

Correct Answer: B

Steam Engine was invented by James Watt.

Q462.The speed of sound is maximum at

Easy
A Air at 0 °C
B Water at 25 °C
C Water at 90 °C
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Water at 90 °C is the correct factual response to “The speed of sound is maximum at”.

Q463.Who discovered the laws of motion and gravity?

Easy
A Faraday
B Einstein
C Newton
D None of these
Measurements & Scientific Instruments PPSC 2022

Correct Answer: C

Newton is the correct factual response to “Who discovered the laws of motion and gravity”.

Q464.Who is known as the Father of Geometry?

Easy
A Euclid
B Kepler
C Newton
D Pythagoras
Measurements & Scientific Instruments PPSC 2022

Correct Answer: A

Euclid is the correct factual response to “Who is known as the Father of Geometry”.

Q465.Which vitamin is available to the human body through Sun?

Easy
A Vitarnin K
B Vitamin A
C Vitamin B12
D Vitarnin D
Human Body & Health PPSC 2022

Correct Answer: D

Vitarnin D is the correct factual response to “Which vitamin is available to the human body through Sun”.

Q466.The first element of periodic table is .

Easy
A Carbon
B Hydrogen
C Nitrogen
D None of these
Physical Science PPSC 2022

Correct Answer: B

Hydrogen is the correct factual response to “The first element of periodic table is.”.

Q467.Which elememt is most abundant in Universe ?

Easy
A Aluminium
B Hydrogen
C Helium
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Hydrogen is the correct factual response to “Which elememt is most abundant in Universe”.

Q468.Which of the following is the feature of erosion except

Easy
A Yardangs
B Earth Pillar
C Monoliths
D None of these
Environment & Ecology PPSC 2022

Correct Answer: C

Monoliths is the feature of erosion except.

Q469.How many bones does the adult human body have

Easy
A 206
B 210
C 180
D None of these
Human Body & Health PPSC 2022

Correct Answer: A

The correct number of bones does the adult human body have is 206.

Q470.Guava is a rich source of which vitamin

Easy
A D
B K
C A
D None of these
Human Body & Health PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “Guava is a rich source of which vitamin”.

Q471.Which element is liquid at room temperature

Easy
A Nitrogon
B Neon
C Argon
D None of these
Physical Science PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “Which element is liquid at room temperature”.

Q472.Theory of relativity was given by

Easy
A Albert Einstein
B Isaac Newton
C Michael Faraday
D None of these
Measurements & Scientific Instruments PPSC 2022

Correct Answer: A

Albert Einstein is the correct factual response to “Theory of relativity was given by”.

Q473.A car that gets 15 miles per gallons of gasoline can travel 250 miles on a full tank. If the same car got 20 miles per gallon, how many miles could it travel on a full tank

Easy
A 200
B 150
C 250
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “A car that gets 15 miles per gallons of gasoline can travel 250 miles on a full tank. If the same car got 20 miles per gallon, how many miles could it travel on a full tank”.

Q474.Sun radiation reflected or absorbed by

Easy
A Atmosphere
B Ozone
C Light
D None of these
Environment & Ecology PPSC 2022

Correct Answer: A

Atmosphere is the correct factual response to “Sun radiation reflected or absorbed by”.

Q475.A mobile phone sends and receives messages through

Easy
A Radio waves
B Sound waves
C Ultrasonic waves
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Radio waves is the correct factual response to “A mobile phone sends and receives messages through”.

Q476.Health is a state of complete physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity said by which organization

Easy
A World Health Organization
B World Food Programme
C United Nations
D None of these
Human Body & Health PPSC 2022

Correct Answer: B

World Food Programme is the correct factual response to “Health is a state of complete physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity said by which organization”.

Q477.Which country is the highest emitter of carbon dioxide

Easy
A China
B India
C US
D UK
Physical Science PPSC 2022

Correct Answer: C

US is the correct factual response to “Which country is the highest emitter of carbon dioxide”.

Q478.Which affect the temperature during the boiling of water?

Easy
A Air Pressure
B Air temperature
C Air density
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Air Pressure is the correct factual response to “Which affect the temperature during the boiling of water”.

Q479.A ball is thrown vertically upwards. The acceleration due to gravity?

Easy
A -9.8 m/s² downward
B 9.8 m/s² downward
C 9.8 m/s² upward
D -9.8 m/s² upward
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

9.8 m/s² downward is the correct factual response to “A ball is thrown vertically upwards. The acceleration due to gravity”.

Q480.Astronomy is the study of?

Easy
A Stars
B Moon
C Planet
D All of these
Space & Astronomy PPSC 2022

Correct Answer: C

Planet is the correct factual response to “Astronomy is the study of”.