Showing 481–500 of 2717

Q481.In Sl unit of time Picosecond is equal to how many seconds?

Easy
A 10/6/2026 12:00:00 AM
B 10/12/2026 12:00:00 AM
C 10/18/2026 12:00:00 AM
D None of these
Measurements & Scientific Instruments PPSC 2022

Correct Answer: B

10-12 is the result obtained by evaluating the expression in the question.

Q482.The cause of soil pollution is?

Easy
A Ozone
B Acid rain
C Air freshener
D None of these
Physical Science PPSC 2022

Correct Answer: B

The cause of soil pollution is Acid rain.

Q483.Which metallic element is liquid at room temperature?

Easy
A Lead
B Zinc
C Mercury
D None of these
Physical Science PPSC 2022

Correct Answer: C

Mercury is the correct factual response to “Which metallic element is liquid at room temperature”.

Q484.The submarines operate?

Easy
A Pascal law
B Newton's law
C Bernoulli's theorem
D None of these
Measurements & Scientific Instruments PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “The submarines operate”.

Q485.Which gas is 80 times more potent than CO2?

Easy
A Methane
B Nitrogen
C Carbon
D Norne of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Methane is the correct factual response to “Which gas is 80 times more potent than CO2”.

Q486.David obtained 76, 65, 82, 67 and 85 marks (out of 100) in English, Mathematics, Physics Chemistry and Biology. What are his average marks?

Easy
A 68
B 65
C 75
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

75 is the correct factual response to “David obtained 76, 65, 82, 67 and 85 marks (out of 100) in English, Mathematics, Physics Chemistry and Biology. What are his average marks”.

Q487.Who admired Muslim efforts for save Ahadith?

Easy
A A J Springer
B Haiti
C W. Montgomery Watt
D None of these
Measurements & Scientific Instruments PPSC 2022

Correct Answer: A

A J Springer is the correct factual response to “Who admired Muslim efforts for save Ahadith”.

Q488.The respiratory problem common in smokers is?

Easy
A Asthma
B Tuberculosis
C Emphysema
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

The respiratory problem common in smokers is Emphysema.

Q489.The hardest thing present in a human body is

Easy
A Ribs
B Dental enamel
C Skull bones
D None of these
Human Body & Health PPSC 2022

Correct Answer: B

The hardest thing present in a human body is Dental enamel.

Q490.The blotting paper helps absorb liquids by?

Easy
A Capillary action
B Viscosity
C Surface tension
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Capillary action is the correct factual response to “The blotting paper helps absorb liquids by”.

Q491.Snowcapped mountains are found on which of the following planet?

Easy
A Venus
B Mars
C Pluto
D None of these
Space & Astronomy PPSC 2022

Correct Answer: B

Mars is the correct factual response to “Snowcapped mountains are found on which of the following planet”.

Q492.The speed of sound is minimum in_____?

Easy
A Steel
B Water at 25°C
C Air at 0°C
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

The speed of sound is minimum inAir at 0°C.

Q493.A mature tree will take how much carbon dioxide from the atmosphere annually?

Easy
A 20 kg
B 22 kg
C 25 kg
D None of these
Physical Science PPSC 2022

Correct Answer: B

22 kg is the correct factual response to “A mature tree will take how much carbon dioxide from the atmosphere annually”.

Q494.Which gas is combustible?

Easy
A Helium
B Hydrogen
C Nitrogen
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Hydrogen is the correct factual response to “Which gas is combustible”.

Q495.How much blood human body contains?

Easy
A 3-4 liters
B 5-6 liters
C 6-7 liters
D None of these
Human Body & Health PPSC 2022

Correct Answer: B

5-6 liters is the correct factual response to “How much blood human body contains”.

Q496.Chemical formula of washing soda is?

Easy
A Na2SO4. 10H2O
B Na₂CO₃
C NaHCO3
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Chemical formula of washing soda is Na₂CO₃.

Q497.Kidney stones is caused due to____?

Easy
A Calcium Oxalate
B Sulfur dioxide
C Aluminum oxide
D None of these
Physical Science PPSC 2022

Correct Answer: A

Kidney stones is caused due toCalcium Oxalate.

Q498.Which of the feature of rural Society

Easy
A face to face interaction
B High density population
C Dynamic Lifestyle
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Face to face interaction is the correct factual response to “Which of the feature of rural Society”.

Q499.Some cultural element grow fast than the other which in turn lags behind is called

Easy
A Cultural diffusion
B Cultural lags
C Cultural diversity
D None of these
Physical Science PPSC 2022

Correct Answer: B

Some cultural element grow fast than the other which in turn lags behind is called Cultural lags.

Q500.Diamond is an allotropic form of :

Easy
A Carbon
B Sillicon
C Germanium
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Carbon is the correct factual response to “Diamond is an allotropic form of :”.