Showing 481–500 of 883

Q481.Malika Saba was associated which prophet era:

Easy
A Hazrat suleman AS
B Hazrat Dawood AS
C Hazrat Ibrahim AS
D None of these
Beliefs & Faith PPSC 2025

Correct Answer: A

Q482.Hazrat Hala wife of Hazrat Abdul Mutliab, and Hazrat Amna belong to which tribe:

Easy
A Banu Saad
B Banu Hashim
C Banu Zohra
D Banu Guftan
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q483.Abu Ul Arab is title of:

Easy
A Hazrat Ismail AS
B Hazrat Dawood AS
C Hazrat Ibrahim AS
D Hazrat Yaqoob AS
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q484.As per Hadith: Namaz become farz on child at which age:

Easy
A 7 years
B 6 years
C 5 years
D 4 years
Hadith & Sunnah PPSC 2025

Correct Answer: A

Q485.Hazrat Khalid bin waleed got title of Saifullah in which battle:

Easy
A Ghazwa motta
B Gazwa Badar
C Gazwa Khandaq
D None of these
Seerah PPSC 2025

Correct Answer: A

Q486.Surah Noor was revealed in which hijri:

Easy
A 4
B 5
C 6
D 7
Seerah PPSC 2025

Correct Answer: C

Q487.Hadaf qadaf and Zina order is mentioned in which surah:

Easy
A Surah Noor
B Surah Al Tuaba
C Surah Baqara
D Surah Al Imran
Quran PPSC 2025

Correct Answer: A

Q488.Who was the Famous judge in the era of Hazrat Ali AS:

Easy
A Qazi shurah
B Qazi Abdullah
C Qazi Ishrat
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q489.Holy prophet announced whom as naib of madina while going to Banu qainah:

Easy
A Bashir bin Abdul manzar
B Abdullah ibne Amir
C Saad bin Abi Waqas
D None of these
Beliefs & Faith PPSC 2025

Correct Answer: A

Q490.نہ دی جائے تو حج کے دوران قربان :کتنے روزے رکھنے پڑتے ہیں

Easy
A 7
B 8
C 9
D 10
Pillars & Worship PPSC 2025

Correct Answer: D

Q491.حدیث جو کم راوی سے زیادہ راوی ت :جائے

Easy
A شاذ
B محفوظ
C تدوین
D یںن 区分
Hadith & Sunnah PPSC 2025

Correct Answer: A

Q492.Only PAF Officer who got Nishan-e-Haider?

Easy
A Rashid Minhas
B Capt Sarwer Shaheed
C Karnal Sher Khan
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q493.Ramadaan is the ___ month of the Islamic (Hijri) calendar

Easy
A 7th
B 8th
C 9th
D 12th
Seerah PPSC 2025

Correct Answer: C

Q494.The Sassanid Empire was dismantled by which empire?

Easy
A Roman Empire
B Mongol Empire
C Ottoman Empire
D Rashidun Caliphate
Islamic History PPSC 2025

Correct Answer: D

Q495.Which incident has been called Fateh Mubeen in the Holy Quran:

Easy
A Hijrah
B Miraj
C Hudaibiah
D Conquest of Makkah
Seerah PMS 2025

Correct Answer: C

Q496.The present order of Quran is:

Easy
A Touqifi
B Tanzili
C Tartili
D Nuzuli
Quran PMS 2025

Correct Answer: A

Q497.Making effort to seek solution to a new issue in alignment with the Quran and Sunnah is called:

Easy
A Ijtihad
B Ijma
C Istihsan
D Masalih Mursalah
Quran PMS 2025

Correct Answer: A

Q498.The first collection of Hadith is :

Easy
A Al-Muatta
B Al-Muslim
C Al-Bukhari
D Al-Nawawi
Hadith & Sunnah PMS 2025

Correct Answer: A

Q499.Umm al Tafsir is:

Easy
A Tafsir Qurtabi
B Tafsir Baidawi
C Tafsir Jalalain
D Tafsir Tabari
General MCQs PMS 2025

Correct Answer: D

Q500.Al Jawahir fi Tafsir al Quran is attributed to:

Easy
A Sheikh Tantawi
B Mullah Jiwan
C Al Suyuni
D Al-Qurtabi
Quran PMS 2025

Correct Answer: A