Showing 501–520 of 2717

Q501.One US gallon is equal to how many liters :

Easy
A 1.785
B 2.785
C 3.785
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

3.785 is the result obtained by evaluating the expression in the question.

Q502.Cooking gas is a mixture of :

Easy
A Butane and Nitrogen
B Propane and Butane
C Carbone and Propane
D None of these
Human Body & Health PPSC 2022

Correct Answer: B

Propane and Butane is the correct factual response to “Cooking gas is a mixture of :”.

Q503.Particles suspended in the water rubbing against a river bed /bank or cliff is what type of erosion?

Easy
A Abrasion
B Traction
C Saltation
D None of these
Environment & Ecology PPSC 2022

Correct Answer: A

Abrasion is the correct factual response to “Particles suspended in the water rubbing against a river bed /bank or cliff is what type of erosion”.

Q504.Astronomy is the study of

Easy
A Stars
B Moon
C Planet
D All of these
Space & Astronomy PMS 2022

Correct Answer: D

All of these is the correct factual response to “Astronomy is the study of”.

Q505.In SI unit of Time Picosecond is equal to

Easy
A 10/6/2026 12:00:00 AM
B 10/12/2026 12:00:00 AM
C 10/18/2026 12:00:00 AM
D None of these
Measurements & Scientific Instruments PMS 2022

Correct Answer: B

In SI unit of Time Picosecond is equal to 10-12.

Q506.The cause of soil pollution is

Easy
A Ozone
B Acid rain
C Air freshener
D None of these
Physical Science PMS 2022

Correct Answer: B

The cause of soil pollution is Acid rain.

Q507.The first Mechanical Calculating Machine was invented by

Easy
A William Oughtred
B Gottrrfried W Leibniz
C Blaise Pascal
D Charles Babbage
Measurements & Scientific Instruments PMS 2022

Correct Answer: C

The first Mechanical Calculating Machine was invented by Blaise Pascal.

Q508.Vitamin that is produced by body and is not found in fruits and vegetables

Easy
A Vitamin B1
B VitaminB 12
C Vitamin B6
D Vitamin A
Human Body & Health PMS 2022

Correct Answer: B

VitaminB 12 is the correct factual response to “Vitamin that is produced by body and is not found in fruits and vegetables”.

Q509.Depletion of the ozone layer is caused due to

Easy
A Ferrocene
B Fullerenes
C Freons
D Polyhalogens
Environment & Ecology PMS 2022

Correct Answer: C

Freons is the correct factual response to “Depletion of the ozone layer is caused due to”.

Q510.Jabir bn Haiyan is famous for his work on

Easy
A Optics
B Medicine
C Mathematics
D Chemistry
General MCQs PMS 2022

Correct Answer: D

Chemistry is the correct factual response to “Jabir bn Haiyan is famous for his work on”.

Q511.The protocol entered into force in February 2005 .90 days after being ratified by at least 55 annex signatories that together accounted for at least ___ of total carbon emissions in 1990

Easy
A
B 0.55
C
D
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

The protocol entered into force in February 2005.90 days after being ratified by at least 55 annex signatories that together accounted for at least 55% of total carbon emissions in 1990.

Q512.Which organ of the Constitution is known as the Fifth wheel of the Coach?

Easy
A Planning Commission
B Finance Commission
C Public Service Commission
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Planning Commission is the correct factual response to “Which organ of the Constitution is known as the Fifth wheel of the Coach”.

Q513.Full grown tree absorb annually how much Carbon dioxide?

Easy
A 48 pounds
B 50 pounds
C 52 pounds
D None of these
Physical Science PPSC 2022

Correct Answer: A

48 pounds is the correct factual response to “Full grown tree absorb annually how much Carbon dioxide”.

Q514.What is the theme of the world Environment Day 2021 ?

Easy
A Ecosystem Restoration
B Time for nature
C Air Pollution
D None of these
Environment & Ecology PPSC 2022

Correct Answer: A

The theme of the world Environment Day 2021 is Ecosystem Restoration.

Q515.According to radio carbon dating Harrapa civilization is how much old :

Easy
A 3000
B C to 1300
C C
D 2000
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

3000 is the correct factual response to “According to radio carbon dating Harrapa civilization is how much old :”.

Q516.The first element of periodic table is

Easy
A Carbon
B Hydrogen
C Nitrogen
D None of these
Physical Science PPSC 2022

Correct Answer: B

The first element of periodic table is Hydrogen.

Q517.How many bones does the adult human body have?

Easy
A 210
B 206
C 180
D None of these
Human Body & Health PPSC 2022

Correct Answer: B

The correct number of bones does the adult human body have is 206.

Q518.Theory of relativity was given by:

Easy
A Isaac Newton
B Albert Einstein
C Michael Farady
D None of these
Measurements & Scientific Instruments PPSC 2022

Correct Answer: B

Albert Einstein is the correct factual response to “Theory of relativity was given by:”.

Q519.Which element is liquid at room temperature :

Easy
A Neon
B Nitrogen
C Argon
D Bromine
Physical Science PPSC 2022

Correct Answer: D

Bromine is the correct factual response to “Which element is liquid at room temperature :”.

Q520.Guava is a rich source of which vitamin :

Easy
A K
B D
C A
D C
Human Body & Health PPSC 2022

Correct Answer: D

C is the correct factual response to “Guava is a rich source of which vitamin :”.