Showing 521–540 of 2717

Q521.A car gets 15 miles per gallon of gasoline car travel 250 miles on a full tank . If the same car got 20 miles per gallon, how many miles could it travel on a full tank?

Easy
A 150
B 200
C 250
D 333.4
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

333.4 is the correct factual response to “A car gets 15 miles per gallon of gasoline car travel 250 miles on a full tank. If the same car got 20 miles per gallon, how many miles could it travel on a full tank”.

Q522.Which of the following is the feature of erosion except :

Easy
A EarthPillar
B Yardangs
C Monoliths
D None of these
Environment & Ecology PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the feature of erosion except :.

Q523.Which metallic element is liquid at room temperature:

Easy
A Zinc
B Lead
C Mercury
D None of these
Physical Science PPSC 2022

Correct Answer: C

Mercury is the correct factual response to “Which metallic element is liquid at room temperature:”.

Q524.Which gas is 80 times more potent than CO₂

Easy
A Nitrogen
B Methane
C Carbon
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Methane is the correct factual response to “Which gas is 80 times more potent than CO₂”.

Q525.David obtained 76, 65, 82, 67 and 85 marks (out of 100) in English, Mathematics, Physics, Chemistry and Biology What are his average marks?

Easy
A 65
B 68
C 75
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

68 is the correct factual response to “David obtained 76, 65, 82, 67 and 85 marks (out of 100) in English, Mathematics, Physics, Chemistry and Biology What are his average marks”.

Q526.Who admired Muslim efforts for save Ahadith:

Easy
A Haiti
B AJ Springer
C W. Montgomery Watt
D None of these
Measurements & Scientific Instruments PPSC 2022

Correct Answer: C

W. Montgomery Watt is the correct factual response to “Who admired Muslim efforts for save Ahadith:”.

Q527.The submarines operate

Easy
A Newton's law
B Pascal law
C Bernoulli's theorem
D Archimedes's Principle
Measurements & Scientific Instruments PPSC 2022

Correct Answer: A

Newton's law is the correct factual response to “The submarines operate”.

Q528.Snowcapped mountains are found on which of the following planet:

Easy
A Mars
B Venus
C Pluto
D None of these
Space & Astronomy PPSC 2022

Correct Answer: C

Pluto is the correct factual response to “Snowcapped mountains are found on which of the following planet:”.

Q529.The blotting paper helps absorb liquid by___

Easy
A Viscostly
B Capillary action
C Surface tension
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

The blotting paper helps absorb liquid byCapillary action.

Q530.The respiratory problem common in smokers is:

Easy
A Tuberculosis
B Asthma
C Emphysema
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Emphysema is the correct factual response to “The respiratory problem common in smokers is:”.

Q531.The hardest thing present in a human body is :

Easy
A Dental enamel
B Skull bones
C Ribs
D None of these
Human Body & Health PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “The hardest thing present in a human body is :”.

Q532.Which of the following is used in optical fiber .

Easy
A Glass thread
B Glass particles
C Tiny particles
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Glass thread is used in optical fiber..

Q533.The speed of sound is minimum in :

Easy
A Steel
B Water at 25 °C
C Air at 0 °C
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Air at 0 °C is the correct factual response to “The speed of sound is minimum in :”.

Q534.Which gas is combustible.

Easy
A Helium
B Hydrogen
C Nitrogen
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Hydrogen is the correct factual response to “Which gas is combustible.”.

Q535.How much blood human body contains .

Easy
A 3-4 liters
B 5-6 liters
C 6-7 liters
D None of these
Human Body & Health PPSC 2022

Correct Answer: B

5-6 liters is the correct factual response to “How much blood human body contains.”.

Q536.A______is a unit of informational in a______.

Easy
A Field, Record
B Record, Field
C Data source ,Field
D None of these
Measurements & Scientific Instruments PPSC 2022

Correct Answer: A

AField, Recordis a unit of informational in a______..

Q537.In the atmosphere carbon dioxide is removed by __________

Easy
A Deforestation
B Aforestation
C Photosynthesis
D None of these
Physical Science PPSC 2022

Correct Answer: C

In the atmosphere carbon dioxide is removed by Photosynthesis.

Q538.The purest form of iron which has little amount of carbon in it is

Easy
A Cast iron
B pig iron
C wrought iron
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

The purest form of iron which has little amount of carbon in it is wrought iron.

Q539.The normal temperature of human body on the kelvin scale is ______

Easy
A 310
B 99.7
C 373
D None of these
Measurements & Scientific Instruments PPSC 2022

Correct Answer: A

The normal temperature of human body on the kelvin scale is 310.

Q540.The prevention of nuclear weapons is dealt by which organization

Easy
A NPT
B CTBT
C NATO
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

NPT is the correct factual response to “The prevention of nuclear weapons is dealt by which organization”.