Showing 721–740 of 883

Q721.Which prophet is famous in the name of sahibul Hooth ?

Easy
A Hazrat Nooh AS
B Hazrat younus AS
C Hazrat Daood AS
D None of these
Beliefs & Faith PPSC 2022

Correct Answer: B

Hazrat younus AS is the correct factual response to “Which prophet is famous in the name of sahibul Hooth”.

Q722.A man paid 8500 Zakat what will be his income :

Easy
A 400 000
B 340000
C 450000
D None of these
Pillars & Worship PPSC 2022

Correct Answer: B

340000 is the correct factual response to “A man paid 8500 Zakat what will be his income :”.

Q723.To revitalize khilafat which movement launched :

Easy
A Turkish reinstate movement
B Turkish movement
C Khilafat movement
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Khilafat movement is the correct factual response to “To revitalize khilafat which movement launched :”.

Q724.When Hazrat Ume Kalsoom RA died :

Easy
A 628.AD
B 630.AD
C 631.AD
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

630.AD is the correct factual response to “When Hazrat Ume Kalsoom RA died :”.

Q725.Maseeh ul Islam is the title of :

Easy
A Hazrat Abu Talha RA
B Hazrat Abu Zar Ghaffari RA
C Hazrat Ali RA
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Hazrat Abu Zar Ghaffari RA is the correct factual response to “Maseeh ul Islam is the title of :”.

Q726.When Imam Ghazali died :

Easy
A 500 Hijri
B 503 Hijri
C 505 Hijri
D None of these
Seerah PPSC 2022

Correct Answer: C

505 Hijri is the correct factual response to “When Imam Ghazali died :”.

Q727.Bait ul muqadas conquered in the region of :

Easy
A Hazrat Abu Bakkar RA
B Hazrat Umar RA
C Hazrat Usman RA
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Hazrat Umar RA is the correct factual response to “Bait ul muqadas conquered in the region of :”.

Q728.Who narrated most Ahadith :

Easy
A Hazrat Abu Huraira
B Hazrat Abu Bakkar
C Hazrat Ali RA
D None of these
Hadith & Sunnah PPSC 2022

Correct Answer: A

Hazrat Abu Huraira is the correct factual response to “Who narrated most Ahadith :”.

Q729.In which battle was Abdullah Bin Abi Baker with his soldiers martyred:

Easy
A Ghazwa Badar
B Ghazwa Uhud
C Ghazwa Hunain
D None of these
Seerah PPSC 2022

Correct Answer: B

Ghazwa Uhud is the correct factual response to “In which battle was Abdullah Bin Abi Baker with his soldiers martyred:”.

Q730.Maseeh ul Islam is the tittle of :

Easy
A Hazrat Abu Talha RA
B Hazrat Abu Zar Ghaffari RA
C Hazrat Ali RA
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Hazrat Abu Zar Ghaffari RA is the correct factual response to “Maseeh ul Islam is the tittle of :”.

Q731.Who narrated most Ahadith:

Easy
A Hazrat Abu Huraira RA
B Hazrat Abu Bakar (R.A)
C Hazrat Ali (R.A)
D None of these
Hadith & Sunnah PPSC 2022

Correct Answer: A

Hazrat Abu Huraira RA is the correct factual response to “Who narrated most Ahadith:”.

Q732.In which battle was Abdullah Bin Abi Baker with his soldiers martyred :

Easy
A Ghazwa Badar
B Ghazwa Uhud
C Ghazwa Hunain
D None of these
Seerah PPSC 2022

Correct Answer: B

Ghazwa Uhud is the correct factual response to “In which battle was Abdullah Bin Abi Baker with his soldiers martyred :”.

Q733.Bait ul maqadas conquered in the reign of :

Easy
A Hazrat Abu Bakar (R.A)
B Hazrat Umer (R.A)
C Hazrat Usman ( R.A )
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Hazrat Umer (R.A) is the correct factual response to “Bait ul maqadas conquered in the reign of :”.

Q734.Which is the longest Surah of Al_Quran?

Easy
A Surah Al Baqarah
B Surah Falak
C Surah Al Imran
D None of these
Quran PPSC 2022

Correct Answer: A

Surah Al Baqarah is the correct factual response to “Which is the longest Surah of Al_Quran”.

Q735.Which is the shortest Surah of Al_Quran?

Easy
A Surah Al Naas
B Surah Al Kausar
C Surah Al Asr
D None of these
Quran PPSC 2022

Correct Answer: B

Surah Al Kausar is the correct factual response to “Which is the shortest Surah of Al_Quran”.

Q736.When Zakat become obligatory?

Easy
A 1 Hijri
B 2 Hijri
C 3 Hijri
D None of these
Seerah PPSC 2022

Correct Answer: B

2 Hijri is the correct factual response to “When Zakat become obligatory”.

Q737.When Qibla Changed?

Easy
A 1 Hijri
B 2 Hijri
C 3 Hijri
D None of these
Seerah PPSC 2022

Correct Answer: B

2 Hijri is the correct factual response to “When Qibla Changed”.

Q738.The Nisab on Zakat on Gold is ?

Easy
A 7 tola
B 7 1/2 tola
C 52 1/2tola
D None of these
Pillars & Worship PPSC 2022

Correct Answer: B

The Nisab on Zakat on Gold is 7 1/2 tola.

Q739.The first Ghazwa in Islam in which Muslim fought?

Easy
A Ghazwa Abwa
B Ghazwa Badr
C Ghazwa Ohad
D None of these
Seerah PPSC 2022

Correct Answer: B

Ghazwa Badr is the correct factual response to “The first Ghazwa in Islam in which Muslim fought”.

Q740.یمنہ بولے بیٹے کا ذکر قرآن پاک ک کس سورۃ میں آیا ہے؟

Easy
A سورۃالبقرہ
B سورۃ االحزاب
C سورۃ قریش
D ان میں سے کوئی نہیں
Quran PPSC 2022

Correct Answer: B

درست جواب ”سورۃ االحزاب“ ہے، کیونکہ یہی سوال میں پوچھی گئی حقیقت یا اصطلاح کی صحیح وضاحت کرتا ہے۔