Showing 81–100 of 2717

Q81.Normal hard water can be purified by?

Easy
A Adding salt
B Filtration
C Boiling
D Distillation
Daily Life Science PPSC 2025

Correct Answer: C

Q82.Sun rays are most reflected by which color?

Easy
A Red
B Black
C Blue
D White
Basic Science PPSC 2025

Correct Answer: D

Q83.Normal respiration rate of human is?

Easy
A 13-18
B 14-18
C 15-18
D 12-18
Human Body & Health PPSC 2026

Correct Answer: B

Q84.Who gave the germ theory of diseases?

Easy
A Robert Watson
B Louise Pasteur and Robert Koch
C Benjamin Franklin
D None of these
Scientists & Scientific Discoveries PPSC 2026

Correct Answer: B

Q85.Sustainable method to avoid urban flooding is?

Easy
A Underground Holes
B Urban drainage system
C Sustainable Underground reserves
D None of these
Environment & Ecology PPSC 2026

Correct Answer: B

Q86.How many classic states of matter are recognized normally?

Easy
A Two
B Three
C Four
D Five
Basic Science PPSC 2026

Correct Answer: C

Q87.AL2CL6 shows:

Easy
A Coordinate Covalent bond
B Ionic Bond
C Ionic Coordinate Bond
D None of these
Physical Science PPSC 2026

Correct Answer: A

Q88.When Species disappear from specific ecosystem is called?

Easy
A Extinction
B Transpiration
C Convention
D None of these
Environment & Ecology PPSC 2026

Correct Answer: A

Q89.Which of the following is type of Great Pacific Garbage Patch?

Easy
A Air Pollution
B Marine Plastic Pollution
C Land Pollution
D None of these
Environment & Ecology PPSC 2026

Correct Answer: B

Q90.Disorder in a system is called

Easy
A Entropy
B Conviction
C Contradiction
D None of these
Basic Science PPSC 2026

Correct Answer: A

Q91.Solvation and the absorption of rain water is called

Easy
A Rainwater harvest
B Rainwater storage
C Both
D None of these
Environment & Ecology PPSC 2026

Correct Answer: A

Q92.Brackish Water usually found in?

Hard
A Estuaries
B Western areas
C Northern areas
D None of these
Earth & Atmosphere PPSC 2026

Correct Answer: A

Q93.P waves have---------speed as compared to S waves in earthquake?

Hard
A Faster
B Slowest
C Same
D None of these
Earth & Atmosphere PPSC 2026

Correct Answer: A

Q94.Which is non-carbon source of glucose synthesis?

Hard
A Gluconeogenesis
B Lactose
C Fructose
D None of these
Biological Science PPSC 2026

Correct Answer: A

Q95.Neutron is converted into proton with the emission of an electron and ----------?

Hard
A Gluconeogenesis
B Antineutrino
C Lactose
D None of these
Physical Science PPSC 2026

Correct Answer: B

Q96.Which is the main source of energy in cellular respiration?

Hard
A Glucose
B Fructose
C Lactose
D None of these
Biological Science PPSC 2026

Correct Answer: A

Q97.Power of radiation emitted by a star is called?

Hard
A Brightness
B Luminosity
C Shine
D None of these
Space & Astronomy PPSC 2026

Correct Answer: B

Q98.Water moving into soil is called?

Hard
A Sublimation
B Evaporation
C Percolation
D None of the above
Earth & Atmosphere PPSC 2026

Correct Answer: C

Q99.Final stage in ecosystem?

Hard
A Climax Community
B Bottom Community
C Both
D None of the above
Environment & Ecology PPSC 2026

Correct Answer: A

Q100.Noble gasses have which type of bonding?

Hard
A Physical Bonding
B Chemical bonding
C No chemical Bonding
D None of the above
Physical Science PPSC 2026

Correct Answer: C