Showing 1121–1140 of 2804

Q1121.Pakistan is a ---------- state?

Easy
A Ideological
B Non-Ideological
C Secular
D None of these
Constitutional & Political History PPSC 2026

Correct Answer: A

Q1122.Who was appointed by the Ayub Khan as head to the constitution commission?

Easy
A Shahabudin
B Noor ul ameen
C Sharefudin
D None of these
Constitutional & Political History PPSC 2026

Correct Answer: A

Q1123.When objective resolution made part of the constitution of the Pakistan?

Easy
A 1999
B 1985
C 1977
D None of these
Constitutional & Political History PPSC 2026

Correct Answer: B

Q1124.Which of the following beach is cleanest beach near hub Balochistan?

Easy
A Ormara beach
B Somiani beach
C Gaddani beach
D None of these
Pakistan Geography PPSC 2026

Correct Answer: B

Q1125.When partition of Bengal was made by Lord Curzon?

Easy
A 16 Oct 1905
B 17 Oct 1905
C 18 Oct 1905
D None of these
Pakistan Movement (1857-1947) PPSC 2026

Correct Answer: A

Q1126.India Occupied and attacked Kashmir in?

Easy
A 1948
B 1947
C 1946
D 1945
Foreign Relations PPSC 2026

Correct Answer: B

Q1127.When Indian Aircraft crossed LOC before Balakot in 2019?

Easy
A 1965
B 1948
C 1971
D 1999
Foreign Relations PPSC 2026

Correct Answer: C

Q1128.Poor-men budget was presented by?

Easy
A Liaqat Ali Khan
B Quid-e-Azam
C Sir Syed Ahmad Khan
D None of these
Important Personalities PPSC 2026

Correct Answer: A

Q1129.Kashmir Black day?

Easy
A 25 October
B 26 October
C 27 October
D None of these
Foreign Relations PPSC 2026

Correct Answer: C

Q1130.PMA stands for?

Easy
A Pakistan Military Academy
B Pakistan Military Agency
C Pakistan Military Accords
D None of these
Defence & Strategic Affairs PPSC 2026

Correct Answer: A

Q1131.The Book Ilmul Iqtsad was written by?

Easy
A Sir syed Ahmad khan
B Allama Iqbal
C Molana Shibli Nomani
D None of these
Important Personalities PPSC 2026

Correct Answer: B

Q1132.Hiran Minar was built by?

Easy
A Shah Jahan
B Akbar
C Jahangir
D None of these
Pakistan Geography PPSC 2026

Correct Answer: C

Q1133.Who was the head of Punjab Boundary Commission?

Easy
A Quid-e-Azam
B Lord Mountbatten
C Sir Cyril Radcliffe
D None of these
Pakistan Movement (1857-1947) PPSC 2026

Correct Answer: C

Q1134.Sadequain was famous for?

Easy
A Writing
B Painting
C Sketching
D None of these
Important Personalities PPSC 2026

Correct Answer: B

Q1135.Head of the government according to 1973 constitution?

Easy
A President
B PM
C Governor
D None of these
Constitutional & Political History PPSC 2026

Correct Answer: B

Q1136.Which river is not passing through Jammu and Kashmir?

Hard
A Ravi
B Jhelum
C Chenab
D None of these
Pakistan Geography PPSC 2026

Correct Answer: A

Q1137.27th amendment of Pakistan's constitution is related to?

Hard
A Constitutional Court
B Provincial Court
C Both
D None of these
Constitutional & Political History PPSC 2026

Correct Answer: A

Q1138.Boundary line between India and Pakistan is called?

Hard
A Durand Line
B Taftan
C Redcliff line
D None of these
Foreign Relations PPSC 2026

Correct Answer: C

Q1139.What is the name of first Pakistani film?

Hard
A Khoobsurat
B Teri yaad
C Challenge
D None of these
National Symbols & Important Facts PPSC 2026

Correct Answer: B

Q1140.Which is required to pass an amendment from national assembly?

Hard
A one third
B two third
C one fourth
D None of these
Constitutional & Political History PPSC 2026

Correct Answer: B