Showing 1181–1200 of 2804

Q1181.National bird of Pakistan:

Easy
A Chakor
B Titar
C Eagle
D Duck
National Symbols & Important Facts PPSC 2024

Correct Answer: A

Q1182.Biggest fort of Pakistan:

Easy
A Derawar Fort
B Rohtas Fort
C Ranikot Fort
D Lahore Fort:
Pakistan Geography PPSC 2024

Correct Answer: C

Q1183.Chasma Barrage is located in which city:

Easy
A MIANWALI
B KHANPUR
C KALAGABH
D PESHAWAR
Pakistan Geography PPSC 2024

Correct Answer: A

Q1184.Largest fort in Pakistan:

Easy
A ROHTAS FORT
B RANI FORT
C LAHORE FORT
D NONE OF THESE
Pakistan Geography PPSC 2024

Correct Answer: B

Q1185.Liaqat Ali khan was assassinated in which city:

Easy
A lahore
B islamabad
C rawalpindi
D gujranwala
Important Personalities PPSC 2024

Correct Answer: C

Q1186.Dissolution of the west Pakistan was approved in 1970 in which month:

Easy
A may
B april
C december
D march
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: D

Q1187.Largest Muslim country by population:

Easy
A Pakistan
B Indonesia
C Malaysia
D none
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: B

Q1188.Pakistan population wise ranked in the world.

Easy
A 2nd
B 3rd
C 4th
D 5th
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: D

Q1189.East Pakistan was separated in the year:

Easy
A 1970
B 1971
C 1973
D 1977
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: B

Q1190.In the line of fire book written by

Easy
A Ayub Khan
B Yahya Khan
C Pervaiz Musharaf
D Nawaz Sharif
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: C

Q1191.1st President of Pakistan:

Easy
A Quaid E Azam
B Liaqat Ali Khan
C Khawaja Nizamudin
D Sikandar Mirza
Important Personalities PPSC 2024

Correct Answer: D

Q1192.1st Foreign Minister of Pakistan:

Easy
A Quaid E Azam
B Zafarullah Khan
C Khawaja Nizamudin
D Sikandar Mirza
Important Personalities PPSC 2024

Correct Answer: B

Q1193.Mushraff took oath of president before which event:

Easy
A Shimla Agreement
B Agra Summit
C Tashkant Agreement
D Shangai sumit
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: B

Q1194.Bahadur Shah Zafar was died at

Easy
A Nepal
B Jonaghar
C Deli
D Rangoon
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: D

Q1195.Benazir Bhutto was Assassinated in the year:

Easy
A 2007
B 2008
C 2009
D 2010
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: A

Q1196.The ___ promulgated after the meeting of lord mountbatten with AIML, Congress and Sikh Community:

Easy
A Indian Council Act 1861
B Indian Council Act 1897
C Independence Act 1947
D
Pakistan Movement (1857-1947) PPSC 2024

Correct Answer: C

Q1197.India Forces occupied Kashmir

Easy
A 1947
B 1948
C 1949
D 2019
Pakistan Movement (1857-1947) PPSC 2024

Correct Answer: A

Q1198.Great Thal Canal take off into:

Easy
A Bhakra Main Line (BML) Canal System
B Upper Bari Doab Canal system
C Chasma Jehlum Canal
D Bist Doab Canal system
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: C

Q1199.How many climate regions are there in Pakistan:

Easy
A 2
B 3
C 4
D 5
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: C

Q1200.Purpose of Hizbul Mujahideen:

Easy
A Free Kashmir and Join Pakistan
B Free Kashmir and Join India
C Free Kashmir and Be Free
D
Foreign Relations PPSC 2024

Correct Answer: A