Showing 1201–1220 of 2804

Q1201.how many members was there in Cabinet Mission plan?

Easy
A 3
B 5
C 9
D 8
Pakistan Movement (1857-1947) PPSC 2024

Correct Answer: A

Q1202.When was 3rd census of Pakistan held?

Easy
A 1972
B 1974
C 1977
D 1980
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: B

Q1203.Kalabagh is famous for

Easy
A Gold
B salt
C iron
D stones
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: C

Q1204.In 1974 which Saudi King visited Pakistan

Easy
A M. bin Suleman
B M. Abdullah
C Shah Faisal
D M. bin Zaid
Foreign Relations PPSC 2024

Correct Answer: C

Q1205.Who wrote the book "In the Line of Fire"?

Easy
A Pervaiz Musharaf
B Benazir Bhutto
C Nawaz Sharf
D Imran Khan
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: A

Q1206.Indus valley civilization mainly consists of areas in which regions?

Easy
A Mehrgarh and Harappa
B Mohanho-daro and Harappa
C Mahragarh and Taxila
D None of these
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: B

Q1207.Who gave the six points in. 1966?

Easy
A Zulfiqar Bhutto
B Sheikh Mujibur Rahman
C Liaqat Ali khan
D None of these
Important Personalities PPSC 2024

Correct Answer: B

Q1208.Shimla deputation happened in which year

Easy
A 1906
B 1907
C 1908
D 1913
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: A

Q1209.Shimla Agreement signed on which date?

Easy
A 15 july 1973
B 6 june 1972
C 2 july 1972
D 3 july 1974
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: C

Q1210.Pakistan entered the nuclear club in?

Easy
A 1996
B 1999
C 1997
D 1998
Defence & Strategic Affairs PPSC 2024

Correct Answer: D

Q1211.When Pakistan People Party Founded?

Easy
A 30 Nov 1966
B 30 Nov1967
C 30 NOv 1968
D 30 july 1968
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: B

Q1212.Who started the Pakistan National Movement?

Easy
A Chaudary Rehman Ali
B Allama Iqbal
C Liaqat Ali Khan
D None of These
Important Personalities PPSC 2024

Correct Answer: A

Q1213.Who found Jamat e Islami?

Easy
A Syed Abul Ala Maududi
B Maulana Fazlur Rehman
C Muhammad Iqbal
D None of These
Important Personalities PPSC 2024

Correct Answer: A

Q1214.__ Necropolis in Pakistan inscribed as a UNESCO World Heritage.

Easy
A Miani Sahib
B Mohenjo-Daro
C Mawa Sahib
D Makli
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: D

Q1215.Tochi Pass Connects Ghazni with __:

Easy
A Mardan
B Banu
C Dera Ismail Khan
D None of these
Pakistan Geography PPSC 2024

Correct Answer: B

Q1216.Khanki head works location on Chenab river in which district?

Easy
A Jhang
B Gujrawala
C Bahawalpur
D None of These
Pakistan Geography PPSC 2024

Correct Answer: B

Q1217.National Flag of Pakistan was designed by :

Easy
A Amir-ud-din Kidwai
B Ahmed Ghulam Ali Chanla
C Hafeez Jalandhari
D None of these
National Symbols & Important Facts PPSC 2024

Correct Answer: A

Q1218.Which cricket world cup has Pakistan won?

Easy
A 1975
B 1991
C 1992
D None of these
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: C

Q1219.Bahawalpur state joined Pakistan in:

Easy
A 1950
B 1947
C 1948
D 1949
Pakistan Movement (1857-1947) PPSC 2024

Correct Answer: B

Q1220.Pakistan's Aleem Dar broke_____ record of most test matches as an umpire?

Easy
A Steve Bucknor
B David Shepherd
C Billy Bowden
D Rudi Koertzen
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: A