Showing 1221–1240 of 2804

Q1221.Ayub Khan former President of Pakistan died in

Easy
A 1988
B 1960
C 1974
D 1966
Constitutional & Political History PPSC 2024

Correct Answer: C

Q1222.Which province of China is touching Pakistan border:

Easy
A Guangdong
B Xinjiang
C Yunnan
D Hunan
Pakistan Geography PPSC 2024

Correct Answer: B

Q1223.In which mountain range are the maximum summits in Pakistan located ?

Easy
A Karakuram Range
B Himalya Range
C Hindu Kush Range
D None of these
Pakistan Geography PPSC 2024

Correct Answer: A

Q1224.Babusar pass connects which two cities?

Easy
A Quetta and Chaman
B Abbottabad and Gilgit
C Swat and Chitral
D Banu and Afghanistan
Pakistan Geography PPSC 2024

Correct Answer: B

Q1225.What is the Balochistan share in the NFC Award?

Easy
A 51.74 %
B 24.55%
C 14.63%
D 9.09%
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: D

Q1226.Pakistan faced sanctioned under the pressler amendment in 1990 by which country ?

Easy
A UK
B USA
C China
D Australia
Constitutional & Political History PPSC 2024

Correct Answer: B

Q1227.Bicameral Legislature system was introduced for the first time in Pakistan?

Easy
A 1956
B 1962
C 1973
D None of these
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: C

Q1228.When Redcliffe Award was announced in the year?

Easy
A 1944
B 1945
C 1946
D 1947
Pakistan Movement (1857-1947) PPSC 2024

Correct Answer: D

Q1229.Sir Sikander Hayat was the CM of which province of Pakistan?

Easy
A Punjab
B Sindh
C KPK
D Balochistan
Pakistan Geography PPSC 2024

Correct Answer: A

Q1230.Pakistan purchased Gawadar from Muscat (Oman ) in which year?

Easy
A 1947
B 1958
C 1962
D 1977
Pakistan Movement (1857-1947) PPSC 2024

Correct Answer: B

Q1231.Which Pakistan Cricket player awarded Sitara e Imtiaz after his death ?

Easy
A Khalid Wazir
B Abdul Qadir
C Akhtar Sarfraz
D None of these
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: B

Q1232.Who discovered the Indus Valley Civilization?

Easy
A John Marshall
B Mortimer Wheeler
C Alexander
D None of these
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: A

Q1233.A referendum on allowing Pervaiz Musharaf to continue as president for five years was held in Pakistan on:

Easy
A 30 April 1999
B 30 April 2000
C 30 April 2001
D 30 April 2002
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: D

Q1234.Mountbatten Plan regarding the partition of India was officially declared on:

Easy
A 3rd June 1947
B 17th July 1947
C 14th August 1947
D None of these
Pakistan Movement (1857-1947) PPSC 2024

Correct Answer: A

Q1235.Muhammad Zia ul Haq became the ------------ President of Pakistan?

Easy
A 5th
B 6th
C 7th
D 8th
Constitutional & Political History PPSC 2024

Correct Answer: B

Q1236.When did Pakistan joined SEATO?

Easy
A 1949
B 1954
C 1973
D 1979
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: B

Q1237.Sheikh Mujib was arrested during which era ?

Easy
A Ayub Khan
B Sikander Mirza
C Yahya Khan
D Z.A Bhutto
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: C

Q1238.Who was Pakistan's first Civil Law administrative ?

Easy
A Ayub Khan
B Sikander Mirza
C Zulfiqar ALi Bhutto
D Pervaiz Musharraf
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: C

Q1239.Who was the first speaker of the Sindh Assembly in 1937:

Easy
A G.M Syed
B Dewan Bahadur Hiranand Khemchand
C Sir Shahnawaz Bhutto
D Muhammad Ayub Khoro
Pakistan Geography PPSC 2024

Correct Answer: B

Q1240.Government of India Act 1858 was passed on:

Easy
A 2nd August 1858
B 2nd September 1858
C 2nd October 1858
D 2nd November 1858
Pakistan Movement (1857-1947) PPSC 2024

Correct Answer: A