Showing 1261–1280 of 2804

Q1261.The Indus Water Treaty between India and Pakistan, brokered by the ?

Easy
A United Nations
B IMF
C World Bank
D WHO
Foreign Relations PPSC 2024

Correct Answer: C

Q1262.Liaqat Ali Khan was assassinated in?

Easy
A Hyderabad
B Lahore
C Karachi
D Rawalpindi
Important Personalities PPSC 2024

Correct Answer: D

Q1263.Tochi pass connects and Ghazni (Afghanistan)?

Easy
A Ziarat
B Bannu
C Attock
D Swat
Pakistan Geography PPSC 2024

Correct Answer: B

Q1264.A U-Turn came in foreign policy of Pakistan after the world launched war against terrorism in?

Easy
A 2009
B 2001
C 2002
D 2007
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: B

Q1265.Khanki Headworks is situated on River Chenab in District?

Easy
A Mianwal
B Narowal
C Gujranwala
D Lahore
Pakistan Geography PPSC 2024

Correct Answer: C

Q1266.The Cabinet Mission came to India in the year _____?

Easy
A 1941
B 1943
C 1946
D 1947
Pakistan Movement (1857-1947) PPSC 2023

Correct Answer: C

Q1267.Baluchistan plateau lies in ______.

Easy
A East of Koh Kirther and Suliman range
B West of Koh Kirther and Suliman range
C South of Koh Kirther and Suliman range
D North of Koh Kirther and Suliman range
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: B

Q1268.The battle of Karnal was fought between the Mughal emperor Muhammad Shah and _______.

Easy
A Aurangzaib
B Akbar
C Nadir Shah
D Bahadur Shah
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: C

Q1269.When was Indian council act passed?

Easy
A 1855
B 1858
C 1861
D 1884
Pakistan Geography PPSC 2023

Correct Answer: C

Q1270.Qazi Isa was the _____ Baluchistan Muslim League.

Easy
A President
B Vice President
C General Secretary
D Board of government member
Pakistan Movement (1857-1947) PPSC 2023

Correct Answer: A

Q1271.Which is the National Bird of Pakistan?

Easy
A Markhor
B Chakor
C Parrot
D Pigeon
National Symbols & Important Facts PPSC 2023

Correct Answer: B

Q1272.Which is the highest peak of Himalayas range in Pakistan?

Easy
A Sakesar
B Tirch Mir
C Nanaga Parbat
D K-2
Pakistan Geography PPSC 2023

Correct Answer: C

Q1273.Doctrine of Necessity in Pakistan was first time used by_____.

Easy
A Chief Justice Muhammad Munir
B Chief Justice Iftekhar Choudhary
C Chief Justice Kazim Ali
D None of these
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: A

Q1274.Who was the first viceroy of India?

Easy
A Lord Rippon
B Lord Canning
C Lord Curzon
D Lord Mayo
Foreign Relations PPSC 2023

Correct Answer: B

Q1275.When was the 18th Amendment Bill passed by National Assembly of Pakistan?

Easy
A Februray 08, 2010
B March 08, 2010
C April 08, 2010
D May 08, 2010
Constitutional & Political History PPSC 2023

Correct Answer: C

Q1276.According to 1998 census the share of urban settlements in Pakistan was _______.

Easy
A 11.81%
B 14.98%
C 32.52%
D 17.76%
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: C

Q1277.Kalabagh is located in which province:

Easy
A Punjab
B Sindh
C KPK
D Balouchistan
Pakistan Geography PPSC 2023

Correct Answer: A

Q1278.Who composed the National Anthem of Pakistan?

Easy
A Allama Iqbal
B Hafeez Jalandhari
C Ahmad G. Chagla
D None of these
Important Personalities PPSC 2023

Correct Answer: C

Q1279.Which Act for the first time made it possible for Indians to take some share in the administration of their country:

Easy
A Indian Council Act 1861
B Indian Council Act 1909
C Government of India Act 1935
D None of these
Pakistan Movement (1857-1947) PPSC 2023

Correct Answer: A

Q1280.A summary measure that is computed to describe a characteristic from only a sample of the population is called:

Easy
A Statistic
B Scientific method
C Census
D Parameter
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: A