Showing 1341–1360 of 2804

Q1341.According to the 1956 constitution, President of Pakistan should be____________?

Easy
A Muslim
B Non-muslim
C Both A and B
D None of these
Constitutional & Political History PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1342.Muslim league was established in 1906. Which city was decided to be its headquarters?

Easy
A Delhi
B Bombay
C Lucknow
D Aligarh
Pakistan Movement (1857-1947) PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1343.Pervez Musharraf returned from which country when he imposed Martial Law?

Easy
A Bangladesh
B Bhutan
C Sri Lanka
D India
Constitutional & Political History PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1344.When did Pakistan join WTO (World Trade Organization)?

Easy
A 1st Jan 1995
B 1st Jan 1998
C 1st Jan 2001
D 30th Jan 1999
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1345.Which country helped Pakistan to build JF-17 Thunder?

Easy
A USA
B Russia
C Canada
D China
Foreign Relations PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1346.Indus Water Treaty signed in?

Easy
A 1960
B 1963
C 1964
D 1965
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1347.Which amendment made on April 23, 1974 defined the boundaries of Pakistan?

Easy
A 4th
B 3rd
C 2nd
D 1st
Constitutional & Political History PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1348.Which was the second governor General of Pakistan after the death of Muhammad Ali Jinnah?

Easy
A Khawaja Nazim-ud-din
B Chaudhry Muhammad Ali
C Malik Feroz Khan Noon
D Ghulam Muhammad
Important Personalities PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1349.Muslim League was established in 1906, which city was decided to be its headquarters?

Easy
A Delhi
B Bombay
C Lucknow
D Agra
Pakistan Movement (1857-1947) PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1350.Pakistan ideology based on which theory?

Easy
A Two nation theory
B One nation theory
C Three nation theory
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1351.Pakistan officially joined the United Nations(UN) on:

Easy
A 30 October 1947
B 30 September 1947
C 30 August 1948
D 30 March 1948
Pakistan Movement (1857-1947) PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1352.Cripps Mission arrived India in?

Easy
A 1946
B 1943
C 1942
D 1947
Pakistan Movement (1857-1947) PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1353.Faraizi Tehreek Started form which city?

Easy
A Punjab
B Bengal
C Sindh
D NWFP
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1354.Bradlaugh Hall has been venue of some of the most important events in history of Pakistan and India. In which city is it located?

Easy
A Rawalpindi
B Lahore
C Islamabad
D None of these
Foreign Relations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1355."Great Bear Lake" is located in which country?

Easy
A UK
B Canada
C Australia
D Pakistan
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1356.Who is the current deputy Speaker of National Assembly of Pakistan?

Easy
A Zahid Akram Durrani
B Faisal Karim Kundi
C Sardar Muhammad Yaqoob
D Syed Ghulam Mustafa Shah
Pakistan Geography PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1357.Nai Gaj Dam is being constructed in which province of Pakistan?

Easy
A Punjab
B Sindh
C Balochistan
D Khyber PK
Pakistan Geography PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1358.Who is the current Governor of State Bank of Pakistan

Easy
A Ashraf wathra
B Tariq Bajwa
C Reza Baqir
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1359.The first Cabinet of Pakistan consisted of __________members

Easy
A 5
B 7
C 9
D 11
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1360.The Tripartite Agreement of 9 April 1974 was signed between Pakistan, India and Bangladesh. Who signed the document on behalf of Pakistan?

Easy
A Zulfiqar Ali Bhutto
B Agha shahi
C Sharif-ud-Din Peerzada
D Aziz Ahmad
Foreign Relations PPSC 2020

Correct Answer: D