Showing 1381–1400 of 2804

Q1381.Who was the first Governor of West Pakistan ? Sardar Abdul Rab Nishter Mushtaq ahmad Gurmani Ghulam Mustafa Khan

Easy
A Malik
B Amir
C Muhammad
D Khan
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1382.Pakistan successfully tested its nuclear devices in : May 1998 June 1998

Easy
A July
B 1998
C August
D 1998
Defence & Strategic Affairs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1383.Who coined thee name " Pakistan "for our country ? Liaquat Ali Khan Choudhry Rehmat

Easy
A Ali
B Fazl-ul-haq
C Allama
D Iqbal
Important Personalities PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1384., Pathway to Pakistan , is the autobiography of

Easy
A M.A.H Isphani
B Chaudhry Khaliq uz Zaman
C A.k fazl-ul -Haq
D Sir Fazl -i- Hussain
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1385.First census Pakistan was held in

Easy
A 1948
B 1947
C 1950
D 1951
Pakistan Movement (1857-1947) PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1386.When Pakistan National Movement was started?

Easy
A 1933
B 1934
C 1935
D 1936
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1387.Who was the opposition leader in National Assembly of Pakistan from 1972 to 1975?

Easy
A Maulana Mufti Mehmood Khan
B Abdul Wali Khan (Khan Abul Wali Khan)
C Sardar Bahadur Khan
D Sharif-uddin Pirzada
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1388.The first Pakistani Prime Minister who visited Russia: Liaquat Ali Khan Z.A. Bhutto

Easy
A Noor-ul-Amin
B none
C of
D these
Important Personalities PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1389.Who became first ever non-Muslim woman elected to Pakistan Senate? Sonakshi Kumari Krishna Kumari

Easy
A Sonia
B Kumari
C Payal
D Shivani
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1390.Who became the shortest tenure of Governor General of Pakistan: Iskander Mirza Ghulam Muhammad Quaid-e-Azam Muhammad

Easy
A Ali
B Jinnah
C Khawaja
D Nazim-ud-din
Important Personalities PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1391.Bicameral system of legislature was introduced under constitution of

Easy
A 1956
B 1962
C 1973
D 1947
Pakistan Movement (1857-1947) PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1392.When did Lord Curzon announce partition of Bengal? 16 Oct 1904 16 Oct 1905 16 Oct

Easy
A 1906
B 16
C Oct
D 1907
Pakistan Movement (1857-1947) PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1393.The narrow strip in Afghanistan that separates Pakistan from Tajikistan is called:

Easy
A Wakhan Corridor
B Durand Line
C Makhmud Border
D Khunjerab
Foreign Relations PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1394.Krishna Kumari has become the first Hindu Dalit woman senator in Pakistan. She represents:

Easy
A PPP
B PTI
C MQM
D PMLN
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1395.How many memorandum of understanding (MOUs) were signed by Pakistan and China for CPEC?

Easy
A 41
B 51
C 61
D 71
Economy of Pakistan PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1396.Originally the CPEC was an economic corridor worth _______ billion dollars, which later was increased to 62 billion dollars:

Easy
A 46
B 56
C 44
D 42
Economy of Pakistan PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1397.Who recommended visa restrictions on Nigeria, Afghanistan and _______?

Easy
A India
B Pakistan
C Iran
D Somalia
Foreign Relations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1398.Mohanlal Karamchand Gandhi renounced his formal membership of the congress in:

Easy
A 1934
B 1940
C 1946
D 1947
Pakistan Movement (1857-1947) PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1399.Sir Syed Ahmed Khan is buried in:

Easy
A Aligarh UP India
B Delhi India
C Karachi Pakistan
D London UK
Foreign Relations PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1400.If GNP of Pakistan rises, it will encourage:

Easy
A Exports
B Imports
C Both A & B
D Loss of deficit
Economy of Pakistan PPSC 2020

Correct Answer: C