Showing 1401–1420 of 2804

Q1401.Minar-e-Pakistan is located in which park ?

Easy
A Greater park of Lahore
B Greater Iqbal park
C Minto park of Lahore
D Jinnah Garden
Important Personalities PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1402.Dr. Ruth Pfau a German doctor, renowned in Pakistan for treating leprosy and T.B died on:

Easy
A 10 August 2016
B 10 August 2017
C 10 August 2018
D 10 August 2015
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1403.Iran and Pakistan staged naval drills in strait of:

Easy
A Dover
B Gilbraltar
C Hormuz
D none of these
Foreign Relations PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1404.Siachen Glacier is in _____mountain range.

Easy
A Hindu Kush
B Karakoram
C Himalayas
D Pamir
Pakistan Geography PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1405.Who among the following is the current governor of Balochistan?

Easy
A Muhammad KhamAchakzai
B Jan Mohammad Jamali
C Zulfiqar Magsi
D Sheikh Jaffar Khan Mandokhel
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1406.Mamnoon Hussain was the _____ president of Pakistan

Easy
A 12th
B 13th
C 14th
D 11th
Constitutional & Political History PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1407.Who among the following chaired the annual meeting of All India Muslim League in 1907?

Easy
A Salim Ullah
B Viqar ul Mulk
C Adam Jee Peerbhoy
D Agha Khan
Pakistan Movement (1857-1947) PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1408.How many senators are directly, elected from each province of Pakistan?

Easy
A 24
B 25
C 23
D 22
Pakistan Geography PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1409.Charter of Democracy was signed between Pakistan Pople's Party and Pakistan Muslim League on May 14,2006 in :

Easy
A Edinburgh
B London
C Geneva
D Berlin
Pakistan Movement (1857-1947) PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1410.In the fourteen points presented by the Quaid e Azam in 1929 he demanded reforms in which of the following provinces :

Easy
A NWFP and Sindh
B NWFP and Balochistan
C NWFP and Bombay
D Sindh and Bombay
Important Personalities PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1411.Kargil war was fought between India and Pakistan in:

Easy
A 1998
B 2000
C 1997
D None of these
Foreign Relations PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1412.Siachen conflict was smarted between India and Pakistan in :

Easy
A 1985
B 1984
C 1986
D 1987
Foreign Relations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1413.Quaid e Azam left the Congress in :

Easy
A 1913
B 1920
C 1906
D 1919
Important Personalities PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1414.The Khunjerab Pass connects Pakistan with___

Easy
A iran
B Afghanistan
C china
D None of thse
Pakistan Geography PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1415.Pakistan is connected to Afghanistan via

Easy
A Gomal Pass
B Tochi Pass
C Khyber Pass.
D Khunjerab Pass
Pakistan Geography PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1416.Broad peak is the___________ highest mountain in Pakistan.

Easy
A Second
B Third.
C Fourth
D Fifth
Pakistan Geography PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1417.Pakistan's permanent representative in the United Nation is

Easy
A Munir Akram
B Dr. Maleeha Lodhi
C Masood Ahmed Khan
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1418.Who is the current Governor of Balochistan Province?

Easy
A Ataullah Mengal
B Amanullah Khan Yasinzai
C Muhammad Khan Achakzai
D Sheikh Jaffar Khan Mandokhel
Pakistan Geography PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1419.The begining of the Mughal Empire is dated to the victory by Babar over

Easy
A Usman Lodhi
B Ismail Lodhi
C Ibrahim Lodhi
D Bahlul Lodhi
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1420.On September 9,1958 Pakistan acquired Gwadar from

Easy
A Oman
B Bahrian
C Iran
D None of these
Foreign Relations PPSC 2020

Correct Answer: A