Showing 1421–1440 of 2804

Q1421.Greater Iqbal Park in Lahore Where Minar-e-Pakistan is located was previously called

Easy
A Nasir Bagh
B Gol Bagh
C Napier Park
D Minto Park
Important Personalities PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1422.Where Bahadur Shah Zafar was taken by Britisher after the conquer of Delhi?

Easy
A Agra
B Rangoon
C Bali
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1423.Where was all India Muslim league founded in 1906?

Easy
A Dhaka
B Alllahabad
C Delhi
D Lucknow
Pakistan Movement (1857-1947) PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1424.Quaid-e-Azam addressed the Constituent Assembly for the first time on

Easy
A 11th August 1947
B 14th August 1947
C 12th October 1947
D None of these
Important Personalities PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1425.Which province at first Introduced law to check animal disease?

Easy
A KPK
B Sindh
C Punjab
D Balochistan
Pakistan Geography PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1426.Who was the Prime Minister of Pakistan when our first Constitution of 1956 was adopted?

Easy
A Malik Feroz Khan Noon
B Muhammad Ali Bogra
C Ch Muhammad Ali
D Ayub Khan
Constitutional & Political History PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1427.In February 1949, Government of Pakistan formed a committee to prepare Pakistan's National Anthem, how many lyrics were submitted of which Hafeez Jalandhari's lyrics were selected?

Easy
A 722
B 723
C 724
D 725
National Symbols & Important Facts PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1428.In which city, office of FIFA house is situated In Pakistan?

Easy
A Lahore
B Islamabad
C Karachi
D Peshawar
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1429.Line of Actual control (LAC) is a disputed border-line between

Easy
A China and India
B China and Pakistan
C India and Pakistan
D None of these
Foreign Relations PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1430.Which river is called the "Nile of Pakistan"?

Easy
A Chenab
B Indus
C Ravi
D None of these
Pakistan Geography PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1431.Pakistan won the match first and only ICC T20 Cricket World Cup under captaincy of

Easy
A Younis Khan
B Imran Khan
C Shahid Afridi
D Rameez Raja
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1432.How many total General Elections were held in Pakistan ?

Easy
A 10
B 11
C 15
D 12
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1433.Which Viceroy is known as penultimate viceroy of the sub-continent?

Easy
A Linlithgow
B Wavell
C Mountbatten
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1434.Pakistan remained a Britain domino until?

Easy
A 1950
B 1956
C 1954
D 1965
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1435.Who was to develop the design of the mausoleum of Quaid-e-Azam?

Easy
A Yahya bekhtiyar
B Yahya Marchant
C Irfan ullah khan Marwat
D None of these
Important Personalities PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1436.Which is largest library of Pakistan ?

Easy
A National Library IslamAbad
B Punjab Public Library
C Quaid-e-Azam Library
D None of these
Important Personalities PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1437.Tochi Pass connects:

Easy
A Bannu-Ghazni
B Banu-Dera Ismail Khan
C Banu-Mardan
D None of these
Pakistan Geography PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1438.Largest desert in Pakistan and Subtropical in Asia is :

Easy
A Thal
B Katpana
C Cholistan
D Thar Desert
Pakistan Geography PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1439.Which Country releases 572 Prisoners of Pakistan in Ramzan 2019 :

Easy
A UAE
B Saudi Arabia
C Kuwait
D None of these \n
Foreign Relations PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1440.Who rejected the Nehru Report?

Easy
A All Parties Conference
B Jinnah
C Lucknow Conference
D None of these \n
Important Personalities PPSC 2020

Correct Answer: B