Showing 1441–1460 of 2804

Q1441.Third President of Pakistan is:

Easy
A Fazal Chaudhary
B Ayyub Khan
C Yahya Khan
D None of these \n
Constitutional & Political History PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1442.Which Country first accept Pakistan:

Easy
A Iran
B Saudi Arabia
C America
D None of these \n
Foreign Relations PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1443.Pakistan purchased Gwadar from:

Easy
A Iran
B Oman
C China
D None of these \n
Foreign Relations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1444.Quaid-e-Azam personal letters are saved in:

Easy
A National Library Islamabad
B National Documentation wing
C national Archives Islamabad
D None of these \n
Important Personalities PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1445.In which month Pakistan got No. 1 position in ICC Test Ranking for the first time?

Easy
A August, 2016
B September, 2016
C July, 2016.
D October, 2016 \n
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1446.The Wakhan Corridor' located to the north of Pakistan belongs to:

Easy
A Pakistan
B Turkmenistan
C Tajikistan
D Afghanistan \n
Foreign Relations PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1447.The task force established by Pakistan Navy to defend CPEC is called:

Easy
A Task Force 75
B Task Force 88
C Task Force 90
D Task Force 91 \n
Economy of Pakistan PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1448.The 'Next Eleven' countries are eleven countries including Pakistan that have been identified as having the potential of:

Easy
A Becoming some of the world's fastestshrinking economies in the 21st century country
B Becoming some of the world's largest economies in the 21st country
C Forming single market amongst themselves a
D Experiencing negative population growth \n
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1449.Which country received the observer status of WTO in 2020?

Easy
A Turkmanistan
B Pakistan
C Iran
D Russia \n
Foreign Relations PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1450.Justice Sajjad Ali Shah was dismissed in 1997 by:

Easy
A President Farooq Leghari
B PM Nawaz Sharif
C President Rafiq Tarar
D National Assembly \n
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1451.Which Muslim leader left the politics after the cancellation of the partition of Bengal?

Easy
A Nawab Salimullah Khan
B Khizer Khan
C Sir Sayyad Ahmad Khan
D Najeeb-ullah \n
Pakistan Movement (1857-1947) PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1452.Who was the first Chief of Army Staff of the Pakistan Army?

Easy
A Gen. Zia-ul-Haq
B Gen. Tikka Khan
C Gen. Ayub Khan
D Gen. Aslam Beg \n
Defence & Strategic Affairs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1453.The total number of Articles in the Constitution of Pakistan 1973 are:

Easy
A 280
B 290
C 300
D None of these \n
Constitutional & Political History PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1454.Which of the following is the largest fort of Pakistan?

Easy
A Rohtas Fort
B Attock Fort
C Jamrud Fort
D Rani Kot Fort \n
Pakistan Geography PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1455.When did Pakistan recognize China?

Easy
A 1949
B 1950
C 1951
D 1952\n\n
Foreign Relations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1456.Lady finger Peak is located In Which country?

Easy
A Russia
B India
C Pakistan
D Canada
Pakistan Geography PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1457.Rafiq Tarar became President of Pakistan in:

Easy
A 1996
B 1997
C 1998
D 1999
Constitutional & Political History PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1458.Which river does not flow in Balochistan :

Easy
A Hingol
B Dasht
C Kech
D Shyok
Pakistan Geography PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1459.Who was the first Governor General of India after Independence?

Easy
A Jawaharlal Nehru
B Lord Mountbatten
C lal Bahadur Shastri
D Chakravarti Raja Gopalacharya
Foreign Relations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1460.In Which city of Pakistan most Covid-19 cases are reported?

Easy
A Lahore
B Hyderbad
C Multan
D Karachi
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D