Showing 1461–1480 of 2804

Q1461.Which famous newspaper of Pakistan also Publishes from UK?

Easy
A Naw-i-Waqt
B Jang
C Mashriq
D Dawn
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1462.The joint military training exercise Druzhba III has started between following countries?

Easy
A India and Afghanistan
B Pakistan and china
C USA and Israel
D Russia and Pakistan
Foreign Relations PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1463.Muhammad Ali Jinnah was the student of:

Easy
A Muslim University
B Aligarh University
C Karachi University
D Madrassah Deoband Labour Officer (
Important Personalities PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1464.Name the range which separates Pakistan from Afghanistan?

Easy
A Hindu Kush Range
B Himalayas Range
C Pamir Range
D Karakoram Range
Foreign Relations PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1465.Doklam is disputed between which of the following two countries?

Easy
A India and Pakistan
B Bhutan and India
C China and India
D China and Philippines
Foreign Relations PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1466.Deccan Plateau is located in?

Easy
A Nepal
B India
C Pakistan
D Bhutan
Foreign Relations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1467.How many women members are in the Senate of Pakistan?

Easy
A 15
B 17
C 18
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1468.Quaid-e-Azam resigned from Congress in the year:

Easy
A 1925
B 1922
C 1920
D 1918
Important Personalities PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1469.Pakistan national movement was launched from England in 1933 by ?

Easy
A Molaria Muhammad Ali Johar
B Syed Ameer Ali
C Chaudhry Rehmat Ali
D Allama Iqbal
Important Personalities PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1470.Who designed Pakistan's National Flag?

Easy
A Amir udin Kidwai
B Hafeez Jalandhri
C Ahmed Ghulam Ali Chåghla
D None of the Above
National Symbols & Important Facts PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1471.Ayub Khan was member of All Talent Cabinet 1954. Name the Prime Minister:

Easy
A Muhammad Ali Bogra
B Ch. Muhammad All
C Iskandar Mirza
D Firoz Khan Noom
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1472.Deen.i.llahi was abolished by:

Easy
A Emperor Jahangir
B Bahadur Shah Zafar
C Shah Jahan
D Aurangieb
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1473.Which among the following books was authored by a lady of the Mughal Royal House?

Easy
A Babar Namah
B Akbar Namah
C Humayun Namah
D Badshah Namah
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1474.NEC stands for:

Easy
A National Economic Council
B National Ecdnomic Counsel
C Nation Economic Council
D National Economic Committee
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1475.Pakistan joined SCO as full member on:

Easy
A 09 June 2015
B 09 June 2016
C 09 June 2017
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1476.In November 2016 Pakistan signed agreement?

Easy
A UN Convention on Paris Climate
B UN Convention on drugs
C UN Convention on Social Justice
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1477.Pakistan won the only Gold medal on the common wealth games

Easy
A Wrestling
B Hockey
C Archery
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1478.Which among the following is land locked country

Easy
A Mayanmar
B Pakistan
C Afghanistan
D None of these
Foreign Relations PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1479.Pakistan import maximum goods from

Easy
A USA
B UK
C China
D None of these
Foreign Relations PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1480.Who is the chairman of boundary commission of India and Pakistan ?

Easy
A Cyril Redcliff
B Mountbatten
C Lard Wavell
D None of these
Foreign Relations PPSC 2020

Correct Answer: A