Showing 1481–1500 of 2804

Q1481.Karaz is a drainage system is used in

Easy
A KPK
B Balochistan
C Sindh
D Punjab
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1482.Quaid e Azam Muhammad Ali Jinnah left Congress

Easy
A 1919
B 1913
C 1920
D 1921
Important Personalities PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1483.Who is the Penultimate Viceroy of India ?

Easy
A Wavell
B Mountbatten
C Linlithgow
D None of these
Foreign Relations PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1484.Pakistan is considered bridge between

Easy
A Gulf and South Asia
B Central Asia and South Asia
C East Asia and South Asia
D All of the above
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1485.First head of state to visit Pakistan

Easy
A Iran
B China
C Kuwait
D None of these
Foreign Relations PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1486.In which year Pakistan became the member of nuclear club

Easy
A 1997
B 1998
C 1999
D 2000
Defence & Strategic Affairs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1487.Who is the first president of all India Muslim league

Easy
A Agha Khan III
B Agha Khan II
C Agha Khan IV
D None of these
Pakistan Movement (1857-1947) PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1488.Who named the name of all India Muslim League ?

Easy
A Nawab Saleemullah Khan
B Molana Ali Johar
C Mohsin ul Mulk
D Waqar ul Mulk
Pakistan Movement (1857-1947) PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1489.Which Pakistan actor worked in Indian movie Mom ?

Easy
A Adnan Ahmad
B Adnan Siddique
C Adnan Ahmad
D None of these
Foreign Relations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1490.Quaid e Azam Solar Park is one of the biggest projects for solar power generation in Pakistan. Where is it located ?

Easy
A Multan
B Sukkur
C Rahim Yar Khan
D Bahawalpur
Important Personalities PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1491.Who became the Prime Minister of Pakistan after the death of Liaqat Ali Khan ?

Easy
A Mohd. Ali Bogra
B Ghulam Muhammad
C Kh Nazimuddin
D Ch Muammad Ali
Important Personalities PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1492.Javed Iqbal was chairman of the :

Easy
A Election Commission
B National Accountability Bureau
C Senate
D National Assembly
Important Personalities PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1493.Pakistan's first ambassador in the United State was:

Easy
A H . Isphahni
B Patras Bukhari
C K.k Aziz
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1494.Nehru Report was produced by Motilal Nehru in__________

Easy
A 1925
B 1928
C 1930
D 1932
Pakistan Movement (1857-1947) PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1495.Pakistan won the only Gold medal on the common wealth games:

Easy
A Wrestling
B Hockey
C Archery
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1496.Which among the following is a land locked country:

Easy
A Myanmar
B Pakistan
C Afghanistan
D None of these
Foreign Relations PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1497.Karaz is a drainage system is used in :

Easy
A KPK
B Balochistan
C Sindh
D Punjab
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1498.Quaid-e-Azam Muhammad Ali Jinnah left congress:

Easy
A 1919
B 1913
C 1920
D 1921
Important Personalities PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1499.Who is The Penultimate Viceroy of India?

Easy
A Wavell
B Mountabatten
C Linlithgow
D None of these
Foreign Relations PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1500.Pakistan is considered bridge between:

Easy
A Gulf and South Asia
B Central Asia and South Asia
C East Asia and Southh Asia
D All of the above
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D