Showing 1501–1520 of 2804

Q1501.First head of state to visit Pakistan:

Easy
A Iran
B China
C Kuwait
D None of these
Foreign Relations PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1502.In which year Pakistan became the member of nuclear club?

Easy
A 1997
B 1998
C 1999
D 2000
Defence & Strategic Affairs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1503.Who is the chairman of Boundry Commission of India and Pakistan?

Easy
A Cyril Radcliffe
B Mountbatten
C Lard Wavell
D None of these
Foreign Relations PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1504.Who named the name of all india Muslim League?

Easy
A Nawab Saleem Ullah Khan
B Molana Ali Johaer
C Mohsin ul Mulk
D Waqar ul Mulk
Pakistan Movement (1857-1947) PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1505.Pakistan imports maximum goods from?

Easy
A USA
B UK
C China
D None of these
Foreign Relations PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1506.Which Pakistan actor worked in Indian movie Mom?

Easy
A Adnan Ahmad
B Adnan Siddique
C Adnan Ahmad
D None of these
Foreign Relations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1507.Which country will host Asia cup 2020 as announced by ACC(Asian cricket council)?

Easy
A India
B Bangladesh
C Pakistan
D Sri Lanka
Foreign Relations PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1508.Most of the Dry Fruits are grown in which province of Pakistan?

Easy
A KPK
B Punjab
C Sindh
D Balochistan
Pakistan Geography PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1509.Who is known as\" The Father of the Nation\"?

Easy
A Allama Iqbal
B Sir Agha Khan
C Quaid-e-Azam
D Salim Ullah khan
Important Personalities PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1510.An irrigation system is \"The Karez\" is practiced only in\"

Easy
A Punjab
B Sindh
C KPK
D Balochistan
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1511.Who was the last Governor General of Pakistan ?

Easy
A Quaid-e-Azam
B Ghulam Muhammad
C Khawaja Nazimuddin
D Major General Sikandar Mirza
Important Personalities PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1512.Which of the following is in the Northern Areas of Pakistan?

Easy
A Naltar Valley
B Gojal Valley
C Neelum Valley
D All of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1513.Swadeshi movement was launched to reverse the ---------:

Easy
A Annexiation of Kashmir
B Partition of Bengal
C Shifting capital of India
D Separation of Sindh from Bombay
Pakistan Movement (1857-1947) PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1514.Who was the Viceroy of India at the time of the formation of the Indian National congress ?

Easy
A O Hume
B Lord Dufferin
C Lord Dalhousie
D Lord Rippon
Foreign Relations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1515.The Indus water Treaty water - distribution treaty between India and Pakistan ,brokered by the :

Easy
A IMF
B UNO
C WORLD BANK
D ADB
Foreign Relations PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1516.The Permanent Secretariat of SAARC is located in:

Easy
A Islamabad,Pakistan
B New Dehli,India
C Colombo, Sri Lanka
D Kathmandu, Nepal
Foreign Relations PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1517.Partners in Pakistan can today be fixed at the following numbers

Easy
A 20
B 50
C 70
D 22
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1518.A partnership in today 's Pakistan under the current law can have the following number of partners

Easy
A 50
B 20
C 100
D 70
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1519.Pakistan follows the following budgeting system at Federal level

Easy
A Zero Based Budgeting
B Program Budgeting
C Incremental/Decremental Budgeting
D Responsibility Budgeting
Economy of Pakistan PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1520.____ is the longest river of Balochistan province:

Easy
A Nihing
B Kech
C Hingol
D Dasht
Pakistan Geography PPSC 2020

Correct Answer: C