Showing 1521–1540 of 2804

Q1521.Who was appointed as the first President of All India Muslim League?

Easy
A Nawab Mohsin-ul-Mulk
B Nawab Viqar-ul-Mulk
C Nawab Saleemullah
D Sir Agha Khan
Pakistan Movement (1857-1947) PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1522.Which city of Pakistan is called the \"City of Saints\"?

Easy
A Lahore
B Multan
C Faisalabad
D Quetta
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1523.The first Pakistan National Marathon Race was organized at:

Easy
A Islamabad
B Karachi
C Lahore
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1524.Civilian Martial Law with President Z.A Bhutto at the helm of affairs came to an end on:

Easy
A April 2.1972
B April 21,1972
C Aug 14,1973
D Aug15,1973
Constitutional & Political History PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1525.Pakistan took first structural adjustment package from IMF -during the regime of ______in the year 1958.

Easy
A Sikandar Mirza
B Ayub Khan
C Feroz Khan
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1526.Within Six months of Quaid-e-Azam's death Pakistan's constituent assembly adopted:

Easy
A The first draft of the Constitution
B Bill of fundmental Rights
C Objectives Resolution
D Report on basic Principles
Important Personalities PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1527.The Pakistani film "Zarqa" became very popular in Pakistan and the Middle East. who played the Character of Zarqa in the movie?

Easy
A Neelo
B Musarat Nazeer
C Zeba
D None of these
Foreign Relations PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1528.Noor Jahan came from____In the reign of the Mughal Emperor Akbar the Great:

Easy
A Iran
B Azerbaijan
C Egypt
D Uzbekistan
Foreign Relations PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1529.The shortest-serving Chief justice of Pakistan was:

Easy
A Justice Muhammad Haleem
B Justice Muhammad Haleem
C Justice Muhammad Shahab-U-Din
D Justice S.A Rahman
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1530.The most urban province of Pakistan is:

Easy
A Punjab
B KPK
C Sindh
D Baluchistan
Pakistan Geography PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1531.Deccan Plateau is located in______.

Easy
A Nepal
B India
C Pakistan
D Bhuttan
Foreign Relations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1532.Who won the 50-Over Men's Cricket World Cup in 2015?

Easy
A India
B West Indies
C Pakistan
D Australia.
Foreign Relations PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1533.Which team won the Pakistan Super League 2019.

Easy
A Quetta Gladiators
B Karachi Kings
C Peshawar Zalmi
D Islamabad United
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1534.. "First Pakistan Olympic Games" were inaugurated by Quaid-e-Azam at:

Easy
A Lahore..
B Karachi
C East Pakistna
D Quetta
Important Personalities PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1535.Which is the longest river in Pakistan?

Easy
A Ravi
B Indus
C Jhelum
D Chenab
Pakistan Geography PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1536.Nai Gaj Dam is being constructed in which province of Pakistan:

Easy
A Punjab
B Sindh
C Balochistan
D Khyber PK..
Pakistan Geography PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1537.. Karakoram Highway starts in Pakistan from:

Easy
A Hassan Abdal
B Tarbela
C Islamabad
D None of thse
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1538.Who is the current Chief Justice of Pakistan?

Easy
A Mr. Justice Asif Saeed Khan Khosa
B Justice Tassaduq Hussain Jilani
C Mr. Justice Gulzar Ahmed (29th Qazi Faez Isa is now)
D Mr. Justice Mian Saqib Nisar
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1539.Who is the current Minister of Human Rights in Pakistan?

Easy
A Ghulam Sarwar Khan
B Dr. Shireen Mazari( AZAM NAZEER TARAR is now)
C Zubaida Jalal Khan
D None of thse
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1540.Which one of the following areas in Pakistan is known for the largest Iron ore deposits?

Easy
A Chitral
B Kalabagh
C Sat Range
D Kalat
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B