Showing 1581–1600 of 2804

Q1581.Pakistan is Separated from Tajikistan by

Easy
A Wakhan Corridor
B Kartarpur Corridor
C Durand Line
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1582.Pakistan declared Islam as state religion

Easy
A 1956
B 1962
C 1973
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1583.Roti Kapra Our Makkan was slogan of

Easy
A Z A Bhutto
B Ayub khan
C Nawaz Sharif
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1584.To be senator in Pakistan minimum age is?

Easy
A 30 years
B 40 years
C 45 years
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1585.Zulfikar Ali Bhutto became____Pakistan After Yahya Khan.

Easy
A Prime Minster
B Martial Law Administrator
C President
D None of these
Constitutional & Political History PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1586.In the first session of the constituent assembly of Pakistan the first bill in the assembly was related to:

Easy
A To establish State Bank
B To build Army
C To officially call Muhammad Ali Jinnah \"Quaid e Azam\"
D None of these
Important Personalities PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1587.K is the word PAKISTAN is derived from

Easy
A Kazakhstan
B Karachi
C Kashmir
D None of these
Foreign Relations PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1588.Akbar the Mughal king was born in which city

Easy
A Agra
B Delhi
C Umerkot
D Thatta
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1589.In the Government of India Act 1935, the sub. continent was divided into

Easy
A 10 provinces
B 11 provinces
C 9 provinces
D 12 provinces
Pakistan Movement (1857-1947) PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1590.1992 Pakistan cricket team won the world cup the captain was

Easy
A Zaheer Abbas
B Mian Dad
C Mohsin Hassan khan
D Imran khan
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1591.Out of the word's ten most populated countries, Pakistan is at number

Easy
A 6
B 7
C 9
D 10
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1592.The National Tree of Pakistan is:

Easy
A Chir
B Oak
C Shisham
D Deodar
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1593.The National Animal of Pakistan is

Easy
A Elephant
B Tiger
C Markhor
D None of the above
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1594.The Constitution of the All India Muslim League was drafted by a Committee in 1907 headed by

Easy
A Nawab Viqar-ul-Mulk
B Nawab Mohsin-ul-Mulk
C Mualana Muhammad Ati Jauhar
D Justice Shah Din
Pakistan Movement (1857-1947) PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1595.Which amendments were proposed by Quaid-e-Azam in the Nehru Report 1928, to make it acceptable to the Indian Muslims

Easy
A The Muslims Should be given 1/3 representation in the central legislature
B For ten years, the Muslim should be represented in Punjab and Bengal according to their population
C Residuary power should be given to the provinces
D All of the above
Important Personalities PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1596.Liaquat AliKhan joined All India Muslim League as a member in

Easy
A 1916
B 1919
C 1921
D 1923
Important Personalities PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1597.What was the significance of 21st annual session of All India Muslim League

Easy
A Quaid-e-Azam presented fourteen points
B Allama lqbal delivered Allahabad Address
C Lahore Resolution was passed
D Quaid-e-Azam was elected as permanent President of All India Muslim League.
Important Personalities PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1598.The Government of India Act 1935, divided the country into

Easy
A Seven Provinces
B Nine Provinces
C Eleven Provinces
D Thirteen Provinces
Pakistan Movement (1857-1947) PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1599.In the Provincial Election of 1937, All India Muslim League won largest number of seats in the

Easy
A United Provinces (UP)
B Sindh Province
C Punjab Province
D Central Provinces (CP)
Pakistan Movement (1857-1947) PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1600.Chaudhri Rehmat Ali first used the word 'Pakistan' in his pamphlet Now or Never' in

Easy
A 1933
B 1935
C 1937
D 1938
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A