Showing 1621–1640 of 2804

Q1621.The new Chief Justice of Pakistan is:

Easy
A Justice Jawad S. Khawaja
B Justice Khalil-ur-Rehman Ramdey
C Justice Umar Ata Bandial
D Justice Ijaz Ahmed Ch.
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1622.GSP+ Status for Pakistan has been approved by:

Easy
A UNO
B Common Wealth
C European Union
D None of them
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1623.Amateur World Snooker Championship 2013 had been won by:

Easy
A Thailand
B Brazil
C Spain
D Pakistan
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1624.The number of seats in Pakistan's National Assembly is:

Easy
A 312
B 411
C 342
D 115
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1625.Which is the highest forexearner for Pakistan out of the following commodities?

Easy
A Sugar
B Wheat
C Cotton
D Rice
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1626.The "Salt Range" is located in:

Easy
A Sind
B Baluchistan
C KP
D Punjab
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1627.Khunjerab Pass connects:

Easy
A Pakistan with China
B Hunza with Gilgit
C Dir with Chitral
D Azad Kashmirwith Indian heid Kashmir
Pakistan Geography PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1628.When did the last Census take place in Pakistan?

Easy
A 1995
B 2017
C 2002
D 2010
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1629.Pakistan's per capital Income stands at:

Easy
A $1,073
B $850
C $1,190
D $1,270
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1630.Pakistan's most Important Industrial sector is:

Easy
A Cement
B Textile
C Fertilizer
D Sports
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1631.Pakistan is in agreement with Iran for supply of:

Easy
A Oil
B Water
C Ghee
D Gas
Foreign Relations PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1632.What significant political development is likely to take place in Pakistan soon?

Easy
A Local Govt.Elections
B American President's visit
C Meeting between premiers of Pakistan and India
D A defence pact with Afghanistan
Foreign Relations PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1633.Mughal Emperor Humayun's tomb is situated at:

Easy
A Kabul
B Agra
C Delhi
D Banaras
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1634.The most populous Muslim country of the world is:

Easy
A Pakistan
B Ejypt
C Indonasia
D Turkey
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1635.Pakistan's longest boundary is with:

Easy
A Iran
B China
C Indian held Kashmir
D India
Foreign Relations PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1636.In terms of population,Pakistan position in the world is:

Easy
A 6th
B 7th
C 34th
D 11th
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1637.Who was the last Governor General of Pakistan:

Easy
A Iskander Mirza
B Ghulam Muhammad
C Khawaja Nazim-ud-Din
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1638.Pakistan's area is:

Easy
A 6,89,000 sq.k.m
B 5,34,000 sq.k.m
C 881,889 sq. k.m
D 9,35,801 sq. k.m
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1639.The key note of Minto-Morley reforms in 1909 was:

Easy
A Acceptance of separate electorate Muslims
B Introduction of parliamentary system
C Award of dominion status
D Total autonomy to provinces
Pakistan Movement (1857-1947) PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1640.Mr. Muhammad Ali Jinnah joined Muslims League in:

Easy
A 1911
B 1909
C 1912
D 1913
Important Personalities PPSC 2020

Correct Answer: D