Showing 1641–1660 of 2804

Q1641.Mr. Jinnah presented his 14 points is response to:

Easy
A Lucknow Pact
B Montague Chelmsford Reforms
C Simon Commission Report
D Nehru Report
Important Personalities PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1642.The "Delhi Proposals" (1927) was finalized by:

Easy
A Mr.M.A Jinnah
B Abu-al-Kalam Azad
C Pandit Moti Lal Nehru
D Liaqat Ali Khan
Important Personalities PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1643.To call of the Civil Disobedience Movement Gandhi signed an agreement on 5th March 1931 with:

Easy
A Mr.M.A Jinnah
B Lord Irwin
C Mr.Muhammad Ali Jauher
D None of them
Important Personalities PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1644.On 23rh March 1940,the Lahore Resolution was moved by Sher-e-Bengal Maulvi Fazal-ul-Haq who seconded it?

Easy
A Sardar Abdur Rub Nishter
B Ch.Khaliq-uz-Zaman
C Liaqat Ali Khan
D Muhammad Ali Jinnah
Important Personalities PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1645.Pakistan is situated in?

Easy
A Asia Minor
B Far East Asia
C South Asia
D South East Asia
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1646.All Pakistan Women Association (APWA) established for :

Easy
A Social development of women
B Political development of women
C Moral development of women
D All of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1647.Quaid-e-Azam Muhmmad Ali Jinnah enrolled in which school?

Easy
A sindh Jamia High school
B Darul-Aloom High school
C Sindh Madrasa-tul-Islam
D Mission public school Karachi
Important Personalities PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1648.When did Pakistan join International Labour Organization(ILO)

Easy
A 1945
B 1947
C 1949
D 1950
Pakistan Movement (1857-1947) PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1649.In 1948 UNCIP was established to investigate and mediate the indo-Pakistan dispute on the future of Kashmir. UNCIP stands for united nation_________for India and Pakistan.

Easy
A ceasefire
B Committee
C Commission
D Co-operation
Foreign Relations PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1650.Gwadar became part of Pakistan in the year :

Easy
A 1960
B 1958
C 1969
D 1972
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1651.The Reko-Diq mine is located near Reko- Diq Town in Changai District, Province of______:

Easy
A Punjab
B Sindh
C Balochistan
D None of these
Pakistan Geography PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1652.From which country Pakistan purchased Gawadar?

Easy
A Kuwait
B Iran
C Oman
D Qatar
Foreign Relations PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1653.The karakorum highway (N-35)starts from?

Easy
A Haripur
B Wah
C Hassan Abdal
D Taxila
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1654.Jinnah: India, Partition, Independence"was written by:

Easy
A Hector Bolitho
B Jaswant sing
C Stanley Wolpert
D Dr.Ayesha Jalal
Important Personalities PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1655."Siachen Glacier"is situated in:

Easy
A Hindu Kush Range
B Sulaiman Range
C Karakoram Range
D Pamir Range
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1656.Wakhan Corridor separates pakistan from

Easy
A India
B Afghanistan
C Tajikstan
D India
Foreign Relations PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1657.Siachen dispute started in:

Easy
A 1987
B 1985
C 1986
D 1984
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1658.Roti Kapra aor Makan was slogan of political leader

Easy
A Nawaz Shareef
B Benazier Bhutto
C Zulfiqar Ali Bhutto
D Zia ul Haq
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1659.Quaid -e-Azam Muhammad Ali Jinnah lrft Congress in:

Easy
A 1919
B 1920
C 1921
D 1922
Important Personalities PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1660.1st census in Pakistan was started from ?

Easy
A 1951
B 1952
C 1953
D 1954
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A